بالا بودن میزان نیترات آب تهران و اطلاعرسانی آن توسط وزیر بهداشت و درمان دکتر مرضیه وحیددستجردی واکنش وزیر نیرو و مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران را به همراه داشت.
وزیر نیرو با بیان اینکه میزان نیترات موجود در آب تهران کنترل شده است، گفت تاکنون گزارشی مبنی بر این که نیترات آب تهران خارج از حد استاندارد باشد، گزارش نشده است.
مجید نامجو درخصوص اظهارات وزیر بهداشت درباره آلودگی آب برخی مناطق تهران به نیترات، گفت: موضوع وجود نیترات در آب تهران یک موضوع جدید نیست ، ضمن اینکه اظهارنظر وزیر بهداشت در مقابل سوالی بوده که خبرنگاران مطرح کردهاند.
او در مورد بحث چاه های غیر استاندارد هم گفت 30 درصد از منابع آبی مورد نیاز در کلانشهر تهران از منابع آب زیرزمینی تامین میشود و اگر مشخصات آب سالم را داشته باشد در مخازن تزریق خواهد شد، اما اگر نیترات آب چاهی بالاتر از استانداردها باشد، آن چاه از مدار تامین آب خارج میشود یا آب آن با آب چاه دیگری که سالم است ترکیب شده تا در نهایت معیارهای آب شرب آشامیدنی در محدوده مجاز قرار گیرد.
محمد پرورش مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران هم اعلام کرد ادعای بالا بودن نیترات در آب تهران بیاساس است و آب تهران را میتوان با اعتماد به حرف وی نوشید. او ضمن تکذیب هرگونه آلودگی آب تهران، اخبار مربوط به آلودگی آن و میزان بالای نیترات موجود در آب برخی مناطق تهران را بیاساس خواند و گفت: انتظار شرکت آب و فاضلاب استان تهران از شهروندان تهرانی این است که به سخنان خدمتگذاران خود در این مجموعه اعتماد داشته باشند و بدانند که حفظ سلامت و تندرستی آنان، بزرگترین دغدغه ماست.
این در حالیاست که نمایندگان کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هم در راستای نگرانیهای وزیر بهداشت درصدد برآمدند تا موضوع را پیگیری کنند. دکتر شاهرخ رامین عضو کمیسیون بهداشت می گوید که قرار است در ملاقاتی که با وزیر بهداشت دارد این موضوع را پیگیری کند او به خبر میگوید: وقتی وزیر بهداشت که مسئولیت کنترل کیفی و سلامت آب و مواد غذایی را در کشور به عهده دارد به آلودگی آب اشاره مستقیم دارد در آن شکی نیست و ما هم درصدد پیگیری برمیآییم.
رامین در پاسخ به این سؤال که نظرش در مورد بیاساس خواندن این مطلب توسط وزیر نیرو و مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب چیست؟ میگوید: ما با کسی دعوا نداریم. اصلاً قرار نیست که با حرف بخواهیم ادعایی را ثابت کنیم. همانطور که وزیر بهداشت هم این کار را نکرد و با نمونهبرداریهایی که هر دوره انجام میشود این اطلاعات را به مردم دادند. ما هم همین اقدام را انجام میدهیم و با پیگیری مدارک در خصوص آلودگی آب از وزیر بهداشت در جهت رفع مشکل برخواهیم آمد. استاندارد بودن آب با نمونهبرداری مشخص میشود نه با ادعا!
او در توضیح چگونگی انجام این پروسه میگوید: نمونهبرداری از آب شرب تهران بر اساس تعداد مصرفکنندگان به زمان تقسیم میشود و در شهری چون تهران شاید لازم باشد این نمونهبرداری هر روز یا روزی دو تا سه بار صورت گیرد. باید نمونهها حد استانداردی از وجود آلایندهها در آب را نشان بدهند که این اتفاق نیفتاده و وزیر بهداشت هم بر اساس مسئولیت کاری که در راستای حفظ سلامتی مردم دارد اقدام به هشدار به بانوان باردار و کودکان کرده است.
رامین در ادامه میگوید: خوشبختانه در ایران آب بستهبندی به صنعتی پیشرفته تبدیل شده و ممکن است روزی لازم باشد اعلام کنیم آب تهران غیر قابل شرب است. آن وقت دولت باید در این راستا کمک کند و مشکلات مردم را باید برطرف کرد.
دکتر محمد ضابطی یکی دیگر از اعضای کمیسیون بهداشت هم در این رابطه هشدار میدهد. او به خبر میگوید: در حالی که سازمان بهداشت جهانی تأکید بر سلامت روان و بهداشت روان دارد متأسفانه ما در کشورمان دائم به مردم شوکهای روانی میدهیم. یک روز با مسئله حذف یارانه ، بحث واردات برنجهای آلوده و این روزها هم با دعوا بر سر آب با نیترات بالا. گرچه سلامتی افراد درراستای مصرف مواد غذایی و آب نباید در خطر باشد اما فراموش نکنیم که بر سر سلامت روحی و روانی افراد چه میآوریم.
او در خصوص آلودگی آب و اقدامات وزارت بهداشت میگوید: خوشبختانه پیش از آن که نیاز به تذکر باشد وزیر بهداشت و کمیته ویژه این مبحث را پیگیری کردهاند و نتیجه نمونهبرداریها هم برای وزیر بهداشت حائز اهمیت است.
ضابطی در ادامه میگوید: در حال حاضرآلودگی شیمیایی است که مردم تهران را تهدید میکند نه آلودگیهای میکروبی که این آلودگیها نشأتگرفته از چاهها هستند. هماکنون آب شرب تهران 60 درصد از سدها و 40 درصد از لولهکشی تأمین میشود.
نظر شما