آیات عظام مکارم شیرازی، صانعی، موسوی اردبیلی، سبحانی، وحید خراسانی، نوری همدانی، صافیگلپایگانی و همچنین آیتاللهگرامی و آیتاللهروحانی و همچنین حجج اسلام حسینیبوشهری و محمدجواد فاضل لنکرانی جهت ابراز همدردی و تسلیت به بیت ایشان وارد شدهاند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی، رئیس مجلس خبرگان رهبری با صدور بیانیهای رحلت آیت الله العظمی بهجت را تسلیت گفت. در این بیانیه صادره از سوی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام میخوانیم: این عالم ربانی و مرجع عالیقدر که با تلمذ از محضر بزرگان حوزههای علمیه قم و نجف، علاوه بر مرجعیت و استادی فقه و اصول، در زمینههای تهذیب نفس، عرفان و اخلاق به جایگاه رفیع و ویژهای دست یافته بود، در طول عمر شریف و با برکت خویش منشاء آثار و برکات فراوانی برای جهان اسلام بویژه تشیع و آموزش شاگردانی صالح و مومن در حوزههای علمیه بود.
در بخش دیگری از بیانیه آیت الله هاشمی رفسنجانی آمده است: ضایعه فقدان این مرجع وارسته و معلم اخلاق و عرفان را به محضر حضرت ولی عصر (عج)، رهبری معظم انقلاب، مراجع عظام، روحانیت گرانقدر، حوزههای علمیه قم و نجف، شاگردان، مریدان، بویژه بستگان و آقازادههای بزرگوار ایشان تسلیت میگویم. از درگاه احدیت برای شادی روح این عالم بزرگوار رحمت واسعه و برای بازماندگان، بویژه بیت معزز ایشان صبر و اجر مسئلت میکنم.
در پی رحلت مرجع بزرگ و عالم ربانی حضرت آیتالله العظمی حاج شیخ محمد تقی بهجت پیام تسلیتی از سوی دکتر علی لاریجانی منتشر شد. در پیام تسلیت دکتر لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی آمده است: رحلت مرجع بزرگ و عالم ربانی حضرت آیت الله العظمی حاج شیخ محمد تقی بهجت (قدس سره) را به حضرت بقیه الله الاعظم (ارواحنا فداه)، مقام معظم رهبری، مراجع عظام، حوزههای علمیه، بیت شریف معظم له و عموم مسلمانان تسلیت عرض مینمایم. آن عارف بزرگوار عمر با برکت خویش را در راه تهذیب نفس و پرورش عالمان دینی سپری نمود و سرانجام روح بلند ایشان به ملکوت اعلی پیوست.
شورای نگهبان قانون اساسی نیز در پیامی رحلت آیتالله العظمی محمد تقی بهجت را تسلیت گفت و نوشت: این معلم فاضل و عارف، در عمر با برکت خویش با پرورش طلاب و روحانیونی فاضل، خدمات ارزندهای به اسلام و جامعه اسلامی عرضه کرد.
جهد ایشان برای تهذیب نفس و آموزش اخلاق در حوزههای علمیه، موجب میشد شاگردان مکتب اهل بیت (ع) در فضایی معنوی و سرشار از علم توام با اخلاق، رشد و بالندگی یابند. تأکید آن بزرگوار به آموختن علم همراه با تهذیب نفس نه تنها در میان طلاب و روحانیان بلکه در اقشار مختلف جامعه باعث نشر معنویت و فضائل اخلاقی میشد.
آیتالله مرتضی مقتدایی مدیر حوزه علمیه قم، آیتالله العظمی بهجت را یکی از استوانههای تقوا توصیف کرد و رحلت ایشان را ضایعه و خسارت بزرگی برای حوزههای علمیه دانست.
وی درخصوص تعطیلی درس حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: به دلیل این ضایعه بزرگ، روزهای دوشنبه و سه شنبه همه دروس حوزه تعطیل است تا همه اساتید و طلاب بتوانند در تشییع جنازه و مراسم درگذشت این عالم ربانی شرکت کنند.
آیتالله العظمی صانعی، یکی از مراجع تقلید نیز به ایسنا گفت: آیتالله العظمی بهجت همه ویژگیهای منحصر به فرد یک عالم ربانی و بزرگ را در خود داشتند. ایشان فردی زاهد، عارف و عالم بود و علم، فلسفه و تقوای ایشان در حد بسیار بالایی بود و زبانزد خ ود.
رئیسجمهور نیز در جلسه عصر روز یکشنبه هیأت دولت، رحلت جانسوز عالم ربانی و فقیه عرفانی حضرت آیتاللهالعظمی بهجت را به محضر ولی عصر (عج)، رهبر معظم انقلاب اسلامی و همه دوستداران ارزشهای الهی و انسانی و ملت بزرگوار ایران تسلیت گفت.
محمود احمدینژاد با تأکید بر اینکه حضرت آیتاللهالعظمی بهجت مجسمه خودسازی بود، تصریح کرد: حضرت آیتاللهالعظمی بهجت مجسمه طهارت روح و معنویت و عرفان و اخلاق بود. رئیسجمهور افزود: حضرت آیتاللهالعظمی بهجت در تمام دوران زندگی پربرکت خود، با نفسی گرم و معنوی برای خدمت به مردم تلاش کرد.
احمدینژاد همچنین از خداوند متعال برای حضرت آیتاللهالعظمی بهجت، علو درجات را مسئلت و اظهارکرد: امیدواریم خدای تبارک و تعالی جای ایشان را در حوزه علمیه پر کند و به علمای ما و دلسوزان کشور توفیق خدمت بیشتر و ادامه راه معنوی و عرفانی این مرجع عالیقدر و قدرشناسی فرصتها را عنایت فرماید.
نظر شما