کرهشمالی پس از واکنش جهانی به پرتاب ماهواره از سوی این کشور، تمامی ناظران آژانس بینالمللی انرژی اتمی را از این کشور اخراج کرد. لذا در حال حاضر هیچ ناظر خارجی در خاک کره شمالی وجود ندارد که درباره صحت و سقم ادعای پیونگ یانگ مبنی بر آزمایش اتمی اظهارنظر کند.
البته طی روزهای آینده دانشمندان بر اساس مطالعات فیزیکی به قدرت این آزمایش پی خواهند برد. بر این اساس با فرض اینکه آزمایش اتمی توسط پیونگیانگ انجام گرفته است باید به علل این اقدام کرهشمالی به طور جدیتری توجه شود.
تاکنون به نظر میرسید کره جهت دریافت امتیازات اقتصادی دست به این اقدامات ماجراجویانه میزند ولی به اعتقاد من ادامه مسئله پرتاب موشک و رسیدن به آزمایش هستهای حکایت از بحرانی دیگر در درون هیأت حاکمه کره شمالی دارد.
به نظر میرسد کرهشمالی در حال حاضر با بحران جانشینی مواجه است. رهبر این کشور دچار بیماری است و از طرف دیگر مردد است کدام یک از فرزندان خود را به عنوان جانشین خود منصوب کند.
هدف کیم جونگ ایل از این اقدامات، جلب نظر و توجه کشورهای دیگر به سوی خود است. او میخواهد کره شمالی از انزوا خارج شود و کشورهای ژاپن، کرهجنوبی و آمریکا نیز در صورت مرگ رهبر کره شمالی به این کشور حمله نکنند. در حقیقت وی به بحران جانشینی و وضعیت جسمی خود بهخوبی واقف است و میخواهد تضمینهایی را از جامعه بینالمللی بگیرد تا آینده حکومتش و آنان که پس از او از راه میرسند بتوانند راحتتر مسیر او را ادامه دهند. بدین ترتیب مهمترین دلیل آزمایش هستهای کرهشمالی را باید در بحران جانشینی این کشور جستوجو کرد.
کارشناس امور کره
نظر شما