اسحاق جهانگیری به همراه حسین مرعشی و رضا امراللهی از جمله اعضای شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی هستند که به حمایت از میرحسین موسوی پرداختهاند. برخی دیگر از اعضای این حزب نیز - از جمله غلامحسین کرباسچی- از مهدی کروبی حمایت کردهاند و این در حالی است که حزب به صورت کلی از موسوی اعلام حمایت کرده است. جهانگیری که معتقد است اکثر گروههای اصلاحطلب از موسوی حمایت میکنند، حضور دو نامزد از سوی جناح متبوعش در انتخابات ریاست جمهوری دهم را نه تنها موجب کاهش رأی نمیداند بلکه آن را موجب قدرت بیشتر اصلاحطلبان عنوان میکند.
او که تجربه دو دوره نمایندگی مجلس، یک دوره استانداری اصفهان در دولت اکبر هاشمی رفسنجانی و دو دوره وزارت صنایع و معادن در دو دولت سیدمحمد خاتمی به همراه دارد ضمن آنکه از برنامههای اقتصادی موسوی حمایت کرده و همه را مبتنیبر شرایط روز کشور و دنیا میداند بر سخنان برخی که - بدون ارائه مدارک و اسناد- برنامههای وی را کارساز دوران جنگ تحمیلی و همچنین به سمت اقتصاد دولتی میدانند، خط بطلان کشید. او تصریح میکند که «موسوی یک شخصیت شناخته شده است که حتماً معیشت مردم را به گونهای کنترل خواهد کرد که وضعیت آنان تا پایان دوره بهتر شده باشد.» او نخستوزیر هشت سال دفاع مقدس را مردی که از خردجمعی استفاده میکند، عنوان میکند و میگوید: «برخی مشکلات ما حاصل تصمیمات فردی و غیرکارشناسی است.» گفتگوی «خبر» با وی را میخوانید:
برای انتخابات ریاست جمهوری دهم از سوی اصلاحطلبان آقایان میرحسین موسوی و مهدی کروبی اعلام نامزدی کردهاند چرا بحث اجماع این دو نفر به نتیجه نمیرسد و یا اینکه یک نفر به نفع دیگری کنار برود؟
این موضوع به هیچ عنوان در میان این دو نفر مطرح نیست که بخواهد به نتیجه برسد یا نرسد و تاکنون به عنوان موضوعی که در دستور کار آقایان باشد و روی آن بحث کنند، وجود نداشته است. ضمن آنکه عکس آن مطرح بوده است که هر دو در صحنه انتخابات حضور داشته باشند و فعالیت کنند که انشاءالله نتیجه مطلوب کسب کنند.
به نظر شما اگر از سوی اصلاحطلبها یک نامزد معرفی شود و همه پشت سر او قرار گیرند، شانس پیروزی اصلاحطلبان بیشتر خواهد شد؟
یک تحلیل دیگر هم آن است که اگر یک نفر باشد قدرت تأثیرگذاری بیشتر خواهد بود اما به نظر میآید که تحلیل اول بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. خصوصاً آنکه اصلاحطلبان هیچ رسانهای ندارند و باید از فرصتهایی که رسانه ملی ایجاد میکند حداکثر استفاده برای تبیین شرایط موجود کشور را انجام دهند.
آیا این احتمال وجود دارد که آقای کروبی به نفع مهندس موسوی کنار بکشد؟
در کنار ستادهای انتخاباتی مهندس موسوی، ستادهای دیگری هم تشکیل شده که همه از مهندس حمایت میکنند که از جمله آن ستاد آقای امینزاده است، حضور این ستادهای موازی را ضعف میدانید؟ و آیا بهتر نیست همه در یک ستاد واحد فعالیت کنند؟
بنابراین حضور ستادهای موازی را ضعف نمیدانید؟
برنامههای اقتصادی که آقای موسوی مطرح کردهاند بیشتر شعاری است و در محور کلی عنوان شده و جاذبه رأیآوری ندارد. به نظر شما بحثهای اقتصادی وی باید چگونه مطرح شود تا جاذبه بیشتری داشته باشد؟ البته نه مانند شعار دادن 50 یا 70 هزار تومان به هر فرد.
اصولی که از سوی مهندس موسوی مطرح شده، برای آن است که نشان دهد سیاستهای زمان فعلی با سیاستهای زمان جنگ کاملاً متفاوت است. در شرایط فعلی کشور، بخش خصوصی گرداننده اصلی کارهای اجرایی اقتصاد خواهد بود و سیستم بانکی از آزادی عمل فعالیتهای خود برخوردار خواهد بود و بانک مرکزی به عنوان نمادی که سیاستگذاری پولی میکند از استقلال کامل برای اعمال سیاستهایش برخوردار بود.
در واقع یک سری سیاستهای کلی را ارائه کردند اما برنامههای اقتصادی اکنون در برنامههایشان تدوین میشود و جهتگیریهای برنامه اقتصادی وی همان جهتگیریهایی است که مورد توجه و نیاز مردم است یعنی به مسئله تورم و گرانی، بیکاری و اشتغال و معیشت و زندگی مردم به صورت خاصی پرداخته شده است همچنین به مسئله توسعه طرحهای بلند مدت که آینده کشور را تثبیت میکند مانند نفت و گاز و برق که در حال حاضر مشکلات جدی در مورد آنها داریم و حتی در زمستان با قطعی گاز و در تابستان با قطعی آب و برق روبهرو هستیم. همه و همه در برنامه اقتصادی در نظر گرفته شده است.
مهمترین جاذبه برنامه اقتصادی موسوی چیست؟
آقای موسوی در صحبتهای خود بیشتر بر روی سازمان مدیریت و برنامهریزی و شورایهای 14گانه تکیه دارند، آیا بهتر نیست به موضوعات دیگر هم بپردازند؟
رای مهندس موسوی در میان مجموعهها و احزاب اصلاحطلب به چه صورت است؟
آقای خاتمی دارای رای قابل توجهی در میان مردم بود با استعفای وی آیا این آراء به صندوق موسوی ریخته خواهد شد؟ زیرا طرفداران آقای کروبی معتقدند این آرا به سمت وی خواهد رفت.
پس آرای آقای خاتمی به کدام سمت میرود؟
برخی عنوان میکنند که گروهها و افراد حامی مهندس موسوی تنها بیانیه میدهند و در عمل کاری انجام ندادهاند. آیا شما هم چنین برداشتی دارید؟
نظر شما