ندری: بسته بانک‌ مرکزی برای بازار ارز اثر کوتاه مدت دارد

کامران ندری کارشناس اقتصادی می گوید:« سیاست های کوتاه مدت قادر به حل مشکلات ساختاری و بلند مدت اقتصاد ایران نیستند.»

 کامران ندری، کارشناس اقتصادی و عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق در گفت و گو با خبرآنلاین درباره تحولات اخیر بازار ارز اظهارداشت:« بحرانی هایی که بازار ارز و سکه و طلا را تهدید می کند، ناشی از مشکلات ساختاری و درازمدتی است که در اقتصاد وجود دارد از این رو نمی توان با سیات های کوتاه مدت، بر مشکلات بلند مدت غلبه کرد.»

 وی با اشاره به اینکه به هم ریختگی بازار ارز ناشی از رشد بالای نقدینگی و تهدیدهای بیرونی علیه ایران است، گفت: «ناکارآمدی‌هایی که در داخل هست نیز مانع از آن می شود که شرایط باثباتی در بازار ارز داشته باشیم.»

ندری با اشاره به بسته ابلاغی بانک مرکزی برای ایجاد آرامش در بازار ارز گفت:« این بسته ، یک بسته دو هفته ای است و برای ایجاد آرامش در کوتاه مدت و میان مدت شاید بتواند تاثیرگذار باشد اما بی تردید در بلند مدت انتظار برگشت قیمت ها به رقم های بالاتر از رقم کنونی وجود دارد.»

 وی با تاکید بر اینکه بالا بودن متوسط نرخ سود بانکی در سه دهه گذشته یک مشکل ساختاری در کشور ست، ادامه داد:« باید دید ایراد چیست و کجاست ؟ نمی توان با بخشنامه سود سپرده بانکی را کاهش داد و انتظار به هم ریختگی در بازار دیگری را نیز نداشت. نرخ سود بانکی ایران در مقایسه با کشورهایی که اقتصاد رو به جلو دارند بالاست و این بالا بودن نیز ریشه در بحرانی دیگر در اقتصاد دارد.»

 این کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه بالا بودن نرخ رشد نقدینگی در ایران ، بحرانی ساختاری را رقم زده است، اضافه کرد:«رشد بالای نقدینگی مشکل بلند مدت اقتصاد ایران نلقی می شود . با مسکن های موقتی که مانند مرهم عمل می کنند نمی توان بر این بحران غلبه کرد و در نتیجه وقتی ایراد اصلی شناسایی نمی شود، نمی توان انتظار داشت با دستکاری نرخ سود یا هر مولفه دیگر ، اقتصاد به آرامش برسد.»

 او گفت:« تا کنون با نرخ های سود بالایی که بانک ها می دانند نقدینگی به نوعی مهار شده بود اما در عمل نه بانک ها توان ادامه این وضعیت را داشتند و نه اقتصاد کشش لازم را برای پرداخت سودهای بالا داشت.»

استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق خاطرنشان کرد:«بی تردید نقدینگی فزاینده ای که در اقتصاد وجود دارد به جایی حمله ور خواهد شد و ورود این نقدینگی به بازار مسکن، ارز و سکه شرایطی ناگوار را برای هر بازار رقم خواهد زد.» 

 

35223

کد خبر 758400

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۷:۲۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۹
    8 6
    دلار به راحتی در بازار ۴۸۰۰ معامله میشه.اینا فیلمه برای عوام .
  • بابک IR ۰۷:۵۱ - ۱۳۹۶/۱۲/۰۹
    12 0
    سود بانکی بالا بوده چون تورم بالا بوده،کشورهای با اقتصاد رو به جلو مثلا دو درصد تورم دارن سه یا چهار درصد سود بانکی،جالبه اکثر کارشناس ها روی سود بانکی تمرکز میکنند و اصلا حرفی از تورم نمیزنند،برادر من مشکل اصلی تورمه اون باید درست بشه بعدش سود بانکیو بقیه موارد هم درست میشه نمیشه علت رو رها کرد و معلول هارو تغییر داد
  • بی نام IR ۰۷:۴۴ - ۱۳۹۶/۱۲/۱۰
    4 0
    درشرايط کنوني کشور، نرخ سود بانکي با نرخ تورم انتظاري قابل مقايسه است و نه با نرخ تورم موجود. متاسفانه نرخ مورد انتظارازتورم ازيک سو به دلايل اقتصاد کلان و همچنين وضعيت مالي بانکها و موسسات اعتباري واز سوي ديگر به علت شرايط سياسي داخلي و خارجي کشور بالاترازنرخ تورم کنوني است. بنابر اين مردم دررفتاراقتصادي خود به طور ذهني نرخ تورم آتي را به جاي نرخ تورم کنوني ملاک عمل قرار مي دهند و لازم است در سياستگذاري در خصوص نرخ سود بانکي، نرخ تورم آتي نيز لحاظ شود.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین