بر اساس ماده23 لایحه حمایت از خانواده که جنجالیترین بخش آن نیز به شمار میرود، مردان برای ازدواج مجدد نیازی به اجازه و آگاهی همسر قبلی خود ندارند و تنها لازم است به دادگاه توانایی مالی خود برای داشتن همسر جدید را اثبات کنند که با این لایحه مخالفتهایی صورت گرفت. فاطمه راکعی دبیر کل جمعیت زنان مسلمان نو اندیش یکی از این مخالفان است. او درباره دلایل مخالفت با این لایحه میگوید: شرع مقدس برای موارد استثنایی ازدواج موقت و یا حتی تعدد زوج را مطرح کرده است. در قانون هم به صورت تلویحی به این مواد اشاره شده بود اما نه به این صراحت. در جامعه ما این موضوع غیرشرعی هم تلقی نمی شود اما تمام حرف ما این است که وقتی در تمام ادیان به ویژه دین مبین اسلام نسبت به تک همسری و ازدواج دائم تاکید شده است چرا باید قبح یک چنین موضوعی را در جامعه از بین ببریم؟
وی اظهار میدارد: قانون قبلی برای موارد استثنایی ازدواج موقت یا حتی تعدد زوجین را مطرح کرده است اما نباید با تصویب قانون آن را به صورت قاعده درآورد چون عرف و جامعه ما چنین چیزی را نمی پذیرد. کسی که ازدواج مجدد داشته بنابر ضرورتهای خود این کار را می کرده پس چرا باید آن را قانون کنیم تا برخی مردان بوالهوس هم از آن سوءاستفاده کنند.
راکعی همچنین میگوید: تا کنون در هیچ ماده قانونی به صراحت این موضوع عنوان نشده است. متاسفانه طرفداران این ماده متوجه نیستند که این ماده می تواند موضوع چندهمسری را تبدیل به فرهنگ کند و آن را تبدیل به یک هنجار کند و حتی ممکن است کسانی هم که به این موضوع فکر نمی کردند دنبال آن بروند.
او در ادامه اظهار می دارد: متاسفانه این لایحه درحالی نام حمایت از خانواده را یدک می کشد که کیان خانواده را نشانه گرفته است و برای همین در طول این 3 سال بارها در همایش ها و سمینارها و گفت و گوهایی که داشته ام مخالفت خود را نسبت به مواد 22 و23 آن اعلام کرده ام.
متن کامل را در اینجا بخوانید.
نظر شما