مشرق نیوز نوشت: بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق، عوارض خروج از کشور 220 هزار تومان تعیین شد، همچنین بر اساس این مصوبه عوارض خروج از کشور برای زائران عتبات عالیات(عراق، سوریه و عربستان)نسبت به سال گذشته تغییری نکرد.

بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق، عوارض خروج از کشور 220 هزار تومان تعیین شد، همچنین بر اساس این مصوبه عوارض خروج از کشور برای زائران عتبات عالیات(عراق، سوریه و عربستان) نسبت به سال گذشته تغییری نکرد.

بر اساس لایحه تقدیمی دولت به مجلس در بودجه 97 عوارض خروج از کشور به 220 هزار تومان افزایش پیدا می‌کند. این عوارض درحال‌حاضر 75 هزار تومان تومان است. به بیان ساده‌تر، عوارض مذکور حدود سه برابر شده است.

بر این اساس در سفر دوم به خارج از کشور 50 درصد این مبلغ بیشتر شده و به 330 هزار تومان می‌رسد. برای بار سوم و سفرهای بیشتر نیز این مبلغ به 440هزار تومان افزایش می‌یابد.

این ارقام در حالی برای بودجه 97 پیشنهاد شده که اکنون قیمت بلیت «لحظه آخری» بسیاری از سفرهای خارجی با هواپیما، بسیار کمتر و گاهی حدود 100هزار تومان است. رقم پیشنهادی دولت شامل تفکیک عوارض گونه‌های مختلف سفر نیست. عوارض سفرهای زیارتی نیز 110 هزار تومان برای هر نفر پیشنهاد شده است.

اکنون عوارض سفرهای زمینی و دریایی هر نفر 25 هزار تومان است و عوارض خروج برای سفرهای زیارتی نیمی از اعداد مذکور است. این موضوع جنجال‌های زیادی را در پی داشت و هم مجلس و هم مردم نسبت به این موضوع به‌شدت واکنش نشان دادند. با مشکلات پیش آمده نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی قرار شد تا با مطالعه بیشتر، در این موضوع تجدید نظر کنند.

توسعه صنعت گردشگری در ایران نه تنها می‌تواند میزان ارزآوری برای کشور را تقویت کند که به‌عنوان یکی از بازوهای تقویت اقتصادی نیز به شمار رود اما متاسفانه با وجود اینکه ایران یکی از ارزان‌ترین مقصدهای سفر و گردشگری به‌شمار می‌رود اما این بخش تاکنون آن‌طور که باید در جذب گردشگر موفق نبوده است بنابراین قرار است که دولت برای تقویت آن، حدود ۱۶۰میلیارد تومان اعتبارات عوارض به بخش گردشگری اختصاص دهد. ضمن اینکه دولت پیش از این نیز برای تقویت بخش گردشگری کشور اقدام به حذف ارز مسافرتی کرده بود.

افزایش عوارض خروج از کشور در حالی در چند روز گذشته با واکنش‌های منفی رو به رو شده است که اخذ این عوارض در کشورهای دیگر نیز مرسوم است و حتی در بسیاری از کشورها نیز مبلغ این عوارض به 60 دلار یا 125 دلار نیز می‌رسد که با دلار 4300 تومان حدود 258 هزار تومان یا 533 هزار تومان می رسد. همچنین اخذ عوارض در ترکیه که سالانه مقصد شمار زیادی از ایرانیان به‌شمار می‌رود نیز حدود 4 تا 7 دلار است.

در همین حال روز گذشته آقای محمدباقر نوبخت رییس سازمان برنامه و بودجه، اخذ این عوارض را برای افزایش مشارکت مسافران خارجی در توسعه کشور ذکر کرده و گفته است: عمده سفرهایی که انجام می‌شود سیاحتی و در برخی موارد زیارتی است؛ بنابراین افراد توانایی پرداخت آن را دارند.

وی ادامه داد: درست است که عوارض خروج از کشور سه برابر شده اما مهم این است که درآمد حاصل از این بخش به صنعت گردشگری اختصاص یافته و سهم آن در بودجه پیشنهادی امسال به چهار برابر افزایش یافته است؛ بنابراین این افزایش عوارض موجب افزایش میزان مشارکت مسافران خارجی در توسعه کشور خواهد بود.

آقای علی‌اصغر یوسف‌نژاد سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس گفته است: «بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس، عوارض خروج از کشور برای سفرهای غیرعتبات عالیات 220هزار تومان تعیین شد که این مصوبه دقیقاً مانند مصوبه دولت است. بر اساس مصوبه این کمیسیون، عوارض خروج از کشور برای زائران عتبات عالیات (سوریه، عراق و عربستان) بر اساس قانون بودجه سال 97 خواهد بود یعنی مبالغ عوارضی برای این بخش مانند سال گذشته خواهد بود.»

وی اضافه کرد: «عوارض خروج از کشور برای زائران اربعین نیز که قصد سفر به عراق را دارند که مدت زمان آن 40 روز خواهد بود از پرداخت عوارض معاف هستند، در مورد عوارض خروج از کشور برای سایر کشورها نیز هنوز تصمیم‌گیری نشده است.»

سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس افزود: عوارض خروج از کشور برای عتبات عالیات به‌صورت هوایی 37 هزار و 500 و زمینی 12 هزار و 500تومان است.

225

 

کد خبر 744801

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • همشهری IR ۰۷:۳۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۰
    8 0
    هر وقت مسئولین بخواهند در حق مردم اجحاف کنند مثال از بقیه کشور های دنیا می آورند مثل فوب خلیج فارس و یا همین عوارض خروج چرا نمیگویید چند تا کشور در جهان عوارض خروج میگیرند این رقمی هم که در مورد ترکیه گفتید مربوط به عوارض فرودگاهی است که شما هم در بهای بلیط منظور میکنید خوب است برای مقایسه خدمات دیگر کشور ها را هم با ایران مقایسه کنید
  • بی نام IR ۰۷:۴۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۰
    9 0
    میشه اسم کشور هایی که عوارض خروج 200 تا 500 هزار تومن دارند را نام ببرید؟بعدش چرا برای پرداخت پول با گرانترین کشور ها مقایسه می کنید،چرا دستمزد ها را با دیگر کشور ها مقایسه نمی کنید؟
  • بی نام IR ۰۸:۰۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۰
    8 0
    "حتی در بسیاری از کشورها نیز مبلغ این عوارض به 60 دلار یا 125 دلار نیز می‌رسد که با دلار 4300 تومان حدود 258 هزار تومان یا 533 هزار تومان می رسد. " خلاصه اين بسياري از كشورها كدامند؟
  • بی نام A1 ۰۸:۱۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۰
    3 1
    این ها از قرار معلوم فقط موقع رای گرفتن مردم رو می بینند و چنین میکنیم و چنان میکنیم میگن بعدش همه جیبهای خودشون رو پر میکنند و فشارش میفته گردن مردم خدایا خودت نجات بده
  • بی نام EU ۰۸:۳۴ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۰
    8 1
    با اینکه 1 بارم سفر خارجی نرفتم ولی این پول زور و سرگردنه هست و بی لیاقتی و ضعف خودشون در جذب توریست رو از جیب مردم میگیرن..................
  • بی نام A1 ۰۸:۴۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۰
    1 1
    مجید جان اخذ عوارض در ترکیه مربوط به ورود به خاک ترکیه است مجید جان
  • بی نام A1 ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۰
    6 0
    انچنان رشد اقتصادی داشته باشیم که خخخخخ
  • بی نام A1 ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۰
    8 0
    اسم کشورها را هم نام می بردید تا ببینیم درآمدشان چقدر است بعد تصمیم بگیریم میزان برابری چقدر باشد خوب است
  • بی نام A1 ۱۱:۲۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۲۰
    6 0
    به بیانی ساده تر چون متوسط حقوق در ایران 1/5 میلیون تومان است اگر کسی هوس رفتن به خارج داشته باشد باید 1/6 این حقوق را فقط صرف عوارض خروجی کند. اما شاید در جاهای دیگر این رقم 60 دلاری که در بالا فرمودند 1/40 باشد. پس لطفا سفسطه بازی نفرمایید.