یاسر فتاحی
در خصوص ستادهای انتخاباتی که در سطح تهران و برخی شهرها زودتر از موعد مقرر فعال شدهاند، آیا ستاد انتخابات کشور بر آنها نظارتی دارد و آیا در این رابطه اقدامات قانونی در دست اجرا دارد؟
در قاعده نباید ستادهای انتخاباتی کار خود را زودتر شروع کنند. این فعالیتهایی که الان دارد صورت میگیرد، فعالیتهایی است که در طول سال میتوانست انجام بگیرد. من قبلاً نیز توضیح دادم. احزاب باید فعالیت کرده و کارشان را انجام دهند و فعال باشند. دولت و ستاد انتخابات کشور نیز همین نگاه را به مسئله دارد که کاندیداها بتوانند حضور پیدا کنند و صحبتهایشان را انجام بدهند و در دانشگاهها و محلهای مختلف ارائه دهند. برنامههایشان را مطرح کنند تا مردم بتوانند با شناخت بیشتر انتخاب کنند. تنها چیزی که مطرح بود پخش تعدادی بروشور بود نباید از طرف ستاد باشد و به اسم ستاد انجام گیرد. ستاد باید از اول خرداد ماه وارد تبلیغات شود. ما نظارت کامل بر کار ستادها داریم، ضمن اینکه مدارک را مستند میکنیم، تحویل مراجع مربوط میدهیم.
جناب آقای دانشجو! آیا ستاد انتخابات کشور بر منابع مالی تبلیغاتی نامزدهای ریاست جمهوری نظارتی دارید؟
قانون هیچ چیزی نسبت به منابع مالی کاندیداها ذکر نکرده است و هیچ مسئولیتی را بر عهده ستاد نگذاشته است.
پس مرجع نظارت کجاست؟
قانون در رابطه با منابع مالی فعالیتهای ستادهای نامزدها صحبت خاصی نکرده است.
در مورد شبهاتی که اخیراً از سوی برخی نامزدها در مورد دخالت نیروهای نظامی مطرح شده، موضع شما چیست؟
فعالیت نیروهای نظامی در انتخابات ممنوع است. اگر کسی مشاهده کند و به ما گزارش مستند دهد یا تنها گزارش دهد، بازرسین ما رسیدگی میکنند و اگر مستند شود به شورای نگهبان و به مراجع دادستانی اعلام میشود. همچنین اگر مربوط به ارتش باشد به مراجع ذیربط ارتش و اگر سپاه باشد به مراجع سپاه و اگر بسیج باشد به مراجع بسیج اعلام میشود. آنان بررسیشان را انجام میدهندضمن اینکه ما تاکنون چنین گزارشهایی نداشتیم.
آقای لاریجانی اخیراً اظهاراتی مبنی بر ناصحیح بودن شکل ثبتنامها کردند که شاید به جایگاه ریاستجمهوری بیحرمتی شود، نظرشما در این رابطه چیست؟
آقای لاریجانی نظر خود را فرمودند و برای ما محترم است. ما هم نظرمان را در کنفرانسهای خبری که تاکنون داشتیم، اعلام کردیم. ما مجری قانون هستیم و مجبوریم آنچه را که قانون به ما ابلاغ کرده است اجرا کنیم. ما از نظر خودمان کار خاصی نمی توانیم انجام دهیم. ازابتدا هم قول دادیم که قانونمدار باشیم و قانون را اجرا کنیم. الان هم در حال اجرای قانون هستیم. قانون در این بابت تکلیفی روشن نکرده است اما کاری که ما میتوانیم انجام دهیم این است، همانطورکه تا الان نیز همین کار را انجام دادیم، بگوییم جناب داوطلب محترم شما برای یک امر مقدس میآیید. برای خدمتگذاری برای مردم میآیید. به عنوان داوطلب ریاست جمهوری اسلامی ایران که این عنوان اسلامی بایدها و نبایدهایی را برای ما معلوم خواهد کرد. خواهش ما این است که این بایدها و نبایدها را در زمان ثبت نام رعایت کنید. مگر که قانون تغییر کند که به این انتخابات نرسیده است.
نظر شما