مراسم تجلیل از فرزندان خلبانان نیروی هوایی در سالهای دفاع مقدس و معرفی جلد نخست کتاب «ستارههای نبرد هوایی» عصر دیروز با حضور جمعی از خلبانان پیشکسوت و خانوادههای آنها در حوزه هنری برگزار شد.
به گزارش خبرآنلاین، مرتضی سرهنگی، مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت در مراسم جشن کتاب «ستارههای نبرد هوایی» با تجلیل از فرزندان خلبانانی که خاطراتشان در کتاب آمده، گفت: همه دنیا میخواهند از جنگ ما بدانند. یکی از کارهای مهمی که باید انجام دهیم ترجمه آثار است، بسیاری از خارجیها میخواهند از عملیاتهای هوایی ایران بدانند و باید کتاب خاطرات خلبانان به زبانهای دیگر ترجمه شود، چرا که در تمام دنیا خلبانان ارزش و جایگاه ویژهای دارند.
وی گفت: خاطرات قدیمیترین همدم انسانها هستند و خاطرهگو جهان پیرامون خود را تعریف میکند و آنها را برای دیگران نقل میکند، آنچه در جنگ اتفاق افتاد ابزار بزرگ دشمن نبود بلکه نقشه بزرگی برای ما بود.از 19 کشور جهان در ایران اسیر داشتیم که از آنها بخوبی نگهداری کردیم، نقشه دشمن تقسیم ایران به 5 ایران کوچک بود و مشکل بر سر اراضی جنگی نبود.
امیر نصیرزاده، معاون هماهنگ کننده نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز در این مراسم گفت: از ابتدای جنگ نیروی هوایی در خط اول بود در چند ماه اول جنگ نیروی هوایی در نوک پیکان خدمات قرار گرفت و نقش تعیین کنندهای داشت تا از پیشروی آنها جلوگیری کند، هم توان رزمی داشت و هم توانست ماشینهای جنگی عراق را متوقف کند قدرت هوایی عراق را هم از کار انداخت ، اقتصاد جنگ عراق هم دستخوش توان نیروهای هوایی شد و از برخی موقعها صدور نفت آنها قطع شد.
معاون هماهنگ کننده نهاجا با اشاره به عملیات الولید گفت: وقتی نیروی هوایی ما ایستگاههای شرقی عراق را به طور محکم کوبید آنها مجبور شدند هواپیماها را به مناطق غربی ببرند البته در آنجا هم در امان نبودند و استراتژی صدام عوض شد ، بعد از حضور همه جانبه در جنگ تحمیلی صدام اعلام کرد که محاسبات من اشتباه بوده است و سیاست وی از جنگ سریع به سمت جنگ فرسایشی پیش رفت. وی همچنین درباره کم توجهی به نیروی هوایی تصریح کرد: بیشتر به مسائل زمینی پرداخته میشود چون تعداد نیروها زیاد بوده و مدت زیادی به طول انجامید اما از زمانی که یک هواپیما بلند شود و به قلب نیروی دشمن برود شاید فقط یک ساعت به طول انجامد و روایت این مدت کم سخت است.یک فرد متخصص عاشق ادبیات باید پای صحبت خلبانان بنشید تا از اتفاقات و حوادث بنویسد و هنوز هم حمله الولید قابل تدریس در دانشگاههای جهان است.
بنابراین گزارش، خلبان احمد مهرنیا، نویسنده کتاب نیز در سخنانی کوتاه گفت: نوشتن کتاب «ستارههای نبرد هوایی» کاری برای نسلهای آینده است تا بدانند استقلال و آسایش آنها حاصل تلاش چه افرادی از جامعه است. در این اثر روایت بیش از هفتاد خلبان بازگو میشود. عملیات الولید یکی از کارهای بزرگ نیروی هوایی بود که دنیا را حیرت زده کرد و همیشه اولین سوالی که دانشجویان ارشد از ما میپرسند چگونگی انجام این عملیات بود. در تحقیق و بررسی همین کتاب به خلبانان بسیاری برخورد کردم که آنها را نمیشناختم و از آن همان زمان این ایده ثبت خاطرات به ذهنم رسید.
مهرنیا با گلایه از بی توجهی به ایثارگران نیروی هوایی گفت: امروزه در کشور ما برای تقدیر از یک فوتبالیست و یا وزنهبردار و یا حتی هنرپیشه شخص رئیس جمهور حاضر میشود و به او هدیهای میدهد اما یک خلبان باید آنقدر درگیر مسائل اقتصادی خودش شود که حتی برای بیان خاطراتش هم از نویسنده عذرخواهی کند. شاید برای تالیف این کتاب تنها عاملی که نتیجه داد اصرار بیش از اندازه من از آنها بود و در غیر اینصورت این موضوع محقق نمیشد.
در پایان این مراسم از تعدادی از فرزندان خلبانان دفاع مقدس به نمایندگی از باقی نفرات با اهدا لوح یادبود قدردانی شد.
عکس ها: سوره مهر
6060
نظر شما