۰ نفر
۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۰۴:۱۴

در حالی شورای شورای پول و اعتبار نسبت به ارزان‌سازی وام مسکن خانه‌اولی‌ها اقدام کرده که تحلیلگران بازار مسکن تاکید دارند کاهش سود تسهیلات زمانی مطلوب است که این تصمیم هزینه‌های دولت را افزایش ندهد و فشاری را بر دولت تحمیل نکند.

مریم فکری: «وام ارزان‌تر برای خرید خانه اول»، با تصویب دو تصمیم در شورای پول و اعتبار، وارد بازار مسکن می‌شود. با تصویب کاهش نرخ سود تسهیلات صندوق پس‌انداز مسکن یکم، این وام برای گروه بیشتری از خانه‌اولی‌ها به وام در استطاعت تبدیل خواهد شد. (ایــنــجــــــــــا)

براساس مصوبه هفته گذشته شورای پول و اعتبار، نرخ سود تسهیلات صندوق پس‌انداز مسکن‌ یکم در چارچوب برنامه ملی بازآفرینی شهری برای استفاده سپرده‌گذاران خانه اولی‌ در بافت‌های فرسوده و نامناسب شهری از 8 به 6 درصد و برای سایر مناطق شهری از ۹.۵ به 8 درصد موافقت کرد. با کاهش سود تسهیلات صندوق پس‌انداز مسکن یکم از ۹.۵ به ۸ درصد اقساط پرداختی و سود تمام دوره این وام برای متقاضیان تعدیل و نسبت به گذشته به صرفه‌تر شد.

اقسام وام مسکن ۴۰ تا ۱۶۰ میلیونی با سود جدید
صندوق پس انداز مسکن یکم طرحی بود که بعد از رایزنی‌های زیاد بین وزارت راه و شهرسازی، بانک مسکن و بانک مرکزی در نهایت در سال ۱۳۹۴ در بانک مسکن به مرحله اجرا درآمد. این وام در ابتدا تا سقف ۴۰ تا ۸۰ میلیون تومان بود و شرایط آن به‌ گونه‌ای بود که متقاضی باید برای دریافت این تسهیلات برای دوره یک ساله سپرده‌گذاری کرده و در نهایت مبلغ مورد نظر را دریافت می‌کرد. دوره بازپرداخت این تسهیلات حداکثر ۱۲ سال و سود پرداختی در ابتدای شروع به کار صندوق حدود ۱۴ درصد بود، اما در ادامه با تغییراتی در پرداخت تسهیلات صندوق پس‌انداز یکم، مبلغ وام برای زوجین ویژه‌ شد؛ به‌نحوی که بین ۸۰ تا ۱۶۰ میلیون تومان تغییر کرد.

بر این اساس مبلغ وام صندوق پس انداز مسکن یکم برای انفرادی در تهران ۸۰ میلیون تومان، شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت ۶۰ میلیون و برای سایر مناطق تا ۴۰ میلیون تومان است. برای زوجین نیز در تهران تا ۱۶۰ میلیون تومان، شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر ۱۲۰ میلیون و سایر مناطق تا ۸۰ میلیون تومان اختصاص پیدا می‌کند. به این ترتیب متقاضی اگر به طور انفرادی اقدام کند، می‌تواند نصف مبلغ وام مورد نظر را برای یک دوره سپرده‌گذاری کرده و در سررسید یک ساله مبلغ خود را دریافت کند. به عنوان مثال متقاضی وام ۸۰ میلیونی، ۴۰ میلیون تومان سپرده می‌خواهد و بعد از یک سال ۸۰ میلیون وام به اضافه ۴۰ میلیون سپرده‌گذاری شده را دریافت می‌کند. (ایــنــجــــــــــا)

چرا وام 200 میلیون تومانی تصویب نشد؟
البته وزارت راه در هفته‌های اخیر درخواست افزایش وام مسکن به ۲۰۰ میلیون را داده بود، اما احتمال می‌رود شورای پول و اعتبار با توجه به کسری منابع صندوق مسکن یکم با این خواسته موافقت نکرده است.

مظاهریان چندی پیش از ارائه درخواست وزارت راه و شهرسازی به شورای پول و اعتبار برای بررسی بسته درخواستی این وزارتخانه در خصوص اصلاح وضعیت وام مسکن از محل صندوق پس‌انداز مسکن یکم شامل دو فاکتور «افزایش رقم وام مسکن زوجین خانه اولی از ۱۶۰ به ۲۰۰ میلیون تومان» و همچنین «کاهش نرخ سود تسهیلات خرید مسکن برای دارندگان این وام چه در بافت‌های فرسوده و چه سایر مناطق شهری» خبر داده بود.

با این حال شورای پول و اعتبار با بخش نخست آن مخالفت کرد و تنها بخش دوم این بسته درخواستی شامل کاهش نرخ سود تسهیلات را پذیرفت.

معاون مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی همچنین پس از اعلام مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار درباره جزئیات مصوبه شورای پول و اعتبار گفت: باید صبر کرد تا در روزهای آینده جزییات بیشتری از مصوب شورا اعلام شود. به گفته مظاهریان، با این مصوبه، به قولی که داده شده بود، عمل شده است.

در این میان، به نظر می‌رسد با توجه به استقبالی که سپرده‌گذاران از صندوق مسکن یکم داشته‌اند، کسری منابع آن گریزناپذیر باشد. بنابر اعلام بانک عامل بخش مسکن در آذرماه سال گذشته میزان افتتاح حساب در صندوق مسکن یکم ۴ برابر ماه مشابه سال قبل از آن بوده است.

مدیرعامل این بانک بارها اعلام کرده است میزان افتتاح حساب در صندوق مسکن یکم بسیار بیشتر از پیش بینی طراحان این صندوق بوده است، به گون‌ ای که با توجه به تعداد حساب‌های افتتاح شده در این صندوق، سالانه ۲۰۰ هزار فقره برای بانک عامل بخش مسکن تعهد شده است حال آنکه ظرفیت این بانک کمتر از نصف تعهد ایجاد شده برای افتتاح کنندگان حساب است.

بر اساس اعلام کارشناسان اقتصاد مسکن، در صورتی که با افزایش رقم وام مسکن یکم از ۱۶۰ میلیون تومان (ویژه زوجین) به ۲۰۰ میلیون تومان موافقت می‌شد، وضعیت کسری منابع صندوق مسکن یکم به شکل جدی در سریع‌ترین زمان ممکن رخ می‌نمود؛ به خصوص که با کاهش نرخ سود این تسهیلات، باز هم شاهد استقبال بیشتر مردم از این نوع تسهیلات مسکن خواهیم بود. (ایــنــجــــــــــا)

توضیح آخوندی درباره وام ۲۰۰ میلیونی مسکن
با این وجود، وزیر راه و شهرسازی باز هم پس از مصوبه اخیر شورای پول و اعتبار، از ارسال پیشنهاد افزایش سقف وام مسکن به ۲۰۰ میلیون تومان به شواری پول و اعتبار خبر داد.

عباس آخوندی با اشاره به آخرین وضعیت وام مسکن در کشور در سال 97، عنوان کرد: پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی برای افزایش سقف وام مسکن به شورای پول و اعتبار ارسال  شده که باید روند خود را طی کند.

وی تصریح کرد: پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی افزایش سقف وام مسکن تا 200 میلیون تومان برای تهران است و در شهرهای دیگر به نسبت‌های پایین‌تری افزایش می‌یابد.

وی همچنین بیان کرد: حبابی که در بازار ارز رخ داده در بازار مسکن ایجاد نمی‌شود و دلیلی برای ایجاد این حباب در مسکن وجود ندارد. (ایــنــجــــــــــا)

ردگیری اثر ارزان‌سازی وام مسکن
در این میان، کارشناسان معتقدند کاهش سود تسهیلات زمانی خوب است که این تصمیم هزینه‌های دولت را افزایش ندهد و فشاری را بر دولت تحمیل نکند.

به گفته محسن عدالت‌خواه، کارشناس بازار مسکن، با وجود کاهش سود تسهیلات، هنوز هم عده‌ای توان خرید مسکن را ندارند و بسیاری از افراد با اقساط بالای تسهیلات مشکل خواهند داشت.

این کارشناس بازار مسکن با بیان این‌که احتمال تاثیر کاهش سود تسهیلات بروی قیمت مسکن وجود دارد، عنوان کرد: کاهش سود تسهیلات این خطر را هم دارد که می‌تواند بر روی افزایش قیمت مسکن تاثیرگذار باشد. (ایــنــجــــــــــا)

بازار مسکن تحرک پیدا می‌کند؟
اما رییس اتحادیه مشاوران املاک تاکید دارد باید از دولت بابت کاهش نرخ سود تسهیلات مسکن ممنون باشیم. مصطفی قلی‌خسروی در واکنش به این موضوع که آیا مصوبه جدید شورای پول و اعتبار مبنی بر کاهش نرخ سود تسهیلات مسکن در وضعیت کنونی می‌تواند موجب تحرک بازار مسکن شود؟ گفت: کاهش نرخ سود تسهیلات مسکن به طور قطع می‌تواند موجب تحرک بازار مسکن شود و هنوز هم نرخ سود تسهیلات مسکن ظرفیت کاهش را دارد.

به گفته وی، دولت هر چقدر نرخ سود تسهیلات مسکن را کاهش دهد، به نفع مردم است و ما از این بابت از دولت ممنون هستیم.

مصطفی‌قلی خسروی با تاکید بر اینکه ما هر چه داریم از مردم است، خاطرنشان کرد: نرخ سود تسهیلات مسکن در اکثر کشور‌ها ۴ درصد است، اما همین مصوبه جدید شورای پول و اعتبار را باید به فال نیک گرفت.

35225

کد خبر 772969

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 14
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۵:۳۰ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۸
    53 6
    هر یه میلیونی که به وام اضافه می شه 10 برابرشو مالک و املاکی می کشه رو قیمت خونه. سرمایه گذاری در بخش مسکن با توجه نقدشوندگی پایینش و هرم جمعیت و وضعیت مهاجرت اشتباهه محضه. فقط در صورت مصرف خوبه، اونم نه به هر قیمتی
    • هاشم A1 ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۸
      11 2
      اصلا این طرح ها ی ارائه وام مثلا افزایش مبلغ وام و یا کاهش سود که چند ماه یک بار مطرح میشه کی عملی میشه؟؟؟ خود این صحبت ها با هدف تحریک بازار و افزایش قیمته... الان بار پنجمه که تو این دو سال خبر افزایش مقدار وام و کاهش سود مطرح شده ولی کو عمل؟؟؟ الان وضعیت همونه که بود.. بازار مسکن تا ده سال از این راکد تر خاهد شد .
    • ناشناس IR ۱۰:۴۶ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۸
      6 3
      لطفاواردسامانه اطلاعات بازاراملاک ایران شویدوباانتخاب شهرتهران وجستجودرمعاملات ثبت شده برای محله های آلستوم،احتشامیه،اراج‌ ازگل،آپاداناوغیره دراردیبهشت ماه به تعدادمعاملاتی که بدون موقعیت جغرافیایی درمحله های فوق درج شده دقت فرماییدلطفایکی ازدوستان به بنده جواب دهدکه چرابرای اکثراین معاملات یعنی بیش از75درصدمعاملات درمحله های فوق که رقم قابل توجهی ازکل معاملات مسکن تهران دراردیبهشت ماه راشامل میشودموقعیت جغرافیایی ثبت نشده است ولی بعنوان مثال برای کلیه معاملات انجام شده درچهارمحله تهرانسردراردیبهشت ماه که تاکنون جمعا5فقره است موقعیت جغرافیایی ثبت شده است؟وهمچنین برای کلیه معاملات انجام شده برای حکیمیه دراردیبهشت ماه که آنهم تاکنون علیرغم بزرگی حکیمیه فقط14فقره میباشدموقعیت جغرافیایی ثبت شده
    • ناشناس A1 ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۸
      11 3
      اکثریت مردم دست دلالان خصوصارئیسشون روخوندندولی متاسفانه هنوزهم مبتدیهایی هرچنداندک دربازاروجوددارندکه ازترس گرون شدن بیشتربه گرفتن وام وخریدباقیمتهای فعلی رضایت میدهندوزیرهم برای اینکه ازشرمندگی سازنده هاکه رئیسشون طی نامه ای ازش حمایت کرده وبرعلیه سازمانی که باهاش مخالفت میکندموضع گرفته دربیادمدام سعی میکندباانتشاراخبارافزایش وام ازسقوطقیمت جلوگیری کندبایدهرکس به اندازه توانش ازتمام ظرفیتهای فضای مجازی جهت آگاه سازی این افرادمبتدی استفاده کندتابه یاری خدادسترنج این عزیزان نیزبه جای رفتن به جیب دلالان صرف رفاه خانواده خودشان بشودچون دلالان به اندازه کافی ثروت کسب کرده اندوبیش ازاین باعث غرق آنهامیشودومابایدازغرق شدن دلالان که زحمات زیادی برای تصاحب ثروتهای موجودکشورکشیده اندجلوگیری کنیم
  • بی نام IR ۰۵:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۸
    35 5
    فایده اش چیه وقتی هیچ ضمانتی نیست که املاکی و بساز و بفروش یا حتی آدمهایی که خونه دارن ملکشون رو گرون نکنند. هر چی این بیشتر بشه قیمت خونه میره بالاتر 300 هم بشه هیج فرقی برای مردم نمیکنه
  • بی نام A1 ۰۶:۴۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۸
    28 4
    تاثیر کوتاه مدت دارد، متاسفانه سازندگان قانع به سود معقول نیستن و دنبال سود حداکثری هستند و سیستم ناظر هم که نداریم و با این کار تا بتونن قیمتها را بالا می برن و مجدد این وام ارزششون را از دست میده.
  • بی نام A1 ۰۶:۴۴ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۸
    35 3
    "خسروی با تاکید بر اینکه ما هر چه داریم از مردم است" این گفتارا دیگه غیرقابل تحمل شده
  • بی نام A1 ۰۶:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۸
    37 4
    طرحهای ارایه شده فقط به نفع ی عده بساز بفروش و محتکر خونس
  • عمادی A1 ۰۷:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۸
    25 4
    نظر مردم کالاً منطقی است چرا باید یک خانواده که از کار و زحمت درآمدحلال کسب می کند وام مسکن 40 تا 200 میلیونی فرقی ندارد با سود جدید یا قدیم بگیرد و به فردی بدهد که دوسال پیش همان آپارتمان را با یک سوم این قیمت خریده مگرافزایش حقوق یک کارمند یا کارگر یا سایر اقشار به غیر از بساز بفروش مشتاور املاکی ظرف این چند سال چند درصد اضافه شده که بیاید درآمد آینده خودش را پیش فروش کند وام بگیرد مفت مفت بدهد به یک مشت افراد دلال مفتخور که هیچ زحمتی نمیکشند افرادی که این قیمتها را مطالبه میکنند یا دلال هستند یا انبوه ساز که انبوه سازهم خودش زحمتی نمیکشد و حقوق اندکی به کارگر و بنا می دهد پس مردم این سود چند صد درصدی را برای چه خدمتی باید به انبوه ساز یا دلال از طریق وام و تسهیلات پرداخت کنند؟
  • محمد A1 ۰۷:۳۴ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۸
    23 8
    در یک قطعه زمین به متراژ 250 متر 10 واحد 75 متری می سازیم قیمت زمین متری 3 میلیون و قیمت کل زمین میشود 250متر ضرب در 3 میلیون می شود 750میلیون تقسیم بر تعداد واحدها کنید هزینه زمین برای هر واحد میشود 75 میلیون حال بروید سراغ هزینه ساخت قیمت تمام شده کل هزینه های ساخت از ابتدا تا آخر یعنی بهترین مصالح و دستمزدها و کنتورها و آسانسور و نقشه و پروانه و تراکم و غیره از متری یک میلیون تومان تجاوز نمی کند ان هم در شرایط فعلی که میگویند همه چیز گران است یعنی برای آپارتمان 75متری میشود 75 میلیون یعنی هزینه ساخت به اضافه زمین برای یک آپارتمان نوساز در یک جای خوب در محله متوسط شهر کلا 150میلیون بیشتر نیست و قیمتهایی که میبینید همه کاذب و حباب است پس برای حباب بیهوده پول ندهید و وام نگیرید
  • عطا IR ۰۷:۴۲ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۸
    24 3
    واقغا عجب مسئولینی داریم شما همینقدر نمیدانید با ای کارتان مسکن چند برابر میشود و دوما همین اعتبار را در روستاه هزینه کنید تا هم مهاجرت به تهران کم شود و هم حق روستاها به تهرانی ها داده نشود
  • بی نام A1 ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۸
    11 2
    معا مله كردن شرايطي دارد كه مهمترين ان شرط رضايت طرفين است وقتي با هيا هو وزور احتكار كردن خريدار يا مستاجر را مجبور به پذيرش معامله ميكنيد با وجوديكه كه طرف ميداند اين قيمت واقعي نيست .قلبا ناراضي است .پس اين معامله شكلي انجام شده و باطناصحيح نيست.
  • یحیایی A1 ۱۹:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۸
    4 19
    لطف کنید سود سپرده های بانکی راهم کم کنید مردم به جای دپوی پول در بانکها کمی هم در بازار مسکن خرید و سرمایه گذاری کنند مسکن ازرکود خارج بشود.
    • بی نام A1 ۱۷:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۹
      7 0
      سود بانکی را صفر هم بکنند کسی که با قیمتهای فعلی ملک بخرد ضررخواهد کرد.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین