۰ نفر
۱۱ خرداد ۱۳۸۸ - ۰۸:۳۲

افزایش قیمت‌های نفت از نگاه کشورهای تولید‌کننده اوپک به عنوان یکی از شاخص‌های پایان بحران جهانی اقتصاد تلقی می‌شود.

الهه حسینی: افزایش قیمت‌های نفت از نگاه کشورهای تولید‌کننده اوپک به عنوان یکی از شاخص‌های پایان بحران جهانی اقتصاد تلقی می‌شود و به نظر می‌رسد آمارهای اقتصادی نیز حکایت از تغییر وضعیت اقتصاد رو‌به سقوط کشورهای اروپایی و آمریکا دارد.

بازار نفت
محمد بن حمد الرومهی وزیر نفت عمان اعلام کرد عمان تولید نفت خام خود را تا اواخر امسال روزانه 830 هزار بشکه در روز افزایش می‌دهد. سطح تولید نفت در عمان در سال گذشته از 47 هزار بشکه در روز به 757 هزار بشکه افزایش یافته است اما این رقم هنوز کمتر از میزان تولید این کشور در سال 2001 است که در آن زمان این کشور عربی حاشیه خلیج فارس روزانه 956 هزار بشکه نفت در روز تولید می‌کرد.

روزنامه گلف دیلی نیوز در گزارشی نوشت، الرومهی در ماه ژانویه اعلام کرد این کشور در نظر دارد سطح تولید خود را امسال به 805 هزار بشکه در روز برساند. وی ادامه داد: سطح تولید نفت در عمان تا اواخر امسال بین 820 تا 830 هزار بشکه در روز خواهد بود اما میانگین تولید این کشور در طول سال 800 هزار بشکه خواهد بود.

وی افزایش سطح تولید نفت در یکی از میدان‌های نفتی این کشور را دلیل اصلی تولید نفت خود عنوان کرد. الرومهی گفت تصمیم اخیر سازمان کشورهای صادر‌کننده نفت (اوپک) درباره عدم تغییر تولید این سازمان تصمیم خوبی است و بهای هر بشکه نفت بین 55 تا 70 دلار نیز قیمتی منطقی است.

پایان بحران اقتصادی
صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد که به احتمال زیاد اقتصاد جهانی اوایل سال آینده میلادی از بحران خارج می‌شود. دومینیک استراس کان ـ رئیس صندوق بین‌المللی پول ـ در گزارش جدید خود عنوان کرد که این احتمال وجود دارد که بحران اقتصادی جهان اوایل سال 2010 از بین برود اما این در حالی است که حتی بعد از آن هم سیستم مالی جهان به کنترل دقیق نیاز دارد.

وی تصریح کرد: ما انتظار داریم که اوایل سال آتی از بحران خارج شویم و در این خصوص انجام اقدامات مقتضی ضروری به نظر می‌رسد. وی ادامه داد: البته نباید فراموش کنیم که کنترل بر بازارهای مالی جهان باید به دقت پیگیری شود.

رونق شاخص‌های اقتصادی در غرب
اخبار اقتصادی مسرت‌بخش در سراسر جهان از افزایش سطح تولید ناخالص داخلی آمریکا گرفته تا افزایش سطح تولید کارخانجات ژاپنی و میزان بهای مسکن در انگلیس و افزایش سطح خرده‌فروشی در آلمان امیدها را درباره بهبود اوضاع اقتصادی جهان افزایش داده است.

آمار و ارقام اطلاعات اقتصادی آمریکا نشان داد کاهش رشد اقتصادی در فصل اول سال 2009 در این کشور کمتر از حد پیش‌بینی اولیه بوده است. پیشتر پیش‌بینی شده بود آمریکا در سه ماهه اول سال 2009 با کاهش رشد اقتصادی 6/1 درصدی رو به رو شود اما آمار و ارقام کاهش 5/7 درصدی را برای رشد اقتصادی این کشور به ثبت رسانده است.

استراس کان گفت نشانه‌ها درباره بهبود اوضاع اقتصادی در سپتامبر و اکتبر امسال پررنگ‌تر خواهد شد و رشد اقتصادی اوایل سال 2010 در اکثر کشورهای جهان به مسیر خود بازمی‌گردد. اما وی همچنین افزود: بازگشت رشد اقتصادی به معنای پایان پیامدهای این بحران اقتصادی نیست. درس‌هایی وجود دارد که جامعه‌مالی بین‌المللی باید از این بحران فراگیرد.

رئیس صندوق بین‌المللی پول خاطرنشان کرد: ما به دو نتیجه رسیده‌ایم. ما اگاهی از تغییرات جوی جهانی داریم اما آمادگی پاسخگویی به این واقعیت جهانی را نداریم.

وی تأکید کرد: ناظران اقتصاد جهانی پس از بحران مالی آسیا در اواخر دهه 90 به اشتباه انتظار داشتند بازارهای نوظهور منبع بحران بعدی شوند به همین دلیل زمانی​که مشکل در جایی دیگر بروز کرد آنها در مخمصه افتادند.

در مجموع کارشناسان معتقدند بحران اقتصادی جهان در بخش جنوب شرق آسیا زودتر از اروپا و آمریکا به پایان خواهد رسید. البته با اعلام پیش بینی صندوق بین المللی پول مبنی بر آغاز دوران رونق اقتصادی از ابتدای سال آینده میلادی از هم اکنون امیدواری هایی در بازارهای جهانی حاکم شده که بیشترین بازتاب آن افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی و نیز بازگشت رونق نسبی به بازارهای سهام در اروپا، آمریکا و آسیاست. البته بدبین های بازار معتقدند این امیدواری های به زودی بار دیگر به یاس بدل خواهد شد و دوباره شاهد سقوط بازارهاخواهیم بود.

 

 

 

 

کد خبر 9750

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین