در حال حاضر، تنها ماده قانونی که بهانه مبارزه با سلاح‌های سرد است، ماده 917 قانون مجازات اسلامی است.

دو سال پیش بود که  طرح ممنوعیت استفاده از چاقو در مجلس هفتم بررسی شد ولی  دست آخر به هیچ نتیجه ای نرسیده و مسکوت ماند. در همان زمان کارشناسان معتقد بودند که تنها دلیل مسکوت ماندن طرح ممنوعیت ساخت، نگهداری و حمل سلاح‌های سرد، خلا قانونی است.

با اینکه چند وقتی بود که دیگر خبری در این مورد در مجلس و دیگر نهادها نبود، فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ، با شکرت در یک نشست خبری دوباره این بحث را پیش کشیده است. سردار حسین ساجدی نیا با بیان اینکه متاسفانه قانونی برای برخورد با تولید کنندگان چاقوها و سلاحهای سرد نامتعارف نداریم گفته است که «همزمان با اجرای طرح برخورد با حاملان سلاح سرد از صبح امروز، بیش از 200 روز گذشته در نشستی با حضور خبرنگاران افزود: «طرح برخورد با حاملان سلاح سرد طی درخواست 93 درصد از مردم تهران از صبح امروز آغاز شد.»

او گفت: «این طرح برای اولین بار به صورت تجمیعی در تهران اجرا شده و اگر چه در حال حاضر بر اساس موارد قانونی در حال اجراست اما امیدواریم قانون برخورد با حاملان سلاح سرد هر چه سریعتر تصویب و ابلاغ شود.»

فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ گفت: «از صبح امروز تا کنون بیش از 200 نفر از حاملان سلاح سرد که اکثرا سابقه دار بودند توسط پلیس شناسایی یا دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شدند.»

سردار ساجدی نیا عنوان کرد: «بیشتر این افراد سابقه دار بوده اند و فقط تعداد اندکی از آنان برای اولین بار از سوی پلیس دستگیر شده اند که از این پس آنان نیز در مجموعه قضایی شناسنامه دار می شوند.»

او گفت: « متاسفانه در حال حاضر قانون خاصی برای برخورد با تولید کنندگان چاقوها و سلاح های سرد نامتعارف نداریم که امیدواریم هر چه سریعتر این مشکل برطرف شود.»

فرمانده نیروی انتظامی تهران بزرگ گفت: « این طرح برای اولین بار در تهران اجرا شده اما از این پس همواره در دستور کار پلیس قرار گرفته و پلیس به فعالیتهای خود در این زمینه ادامه می دهد. مجازاتهای تعیین شده برای این افراد بر حسب سابقه دار بودنشان از سوی مقامات قضایی تعیین می شود.:

در حال حاضر، تنها ماده قانونی که بهانه مبارزه با سلاح‌های سرد است، ماده 917 قانون مجازات اسلامی است که به موجب آن، هرکس به وسیله چاقو یا هر نوع اسلحه دیگری تظاهر به قدرت‌نمایی کرده و در نزاع‌های خیابانی از آن استفاده کند، بنا بر رای دادگاه به 6 ماه تا 2 سال حبس تغریزی و یا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
ماده دیگر از همین قانون نیز می‌گوید: هرکس به وسیله هیاهو و جنجال و یا حرکات برخلاف عادت یا تعرض به اشخاص، نظم و آسایش عمومی را مختل کند یا به ایجاد هراس و تشویش در افکار عمومی بپردازد، به حبس تعزیری از 3 ماه تا یک سال و یا 74 ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
‏آمارها حاکی از این است که استفاده از سلاح سرد در میان جوانان بین سنین 20 تا 25 سال رایج‌تر است. جرم شناسان نبود آموزش‌های مربوط به مهارت‌های زندگی، ارتباط با دوستان ناباب، تأثیر منفی محیط بر جوان، شکل گیری معیوب شخصیت، عقده‌های روانی و... را از علل ارتکاب بزه می دانند.

مروری بر جزئیات طرح ممنوعیت ساخت،‌ نگهداری و حمل سلاح سرد که در پایان مجلس هفتم تدوین شد از مجازات حبس سازندگان، حمل‌کنندگان و فروشندگان سلاح‌های سرد از 91 روز تا یک سال حکایت داشت و البته پیش از اجرا، دولت موظف شده بود که مصادیق دقیق سلاح‌های سرد و ادوات دقیق مربوط به آن را تعریف کند.

 

 

 

 

 

 

 

کد خبر 84220

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین