به گزارش «خبرآنلاین» در جلسه علنی روز چهارشنبه نیز همین پرده از سریال بار دیگر به اجرا درآمد و اگرچه نمایندگان انتظار داشتند تا با اعلام وصول حداقل یک طرح استیضاح -استیضاح اسکندری وزیر جهاد کشاورزی- این سریال به قسمتهای پایانی خود نزدیک شود؛ باز هم چنین نشد.
استیضاح کنندگان که گویی از نیت هیات رئیسه پی برده بودند از همان ابتدای جلسه قصد داشتند، تذکر دهند. اما رئیس جلسه مانع شد. سیروس سازدار و محمدحسن ابوترابیفرد بازیگران این صحنه بودند.
نماینده مرند و جلفا از همان ساعات اولیه آغاز به کار این جلسه قصد داشت تذکر دهد اما ابوترابی که ریاست جلسه را بر عهده داشت از او خواست که تا پایان جلسه صبر کند. اما سازدار نمیپذیرفت و با فریاد و بلند کردن کارت خود خواستار اخذ اجازه تذکر بود، او آنقدر پافشاری کرد که محسن کوهکن سخنگوی هیات رئیسه، به عنوان سفیر صلح این هیات با رایزنی با وی، نماینده مرند را به آرامش دعوت کرد. دیگر نمایندگان نیز خواستار صبوری او شدند.
سازدار که به نظر میرسید آرام شده است؛ پس از آنکه با چند تن از اعضای هیات رئیسه صحبت کرد و متوجه شد که در آخرین جلسه علنی این هفته نیز باز طرح استیضاح وزرای آموزش و پرورش و جهادکشاورزی اعلام وصول نخواهد شد؛ بار دیگر برآشفت و خواستار ارئه تذکر گردید. امتناع هیات رئیسه از اعطای وقت به وی سبب شد تا او به نشانه اعتراض اقدام به ترک جلسه علنی کند تا به قهر از مجلس خارج شود. اما با میانجیگری برخی از نمایندگان همچون محمدرضا تابش، روحالله حسینیان، قدرتالله علیخانی و... از این تصمیم خود منصرف شد.
ابوترابی فرد که متوجه قصد نماینده مرند و جلفا شده بود، خطاب به سازدار گفت: من به نوبه خودم از شما که قصد دارید حق موکلانتان را احقاق کنید، معذرت میخواهم. انشاءالله تذکرتان را در پایان جلسه استماع میکنیم.
در پایان جلسه چهارشنبه گذشته، سازدار و کاظم موسوی نماینده اردبیل و سلمان ذاکر نماینده ارومیه به عنوان طراحان استیضاح اسکندری وعلیاحمدی، تذکرات خود را مطرح کردند. مصطفی کواکبیان، نماینده سمنان نیز در تذکر آییننامهای گفت: از هیأت رییسه میخواهیم که تکلیف نمایندگان را با اعلام وصول یا عدم اعلام وصول طرح استیضاح مشخص کند و اگر قرار است طرحها را اعلام وصول نکند، این موضوع را اطلاع دهد.
تداوم مذاکره؛ بهانه عدم اعلام وصول
نایب رییس مجلس که در غیاب لاریجانی، ریاست جلسه را بر عهده داشت، در واکنش به این تذکرات، تقاضای امضاکنندگان طرح استیضاح وزیران آموزش و پرورش وجهاد کشاورزی برای ادامه مذاکرات را علت اصلی اعلام وصول نشدن این دو طرح عنوان کرد.
ابوترابی فرد در حالی چنین سخنانی را ابراز کرد که معترضان به عدم اعلام وصول طرح استیضاح وزرا خودشان از طراحان بودند و اساسا از چنین درخواستی برای ادامه مذاکره با وزرای مورد استیضاح بی اطلاع بودند. آنها حتی با استقبال کمرنگشان از جلسات میانجیگرانه هیات رئیسه با وزرا و استیضاح کنندگان نشان داده بودند که اعتقادی به اینگونه مذاکرات ندارند و خواستار اعلام وصول طرحهای خود هستند.
با این وجود ابوترابی فرد اظهار داشت: در ارتباط با طرح استیضاح وزیر جهاد کشاورزی پس از جلسه 8 آبان که طرح استیضاح به هیات رییسه تقدیم شد، تعدادی از استیضاحکنندگان امضایشان را پس گرفتند. این افراد اظهار داشتند در زمان مناسب طرح استیضاح را تقدیم میکنند البته هم اکنون هم به نظر خود باقی هستند و جلساتی با وزیر جهاد کشاورزی داشتند.
به گفته وی با توجه به محدودیت زمان تا پایان عمر دولت نهم نظر استیضاحکنندگان این است اگر در گفت وگو و مذاکرات بتوانند به نتایج مثبتی برسند بحث استیضاح فعلاً متوقف شود وگرنه طرح را تقدیم کنند.
ابوترابی تصریح کرد: در ارتباط با طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش هم وضع به همین منوال است. استیضاحکنندگان طرح را تنظیم کردند اما از آنجا که استیضاح پشتوانه مجلس را میخواهد، تعدادی از همکاران با امضا کنندگان طرح صحبتهایی داشتهاند که امضاکنندگان طرح مذکور نیز به بنده مراجعه کردند واعلام کردند فعلاً در اعلام وصول طرح عجله نکنیم تا مذاکرات ادامه یابد. البته برخی تذکردهندگان اشاره کردند برخی تصمیمات وزیر آموزش و پرورش در این تغییر دیدگاه استیضاحکنندگان بیتاثیر نبوده است.
نماینده قزوین خاطرنشان کرد: بنابراین ما هیچگونه عکسالعمل منفی نسبت به تصمیم همکارانمان در مجلس نداریم. اگر با یک گفتوگو و تعامل درونی با همکاران تصمیمی گرفته شود، ما طبق آن عمل خواهیم کرد.
نظر شما