ایسنا گزارش داد: بر اساس برآوردهای صورت گرفته در تابستان سال ۱۳۹۷ تعداد ۳۳۴ شهر در معرض تنش آبی قرار خواهند داشت و پیش‌بینی می شود که استان های اصفهان، کرمان، فارس، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان با بحران شدیدتری مواجه باشند.

براساس آمارهای وزارت نیرو ۵۰ درصد از جمعیت شهری در وضعیت قرمز، ۱۹ درصد در وضعیت نارنجی و ۳۰ درصد در وضعیت زرد تنش آبی در تابستان سال ۱۳۹۷ قرار دارند که تمرکز جمعیت افرادی که بیشترین تنش آبی را تجربه می‌کنند در فلات مرکزی با جمعیتی معادل ۱۶.۶ میلیون نفر است.

از سوی دیگر میزان بارندگی‌ها در فلات مرکزی نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش داشته است؛ به گونه ای که در حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان نیز با جمعیت هفت میلیون نفر ۱۱۸ شهر در معرض تنش آبی قرار دارند.

همچنین آمارها نشان می‌دهد که بدترین وضعیت در حوضه فلات مرکزی است و بعد از آن حوضه خلیج فارس و دریای عمان با چالش‌های جدی دست و پنجه نرم می‌کند.

علاو بر این کاهش بارندگی‌ها موجب شده تا شاهد ۱۵۱ میلیارد مترمکعب کاهش روان‌آب در کشور باشیم که طی ۵۰ سال گذشته این ارقام بی‌سابقه بوده است و براساس مطالعات پایه‌ای شرکت آب و فاضلاب باید گفت که در سال جاری بدترین سال را در حوزه منابع آبی تجربه می‌کنیم؛ تا جایی که به گفته شاهین پاکروح - معاون راهبری و نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب - بدترین سال آبی در ۵۰ سال اخیر سال آبی ۱۳۸۶ - ۱۳۸۷ بود که میزان بارندگی‌ها ۱۴۶ میلی‌متر ثبت شده، این در شرایطی است که امسال میزان بارندگی‌ها تنها ۱۲۰ میلی‌متر است.

وی با اشاره به آمار پایه وزارت نیرو در خصوص میزان بارندگی‌ها، گفت: سهم زمستان ۴۶ و سهم پاییز ۲۶ درصد است؛ یعنی ۷۱ درصد از بارندگی‌های یک سال باید در پاییز و زمستان اتفاق بیفتد که متاسفانه از مهرماه ۱۳۹۶ تا پایان اسفندماه تنها شاهد ۱۰۰ میلی‌متر بارندگی در کشور بودیم که این میزان نسبت به سال قبل ۵۰ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

پاکروح با بیان این‌که علاوه بر این ۲۴ درصد بارندگی‌ها در بهار و پنج درصد در تابستان اتفاق می‌افتد، اظهار کرد: براساس پیش‌بینی‌های فصلی در ماه‌های فروردین، اردیبهشت و خرداد نیز نسبت به ماه‌های نرمال میزان بارش‌ها کمتر خواهد بود.

وضعیت فعلی بیانگر تابستانی سخت در حوزه منابع آبی است؛ تا جایی که اگر از هم اکنون تدابیر مدیریتی در این حوزه اتخاذ نشود، به گفته بسیاری از کارشناسان با مشکلات جدی مواجه خواهیم شد؛ لذا انتظار می‌رود دولت نگاه ویژه‌تری نسبت به این مساله داشته باشد.

35223

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 772917

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام GB ۲۰:۵۱ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۷
    0 0
    مشهد هیچی بارندگی نداشته. امسال آب نیست. تشریف میارید زیارت با خودتون آب بیارید.
  • بی نام RO ۰۲:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۸
    1 0
    در واقع بیشترین آمار خشکسالی مربوط به استانهای حاشیه خزر است که بخاطر مصلحت اندیشی های کاذب آمار بارش در آنجا بیشتر از واقع اعلام می شود. در همین فروردین و اردیبهشت امسال که در همه جای کشور بارندگی بود امادر آنجا بارش چندانی رخ نداد. چندسال است اینطور است و بخاطر آن کمبود آب باعث خشکسالی شالیزارها شده ، درختان جنگلی دچار خشکی و خزان زودرس و مرگ شده اند و باد های گرم بی موقع که زمان طبیعی آنها مدتی کوتاه در پاییز است ، بطور طولانی مدت در زمستان و بهار می وزند و باعث آتش سوزی های مهیب در جنگلها می شوند. احتمال ایجاد تغییرات مصنوعی آب وهوایی برای انتقال مصنوعی ابرها و توده های هوا از این مناطق به مناطق شمال غرب وافزایش مصنوعی بارش در آنجا به منظور اهدافی مثل احیای دریاچه ارومیه بسیار زیاد است
  • بی نام RO ۰۲:۲۴ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۸
    0 0
    برای انتقال مصنوعی ابرها و توده های هوا که انجام آن در هیچ نقطه مسکونی دیگر دنیا تاکنون گزارش نشده است از تکنولوژی هایی مثل هارپ استفاده میشود. این گونه اقدامات صرفا به حالت پژوهشی و تحقیقاتی در نقاط خالی از سکنه در دیگر نقاط دنیا انجام می شوند نه به حالت روتین و کاربردی ودر نقاط مسکونی. این انتقالهای مصنوعی تاکنون هیچگونه افزایش قابل ملاحظه ای در بارش مناطقی که دریافت کننده مصنوعی ابرها و توده های هوا بوده اند ایجاد نکرده و در مقابل در مناطق صادر کننده ابرها خشکسالی های مهیب ایجاد کرده است . با دلایل متقن ومستدل میتوان اثبات کرد که انتقال مصنوعی ابر ها و توده های هوا از سواحل خزر و کوههای زاگرس می تواند یکی از دلایل اصلی انتقال ریزگردهانه شکل گیری اولیه آنها نیز باشد و...