در چند ماه اخیر رانندگان تهرانی با مجازات جدیدی در برابر تخلفات رانندگی خود مواجه شدهاند: توقیف موقت خودروها. طبق این طرح جدید، خودروهایی که در مکانهای نامناسب پارک شده باشند یا رانندگانشان مرتکب دیگر خلافهای رانندگی شده باشند، با قفلهای زردرنگی مواجه میشوند که به چرخهای ماشینهایشان زده میشود.
قفل هایی که بنابر خبرهای غیررسمی، بودجه واردات ان از سوی بنیاد تعاون ناجا تامین شده و قرار است در روزهای آینده تعدادشان هم بیشتر و هم بزرگتر از تعداد و اندازه موجود شود، تا هم بتوان رانندگان متخلف بیشتری را جریمه کرد و هم از فرار کردن رانندگان کامیون ها و ماشین های سنگین از این مجازات، جلوگیری کرد. از هنگامی که این طرح از سوی راهنمایی و رانندگی در حال اجراست، علاوه بر اعتراض مردم، مخالفت قوهقضائیه را هم به دنبال داشته است؛ استدلال قوهقضائیه این است که طبق قانون، راهنمایی و رانندگی در سه مورد همراه نداشتن مدارک، تخلف بیش از سه بار در یک سال و ورود غیرمجاز به محدوده طرح ترافیک مجاز به این کار است. دلایل این اختلافنظر به وجود آمده میان قوهقضائیه و راهنمایی و رانندگی را از سردار رویانیان، رئیس پلیس راهور جویا شدیم:
الناز محمدی
آقای رویانیان، دلیل این اختلافنظر میان راهنمایی و رانندگی و قوهقضائیه چیست؟ مشکل کجاست؟
مشکلی میان ما و قوهقضائیه وجود ندارد.
اما در هفتههای گذشته ما شاهد اظهارنظرهای مسئولان این قوه بودهایم مبنی بر اینکه توقیف خودروها در خیابان که به دلایل مختلف صورت میگیرد، غیرقانونی است.
ولی این مواردی که شما برشمردید خیلی گسترده هستند و از آن سه مورد اصلی که مورد تأیید قوهقضائیه است، خارج میشود.
پس یعنی شما این موارد را زیرمجموعه آن سه مورد اصلی میدانید؟
خب آقای رویانیان، این توقیف موقت خودروها توسط قفل، چه توجیه قانونی دارد؟ آیا این مجازات در قانون آمده است؟
اما این جواب سؤال من نبود، شما گفتید طبق مستنداتی ما خودروها را با قفل، توقیف موقت میکنیم، دقیقاً چه مستنداتی؟
خب آقای رویانیان، ما نماینده افکار عمومی هستیم، مردم باید جواب سؤالهایشان را بگیرند.
فکر نمیکنید همین صریح پاسخ ندادن شما باعث اختلاف میان شما و قوهقضائیه شده است؟
نظر شما