۰ نفر
۹ خرداد ۱۳۸۸ - ۰۶:۱۹

دو فراکسیون اقلیت و اکثریت مجلس پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری دهم، بیانیه‌های انتخاباتی خود را صادر کردند

 این بیانیه‌ها اگرچه موضع انتخاباتی این فراکسیونها را نمایان می‌کرد اما همچنان خالی از ابهام نبود.

چه آنکه در بیانیه 211 تن از نمایندگان برای اعلام حمایت از محمود احمدی​نژاد، هیچ نامی از «فراکسیون اصولگرایان» نیامده بود، امضا کنندگان این نامه نیز خود را «نمایندگان مجلس» خوانده بودند. صدور چنین بیانیه‌ای در نگاه اول گویای آن بود که این بیانیه همان بیانیه وعده داده شده از سوی فراکسیون اصولگرایان نبود که بیش از یک ماه میان اعضای شورای مرکزی این فراکسیون اختلاف ایجاد کرده بود.

محمدرضا میرتاج‌الدینی عضو شورای مرکزی این فراکسیون، انتشار خبر مجمع عمومی فراکسیون اصولگرایان که طی آن اعلام شده بود 80 تن از نمایندگان موافق صدور بیانیه‌ای در اعلام حمایت از احمدی‌نژاد بوده‌اند و همچنین بیانیه حمایتی 211 نماینده را دو ابزار این فراکسیون برای اتخاذ موضع انتخاباتی آن دانست و در پاسخ به اینکه چرا در این بیانیه نامی از «فراکسیون اصولگرایان» برده نشد؟ به «خبر» گفت: فرصت برای تنظیم بیانیه‌ای با اسم فراکسیون نبود. اگر جلسات علنی مجلس ادامه می‌یافت فرصت این کار را هم می‌یافتیم. به گفته وی از آنجا که صدور چنین بیانیه‌ای در دستور کار هیأت رئیسه فراکسیون اصولگرایان است، چه بسا در دو هفته تعطیلات آتی مجلس، چنین بیانیه‌ای صادر شود.

ولی اسماعیلی دیگر عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان نیز به استناد اینکه چند تن از نمایندگان مستقل مجلس نیز طومار 211 نماینده در حمایت از احمدی‌نژاد را امضا کرده‌اند، به «خبر» گفت: به همین دلیل نمی‌توانستیم این بیانیه را بیانیه فراکسیون اصولگرایان بنامیم. اما همین که 211 نفر آن را امضا کرده‌اند نشان‌دهنده این است که بیانیه مذکور از سوی فراکسیون اصولگرایان صادر شده است.

بیانیه فراکسیون خط امام (ره) در اعلام حمایت از میرحسین موسوی نیز بی‌شبهه نبود. این بیانیه بی‌امضا بود و مشخص نبود که از سوی چند تن از نمایندگان مجلس صادر شده است. انوشیروان محسنی بند پی عضو این فراکسیون در گفت وگو با «خبر» با بیان اینکه در جلسه مجمع عمومی این فراکسیون در هفته گذشته 32 نفر حضور داشتند، ادامه داد: از این میان تنها 2 نفر موافق اعلام حمایت از مهدی کروبی بودند و 30 نفر به اعلام حمایت از نامزدی موسوی رأی دادند.

مصطفی کواکبیان نماینده سمنان در دو روز پایانی مجلس مشغول جمع آوری امضا برای اعلام حمایت از موسوی بود که عدم انتشار اسامی امضا کنندگان و همچنین عدم اعلام تعداد امضاها این شائبه را در اذهان می‌آفرید که نمایندگان چندانی این بیانیه را امضا نکرده باشند. البته جایگاه کواکبیان در میان دیگر نمایندگان مجلس در این عارضه بی‌تأثیر نبوده است. اما محسنی معتقد بود که بیانیه اعلام حمایت از موسوی را بیش از 70 نفر از نمایندگان مجلس امضا کرده‌اند و اگر چهره‌هایی چون پزشکیان و خباز نیز در سفر نبوده و در صحن علنی مجلس حضور داشتند، تعداد این امضاها افزایش می‌یافت.

در همین حال جمشید انصاری رئیس کمیته سیاسی فراکسیون خط امام (ره) با بیان اینکه بیانیه نیازی به امضای نمایندگان ندارد، به "خبر" گفت: برای صدور بیانیه‌ای از سوی فراکسیون نیازمند موافقت نیمی از اعضای پیوسته فراکسیون بودیم که چون اعضای پیوسته 48 نفر بودند، ارائه رأی موافق 30 نفر نشان از امکان صدور این بیانیه داشت. بنابر این اصلاً نیازی به جمع آوری امضا نبود. اقدام کواکبیان برای جمع آوری امضا هم اقدامی از سوی فراکسیون نبود.

مصطفی ذوالقدر نماینده بندرعباس یکی از دو نفر عضو فراکسیون خط امام(ره) است که به حمایت از کروبی رأی داده نه موسوی. او بیانیه فراکسیون در اعلام حمایت از موسوی را در نتیجه رأی اکثریت اعضا دانست و به "خبر" گفت: از ابتدا هم معلوم بود که اکثر اعضا موافق نامزدی موسوی هستند و نهایتاً چنین بیانیه‌ای را صادر می‌کنند.

کد خبر 9505

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین