همایش بررسی و ریشهیابی تخلفات حوزه ساختوساز شهری و راهکارهای رفع آن با حضور مسئولین استانی و اعضای نظام مهندسی،در سالن اجتماعات سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجانغربی برگزار شد.
به گزارش خبرآنلاین آذربایجانغربی، همایش بررسی و ریشهیابی تخلفات حوزه ساختوساز شهری و راهکارهای رفع آن با حضور پیمان آرامون سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استاندار، محمد حضرتپور شهردار ارومیه، مبارکقدم مدیرکل راه و شهرسازی، محمود مهرورز مدیرکل بازرسی استان، مرتضی حاتمی معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان، علیزاده امامزاده رییس شورای شهر ارومیه، رحیم نجاتی رییس سازمان نظام مهندسی و جمعی از مهندسین و اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان در آمفی تئاتر این سازمان برگزار شد.
همه مقصریم
در ابتدای این جلسه، رحیم نجاتی با اعلام اینکه در افزایش تخلفات حوزه ساختوساز همه نهادهای ذیربط مقصر هستیم خاطر نشان کرد: باید بجای اتهامزنی به هم و فرافکنی، با همکاری هم برای رفع این معضل و مشکل تلاش کنیم و در این مورد، اولین پیش شرط قبول کردن بحث تقصیر از سوی همه است.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجانغربی ادامه داد: در ساختوسازهایی که در سال ۹۲ پایان کار دریافت کردهاند، ۹۳درصد تخلف در گروه ب، ۹۶ درصد تخلف در گروه ج، ۱۰۰درصد تخلف در گروه ج ب و در باقی گروهها نیز تخلفات گسترده وجود داشته است.
لزوم برخورد با تخلفات حوزه ساختوساز
پیمان آرامون سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجانغربی هم با اشاره به اینکه آمار تخلفات در این حوزه بالاست و یکی از دلایل مهم آن مهاجرت از روستاها به شهرها را میتوان عنوان کرد، افزود: تنها در سال گذشته بیش از ۳۶۰۰ پرونده با بیش از ۷۷۳ هکتار مساحت از اراضی کشاورزی در استان تخریب شدند.
وی ادامه داد: در سال ۹۵، ۱۲۳ پرونده به کمیسیون ماده ۹۹ استان ارجاع شد.
وی خاطر نشان کرد: در سال ۹۷ مصوبه ای با تشکیل کارگروه ویژه توسط دولت برای برخورد با تنش های ساخت و ساز با اصلاحیه تدوین شده است.
آرامون آمار جامعی نیز از تخلفات حوزه ساختوساز بیان کرد.
میانگین تخلف طبقات در ارومیه ۰.۸ است!
محمد حضرتپور شهردار ارومیه با ارائه آماری از روند پروانههای صادره و پروندههای ارجاعی به کمیسیون ماده ۱۰۰ از سال ۸۸ تاکنون گفت: ساختوساز از بیش از ۳۴۰۰ پروانه صادره در سال ۹۲ به حدود ۱۴۰۰ پروانه در سال ۹۷ کاهش یافته ضمن اینکه، تعداد واحدهای این پروانهها از بیش از ۱۰۰۰۰ واحد به کمتر از ۴۰۰۰واحد کاهش یافته است.
وی ادامه داد: میزان پروندههای ارجاعی به کمیسیون ماده ۱۰۰ نیز بالغ بر ۵۰۰۰مورد در سال بوده است و میانگین ۱۰ سال گذشته آن ۴۵۹۲ پرونده بوده است.
شهردار ارومیه نیاز به ساخت ۱۰۰۰۰ واحد مسکونی در هر سال را نیاز این شهر عنوان و افزود: هم اکنون بالغ بر ۶۰۰۰ واحد سالانه کمبود داریم.
حضرتپور اضافه کرد: شهرداری ارومیه ماهانه ۲۴میلیارد تومان فقط برای نگهداشت شهر با بیمه و مالیات و روزانه ۱۲۰میلیون تومان برای خرید قیر و روزانه بیش از ۶۰۰ هکتار فضای سبز را آبیاری و هزینه میکند و در سال ۹۷ این سازمان ۴۰میلیارد تومان دریافتی نقدی و غیرنقدی داشته که تنها ۵۰ درصد آن بصورت نقدی بوده است.
حضرتپور میزان تخلفات طبقات در شهر ارومیه را ۰.۸ طبقه عنوان کرد.
امروز دیگر از باغ شهر ارومیه چیزی باقی نمانده است
ابراهیم مبارک قدم مدیرکل راه و شهرسازی استان نیز با اشاره به از بین رفتن بافت سبز شهر ارومیه گفت: امروزه دیگر از باغ شهر ارومیه چیزی باقی نمانده و دیگر نمیتوان به ارومیه باغ شهر اطلاق کرد بطوریکه از ۲۴۰۰ کیلومتر مربع به کمتر از ۲۰۰ کیلومتر مربع رسیدهایم.
مبارکقدم اظهار کرد: در ۵۱۲۹ بازدید از ۴۷۴۴۱۹۴متر ساختوساز ۴۶۴۲ مورد دستور توقف به شهرداریها ارجاع ضمن اینکه در طی این مدت ۲۷۸ مهندس نیز به شورای انتظامی معرفی شده اند.
سپس مرتضی حاتمی معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری آذربایجانغربی و محمود مهرورز بازرس کل استان نیز به بیان دیدگاههای خود پرداختند.
در ادامه نیز مهندسین و جمعی از اعضای سازمان نظام مهندسی آذربایجانغربی به بیان چرایی افزایش بیرویه تخلفات حوزه ساختوساز در این استان و شهرستان ارومیه بیان و بخشی از مشکل را به وجود تخلف در بدنه شهرداری و برخی نیز به نهادینه شدن تخلف در بین سازندگان عنوان کردند
یکی از مهندسین نبود عزم جدی برای برخورد با متخلفین را یک دلیل مهم در افزایش تخلفات عنوان و اظهار کرد: اکنون بیشتر سازندگان دیگر میدانند اگر ابتدا تخلف و طبقات غیرمجاز داشتهباشند با واریز رقمی میتوانند از آن عبور کنند.
یکی دیگر از اعضای سازمان نظام مهندسی آذربایجانغربی نقص قوانین و همچنین تبصرههای بیش از قوانین را دلیلی بر افزایش تخلفات در حوزه ساختوساز دانست و گفت: نباید برای مقبول شدن تخلف، تبصرهای کار راه انداز تصویب و اجرایی شود باید برای کاستن از تخلف در حوزه ساختوساز عزمی جدی داشته باشیم.
شایان ذکر است، هماکنون تخلفات گسترده در حوزه ساختوساز همچون ساخت واحدهای بلندمرتبه در کوچههای باریک، نبود پارکینگ در بیشتر مساکن ساخته شده، از بین رفتن معماری و بافت شهری با ساخت بیرویه برجهای بلندمرتبه و همچنین عدم برخورد جدی نهادهای ذیربط وضعیت نابسامانی را در بازار مسکن ایجاد کرده است.
46
نظر شما