کارشناسان اقتصادی می‌گویند:"قبرس به رغم توافق در دقیقۀ 90 هنوز نجات نیافته است."

بانکهای قبرس از روز پنجشنبه بعد از 12 روز تعطیلی، کار خود را از سر می‌گیرند. به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه اینترنتی ژورنال دونت، طبق توافقات صورت گرفته میان مقامات قبرس و وام‌دهندگان به این کشور، قرار است با انحلال دومین بانک کشور و حذف 40 تا 60% از حساب‌های بیش از 100 هزار یورو، جزیرۀ کوچک قبرس وام 10 میلیارد یورویی اتحادیه اروپا و صندوق بین‌المللی پول را دریافت کند. "بانک قبرس" اولین بانک کشور در زمان مشخصی دارایی‌های بانک لائیکا(دومین بانک کشور که ورشکسته شد) به همراه بدهی آن(برابر با 9 میلیارد یورو) به بانک مرکزی اروپا را تحویل خواهد گرفت.
معاملۀ صورت گرفته با هدف کاهش وزن بانکی قبرس در اقتصاد این کشور بوده است. گفتنی است بخش بانکی قبرس پیشتر 8 برابر تولید ناخالص داخلی کشور را تشکیل می‌داد.
به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامۀ لوموند توافق میان وام‌دهندگان و طرف وام گیرنده حاصل شد، اما قبرس همچنان در اقیانوسی از معضلات اقتصادی غوطه‌ور است که چشم‌انداز روشنی برای این جزیرۀ کوچک دیده نمی‌شود. قبرس، دومین سال بحران اقتصادی را به همراه رشد فزایندۀ بیکاری پشت سر می‌نهد، در حالیکه سرمایه‌گذاری خارجی نیز سیر رو به کاهشی داشته است. فیونا مولن، یک اقتصاددان در یکی از موسسات اقتصادی قبرس می‌گوید: شرکتهای قبرسی دیگر قادر به پرداخت حقوق کارکنان خود نیستند، وضعیت شرکتهای وارداتی اعم از غذایی و دارویی در بلندمدت بدتر خواهد شد. بسیاری از قبرسی‌ها با مشاهدۀ وضعیت بحرانی اخیر در حال ذخیره کردن مواد غذایی هستند. با ورشکستگی بانک لائیکا، دومین بانک کشور، نزدیک به 8 هزار نفر از کارکنان این بانک بیکار خواهند شد، آنهم در حالیکه نرخ بیکاری در این کشور در ابتدای سال جاری رقم 15% را نشان داد.
قبرس در هفته‌های آینده قراردادهای دیگری با تروئیکا(اتحادیه اروپا، بانک مرکزی اروپا و صندوق بین‌المللی پول) امضاء خواهد کرد، اما هنوز نمی‌توان امیدوار بود که این کشور نجات یافته است.
بستۀ نجات اروپا برای قبرس را در اینفوگرافیک ذیل بینید:

 

3152

 

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =