شاخص صادرات غیرنفتی ۱۳.۵ درصد رشد داشت

تسنیم نوشت: معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: شاخص صادرات محصولات غیرنفتی کشور در ۷ ماهه نخست سال جاری ۱۳.۵ درصد رشد داشته است.

محمدرضا مودودی در مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه و برتر استان قم که ظهر امروز در سالن همایش‌های اتاق بازرگانی، صنایع و معادن این استان برگزار شد، اظهار داشت: شاخص صادرات محصولات غیرنفتی در ۷ ماهه نخست سال جاری ۱۳.۵  درصد رشد داشته است.

وی با تأکید بر اینکه صادرات یک متغیر یک گزینه‌ای نبوده که تحت تأثیر ارز قرار بگیرد، افزود: سال آرزو داشتیم که باید اقتصاد غیرنفتی در ایران شکل بگیرد و نرخ ارز کنترلی نباشد، این هم اتفاقی بوده که در ماه‌ها ی اخیر در حال رخ دادن است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به مشکلات پیش‌آمده برای تولیدکنندگان و صادرکنندگان در شرایط جدید اقتصادی گفت: بسیاری از مواد اولیه و کالای اساسی را با نرخ دولتی وارد می‌کنیم و این یارانه‌ای است که به کل کشور اختصاص می‌دهیم،  هرچند عرضه نرخ ارز به چند قیمت در کشور شرایط را برای تولیدکننده و مصرف‌کننده با سختی مواجه کرده است.

مودودی ادامه داد: این مسئله رانتی را در بازار ایجاد می‌کند که سبب می‌شود در موضوع ثبت سفارش شاهد آن باشیم که ۶۵ میلیارد یورو ثبت سفارش صورت بگیرد و اگر فرایند نظارتی نباشد امکان سوء استفاده وجود دارد.

وی با اشاره به دسیسه افکنی آمریکایی‌ها در شرایط تحریم  گفت: در شرایط کنونی هدف‌گذاری آمریکایی‌ها، افزایش مصارف ارزی و ورود کالاهای ارزی و محدودیت برای فرایند تجارت خارجی  است.

رئیس سازمان توسعه و تجارت ایران تصریح کرد: برای مقابله با دسیسه‌های دشمنان باید همانند دوران هشت سال دفاع مقدس عمل کنیم، در دوران جنگ تحمیلی اساساً بنیادهای ارتش فروریخته بود اما آنچه سبب تاب آوردن در جنگ و مقاومت شد مردمی شدن جنگ و خارج کردن آن از حالت نظامی به حالت مردمی بود.

مودودی با بیان اینکه این رویکرد امروز هم در حال تکرار بوده و فقط نوع آن تغییریافته است، تأکید کرد: در این مقطع باید بخش خصوصی در کنار دولت قرارگرفته و در عرصه تولید و تجارت به میدان بیاید، اعتماد میان بخش خصوصی و دولت شکل بگیرد تا رونق صادرات اتفاق بیفتد.

وی خاطرنشان کرد: اساساً باید موضوع اشتغال را در اولویت قرار داده و آنچه می‌تواند توان ما را در برابر تحریم‌های اقتصادی بالا نگه دارد ایجاد اشتغال است، همچنین در کنار آن باید با فساد اقتصادی مبارزه کرد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: بخش خصوصی کمک فراوانی می‌تواند به بخش توسعه و تجارت کند، و یکی از راه‌کارهای وزیر صنعت، معدن و تجارت و مسئولان مربوطه این بوده که بخش‌های مهم اقتصادی را با رویکرد بخش خصوصی بازتعریف کنند.

۴۱۲۳۱

کد خبر 828873

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین