به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، اسحاق جهانگيري عصر امروز (چهارشنبه) در نشست مذاكرات مشترك ايران و عراق با تبريك پيروزي هاي پي در پي ملت عراق، مرجعيت ديني و دولت اين كشور در برابر داعش اظهار داشت: ملت عراق به توفيقات بزرگي در يكپارچگي سرزميني دست يافتند و با تدبير مسئولين و مردم اين كشور توطئه هاي دشمنان نقش بر آب شد.
معاون اول رييس جمهور با اشاره به اينكه روابط جمهوري اسلامي ايران و جمهوري عراق روابطي بسيار خوب و سازنده است افزود: مناسبات دو كشور در بخشهاي مختلف به سطح قابل قبولي رسيده و روابط سياسي تهران و بغداد روابطي راهبردي است و اشتراكات متعدد دو ملت مي تواند زمينه ساز گسترش روابط اقتصادي في مابين باشد.
وي خاطر نشان كرد: اكنون در مقطعي هستيم كه عراق بر بسياري از مشكلات غلبه كرده و با قدرت به دنبال بازسازي است و جمهوري اسلامي ايران كه در مشكلات و پيروزي ها در كنار ملت عراق بوده، آمادگي دارد در دوران بازسازي اين كشور نيز مشاركت جدي داشته باشد.
وي از آمادگي ايران براي حضور و مشاركت در بازسازي عراق خبر داد و گفت: ايران آمادگي دارد خط اعتباري تا ميزان 3 ميليارد دلار در اختيار عراق قرار دهد تا شركت ها و بخش خصوصي ايران بتوانند مشاركت جدي تري در بازسازي عراق داشته باشند.
جهانگيري مهمترين محدوديت پيش روي مناسبات اقتصادي دو كشور را مسائل بانكي دانست و اظهار داشت: مسائل بانكي دو كشور هنوز در نقطه ابتدايي است كه لازم است با تدبير و راهكارهاي مناسب به دنبال حل و فصل اين مسائل باشيم.
جهانگيري بر ضرورت اتصال راه آهن ايران و عراق تاكيد كرد و گفت: اتصال راه آهن دو كشور نيازمند احداث يك پل و ايجاد 30 كيلومتر خط ريلي است كه با تحقق اين امر عراق مي تواند به آسياي ميانه و چين دسترسي داشته باشد و خط ريلي ايران نيزتا درياي مديترانه ادامه خواهد يافت.
معاون اول رييس جمهور از آمادگي جمهوري اسلامي ايران براي گسترش همكاري ها با عراق در حوزه دارويي خبر داد و گفت: ايران آمادگي دارد همكاري هاي خود را با عراق بدون هر گونه محدوديتي در حوزه هاي مختلف از جمله نفت و گاز افزايش دهد.
وي همچنين ضمن اعلام آمادگي 24 ساعت شدن گمركات ايران اظهار داشت: توافقات خوبي در زمينه گمركات و استاندارد ميان دو كشور انجام شده اما هنوز مشكلات و محدوديت هايي وجود دارد كه بايد با همكاري دو كشور برطرف شود.
جهانگيري همچنين به مسئله اروند رود اشاره و تصريح كرد: متاسفانه بيش از 30 سال است كه مردم دو كشور از مزاياي اين رودخانه محروم هستند و با توجه به اينكه ساز و كارهاي لازم در قرارداد 1975 الجزاير پيش بيني شده اميدوارم هر چه زودتر مذاكرات لازم انجام و شاهد حل و فصل مسائل اروند رود باشيم.
وي يكي از دغدغه هاي مردم ايران را مسئله ريزگردها عنوان كرد و با اشاره به اينكه منشأ بخش زيادي از ريزگردها در كشور عراق است گفت: مردم استان هاي خوزستان و ايلام با مشكلات متعدد ناشي از ريزگردها مواجه هستند كه انتظار داريم اين مسئله با همكاري مشترك دو كشور هرچه سريعتر حل و فصل شود.
نخست وزير عراق نيز در اين مذاكرات مشترك با اشاره به روابط ديرينه دو ملت و اشتراكات تاريخي و ديني گفت: هيچكس نمي تواند روابط دو كشور را تخريب كند و ما مسئوليت داريم كه مناسبات في مابين را در همه زمينه هاي سياسي،اقتصادي و فرهنگي تقويت كنيم.
حيدر العبادي ضمن قدرداني از حضور شركت هاي فعال ايراني در دوران بازسازي و اصلاح زيرساخت هاي اين كشور گفت: بخش خصوصي ايران سرمايه گذاري هاي خوبي در اين زمينه داشته است.
27215
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه توسعه همکاریهای اقتصادی و مناسبات تجاری ایران و عراق نیازمند شکل گیری توافقات سازنده است، گفت: ایران و عراق نیازمند یک سند جامع برای همکاری اقتصادی هستند تا آن را مبنای همکاریهای اقتصادی فی مابین قرار دهند.
کد خبر 760919
نظر شما