۰ نفر
۲۶ تیر ۱۳۸۹ - ۰۵:۰۷

عراق چه زمانی جهت و راه خود را می‌یابد؟

اختلاف نظرها بین احزاب پیروز انتخابات عراق آنهم پس از این که این کشور برجسته‌ترین انتخابات آزاد را در تاریخش تجربه کرد، موجب شده که توافق بر سر پست‌های مهم و کلیدی کشور یعنی پست ریاست جمهوری، ریاست پارلمان و نخست وزیری با چالش روبرو شود؛ شرایطی که شاید با کمی انعطاف پذیری و نرمش از سوی جناح‌های سیاسی این کشور، قابل تغییر باشد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روزنامه اماراتی البیان در تحلیلی تحت عنوان "عراق چه زمانی جهت و راه خود را می‌یابد"، نوشته است:

«با گذشت حدود 100 روز از انتخابات پارلمانی عراقی و پایان مهلت قانونی 30 روزه تعیین شده برای انتخاب رئیس جمهور، رئیس دولت و رئیس پارلمان پس از برگزاری اولین نشست پارلمان جدید، شکاف و بلاتکلیفی هم‌چنان غالب‌ترین فضا در روند سیاسی عراق است و دلیل آن اختلاف‌های موجود بین احزاب سیاسی اصلی عراق و عدم توانایی و تمایل آنها برای دستیابی به توافق است؛ توافقی که می‌تواند این کشور را از بن بست سیاسی موجود خارج ساخته و آن را در مسیر رویارویی با چالش‌های عمیق پیش رو به ویژه نابودی ساختارهای زیربنایی و کمبود‌های موجود در تامین خدمات اساسی در بسیاری از شهرها و مناطق عراق قرار دهد.

تصمیم رهبران سیاسی عراق مبنی بر تاخیر دو هفته‌ای در برگزاری نشست پارلمان که قرار بود روز سه‌شنبه برگزار شود، راه‌حل مناسبی نیست و چنانچه رهبران سیاسی عراق دست از بحث و جدل‌های سیاسی در خصوص ساختارهای قانونی برندارند، راه به جایی نخواهند برد. در حالی که باید منافع کشور و ملت برای آنها اولویت و معیار اساسی در هر گونه تصمیم‌گیری باشد.

آنچه که مردم عراق و دوستان و دوستداران آنها به آن نیاز داشته و آرزوی آن را دارند، این است که عراقی‌ها از بن بست سیاسی موجود خارج شده و بتوانند با چالش‌ها‌ی آتی ضمن پشت سر گذاشتن موضع‌گیری‌ها و حساسیت‌های شخصی و گروهی مقابله کنند و عراق را به جایگاه عربی، منطقه‌ای و بین‌المللی‌اش بازگردانند.

اکنون زمان آن فرا رسیده که سیاستمداران عراقی از راه‌های بن بست و فضای مه آلود خارج شده و به راه‌کارهای توافقی روی آورند که همه در آن بدون نادیده گرفتن هیچ یک از طرف‌های سیاسی و یا منافع شخصی و بر اساس منافع عالی ملی، مشارکت داشته باشند.

این تنها راهی است که عراق و عراقی‌ها از طریق آن می‌توانند قطب نمای سیاسی و عافیت ملی‌شان را بازیابند و در تحقق این هدف موفق نمی‌شوند، مگر این که عزم و اراده خود را افزایش داده و از اهداف شخصی رهایی ‌یابند. این همان چیزی است که ما امید آن را داریم.»

کد خبر 75941

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین