به نظر می رسد نزاع میان اصناف و سازمان امور مالیاتی بر سر تعیین مالیات نزاعی هر ساله باشد. در آستانه روز مالیات، راسته پارچه و فرش فروشان تهران روز گذشته در اعتراض به رویکرد مالیاتی دولت واحد های صنفی خود را تعطیل کردند. « مالیات » برای واحد های صنفی طی سال های اخیر همواره محل نزاع فعالان این عرصه با مسئولان امور مالیاتی بوده است که در رابطه با اساسی ترین نزاع صورت گرفته میان این دو بخش می توان به جدال بر سر مالیات بر ارزش افزوده اشاره کرد. شنیده های حکایت از این دارد که این رفتار قهر آمیز واحد های صنفی در روظ های آینده به شهرستان های نیز کشیده خواهد شد و آنان نیز به این شکل اعتراض خود را به رویکرد مالیاتی دولت نشان خواهند داد.
این اعتراض در حالی توسط راسته چارچه و فرش فروشان به رویکرد مالیاتی وارد شده است که روز سه شنبه و در نخستین ساعت های بعد از ظهر معان توسعه بازرگانی داخلی وزارت بازرگانی از امضا تفاهمنامه نحوه تعیین و دریافت مالیات از اصناف کشور میان سازمان امور مالیاتی، شورای اصناف و وزارت بازرگانی خبر داد. محمد علی ضیغمی با بیان اینکه این تفاهمنامه قبل از ظهر امروز با موافقت سه طرف امضا شد ، گفت: ابتدا قرار شد کارگروه هایی در سطح ملی، استانی و شهرستانی با حضور نمایندگان سازمان امور مالیاتی، شورای اصناف، وزارت بازرگانی و مجامع امور صنفی تشکیل شود.
از سوی دیگر علیرضا شجاعی، سخنگوی وزارت بازرگانی اعتقاد دارد وزارت بازرگانی به دلیل اختلاف برداشت های به عمل آمده مجبور به ورود موضوع مالیت شده است: « در موضوع مالیات یک اختلاف شکل گرفت و به همین دلیل وزارت بازرگانی نیز به به این قضیه ورود پیدا کرد. » وی نقش وزارت بازرگانی در فرآیند تعیین مالیات را به این شکل تعریف کرد: « وزارت بازرگانی تلاش کرده است هماهنگی بین سازمان امور مالیاتی و اصناف را به وجود آورد که تا کنون نیز جلساتی برگزار شده است. جلسه نهایی نیز بعد از ظهر روز شه شنبه انجام شده که هدف از تشکیل آن تنظیم یک تفاهم برای اصناف بوده است. »
سخنگوی وزارت بازرگانی ادامه داد: « قرار بر این است که کار گروهی در سطح ملی و حتی استانی با نمایندگان اصناف و بازرگانان به عنوان هماهنگ کننده این موضوع شکل گیرد. بر این اساس مالیات اصناف هماهنگ خواهد شد و نگرانی ای وجود نخواهد داشت. »
این در حالی است که مسئولان سازمان امور مالیاتی تا زمان تنظیم این گزارش هیچ گونه اظهار نظر رسمی در رابطه با تعطیلی دو راسته در بازار تهران نکردند و فقط یکی از کارمندان روابط عمومی این سازمان در گفت و گو با ایسنا به تایید برگزاری نشستی با حضور مسئولان سازمان امور مالیاتی بسنده کرده است.
همچنین محمود شکری ـ معاون عملیاتی سازمان امور مالیاتی ـ که مسئول توافق با اصناف تماس گرفت که وی از تعطیلی برخی از راستههای بازار تهران ابراز بیاطلاعی کرد و در مورد امکان توافق مالیاتی با اصناف پاسخی نداد.
اصناف طی سال های گذشته به دفعات بر سر موضوع مالیات با سازمان امور مالیاتی مناقشه داشته اند وبه نظر می رسد این موضوع همچنان ادامه داشته باشد. این موضوع تا اندازه ای نگرانی هایی را به همراه داشته است که وزارت بازرگانی به عنوان متولی تنظیم بازار این بار خود را مسئول دانسته تا به گفتمان با دیگر پایگاه دولتی یعنی سازمان امور مالیات بپردازد. گفتنی است اصناف مدعی هستند که با توجه به رکود اقتصادی در سال 88 دلیلی برای افزایش مالیاتها وجود ندارد اما سازمان امور مالیاتی مثل هر سال در نظر دارد تا مالیات اصناف افزایش پیدا کند و به این شکل آتش نزاع میان این دو بار دیگر شعله ور شده است. به گفته مسئولان سازمان امور مالیاتی اصناف باید 16 هزار میلیارد تومان از مالیات پیش بینی شده سال 89 را تامین کنند.
نظر شما