حامد صالحآبادی
در شرایطی که تصور میشد تمام اصولگرایان از کاندیداتوری محمود احمدینژاد حمایت کنند و او تنها کاندیدای اصولگرایان باشد ولی رفتار انتخاباتی اصولگرایان طی روزهای گذشته نشان میدهد که برخی گروههای اصولگرا روی رئیس دولت نهم اجماع ندارند.
جامعه روحانیت مبارز یکی از قدیمیترین تشکلهای روحانی است که به نوعی استوانه جریان اصولگرایی میباشد. اکثر اعضای این تشکل روحانی از مقامات کشور هستند و تاکنون جهتگیری سیاسی آنها تأثیر زیادی بر تصمیم اشخاص و گروههای اصولگرا داشته است. اما اکنون در حالی که بخشی از گروههای اصولگرا ذیل جبهه پیروان خط امام و رهبری پشت سر احمدینژاد قرار گرفتهاند ولی تا به حال جامعه روحانیت مبارز حمایت علنی خود را از نامزدی احمدینژاد اعلام نکرده است و جلسه سهشنبه شب آن نتیجهای به نفع احمدینژاد نداشته است.
ابتدا در اوایل اردیبهشت ماه بود که جامعه روحانیت مبارز برای اینکه از نامزدی خاص حمایت کند جلسه برگزار کرد و بعد از بحثهای مفصل در این نشست اقدام به رأیگیری میان 23 عضو از اعضای حاضر شورای مرکزی جامعه برای حمایت از کاندیداتوری احمدینژاد کرد که نتیجه رأی شورای مرکزی جامعه روحانیت برابر با 13رای موافق احمدینژاد و 10 رأی مخالف او بود و همین امر موجب شد تا جامعه روحانیت مبارز برای حمایت از نامزد خاص سکوت کند و به گفته محسن دعاگو یکی از اعضای جامعه روحانیت قرار شد که در این انتخابات جامعه روحانیت مصداقی وارد انتخابات نشود. انتقادات به احمدینژاد سبب شد تا اعضای جامعه روحانیت مبارز نسبت به حمایت از رئیس دولت نهم تردید داشته باشند. کارنامه دولت نهم به خصوص در عرصه اقتصاد انتقادات زیادی را در میان اصولگرایان به همراه داشته است و آنها را برای حمایت از احمدینژاد دچار تردید کرده است.
این انتقادات به عملکرد دولت تا جایی ادامه داشته است که برخی گروههای اصولگرا همچون جامعه روحانیت مبارز، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، آبادگران جوان، اصولگرایان مستقل، ائتلاف حزبالله و. . . ترجیح دادهاند از رئیس دولت نهم در انتخابات آتی حمایت نکنند. در این میان باز هم برخی از اعضای جامعه روحانیت که در زمره حامیان احمدینژاد هستند جلسه دیگری را شب گذشته برای تعیین تکلیف حمایت این تشکل روحانی از کاندیداتوری احمدینژاد تشکیل دادند که باز هم محمود احمدینژاد موفق به جلب حمایت مهمترین تشکل روحانی اصولگرایان از خود در انتخابات ریاست جمهوری نشد و تردیدهای جامعه روحانیت برای حمایت از رئیس دولت نهم به پایان نرسید. در همین زمینه حجتالاسلام حسین ابراهیمی، درباره نتایج نشست شب گذشته گفته است که موضع خاصی از سوی جامعه روحانیت در این نشست اتخاذ نشد و هیچ رأیگیری برای حمایت از نامزدی خاص صورت نگرفت. این عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت درباره موضع انتخاباتی جامعه در انتخابات آتی گفت که فعلاً سکوت میکنیم.
اما سکوت جامعه روحانیت مبارز پیام مهمی را دارا است و تصور میشود که حضور مهندس موسوی یکی از دلایلی باشد که سبب سکوت جامعه روحانیت مبارز برای حمایت از احمدینژاد شده است. همچنین برخی از چهرههای تأثیرگذار این تشکل روحانی از مخالفان جدی و سر سخت احمدینژاد میباشند که میتوان به اکبر هاشمی رفسنجانی، علیاکبر ناطق نوری، مصطفی پورمحمدی، حسن روحانی و محسن دعاگو اشاره کرد. با این حال به نظر میرسد با حضور چنین افرادی در جامعه روحانیت مبارز بعید است که آنها در نهایت حاضر شوند از احمدینژاد حمایت کنند و شاید تنها به دعوت از مردم برای مشارکت در انتخابات و گفتن شرایط کاندیدای اصلح در این دوره اکتفا کنند. با این شرایط ممکن است که جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم که به عنوان دو تشکل روحانی اصولگرایان محسوب میشوند در انتخابات دهم ریاست جمهوری همچون برخی از انتخاباتهای گذشته که گزینه سکوت را انتخاب کردند این بار نیز همین گزینه را انتخاب کنند و از نامزد خاصی حمایت گروهی نکنند.
نظر شما