تیتر سه وبلاگها
-
پدیده آرای شرمگین و کمانگاری آرای ترامپ
در آخرین یادداشت از «بن بست نظرسنجی ها» سخن به میان آمد و این که با توجه به تعارض و لکنت داده های در دسترس «نباید با هر نتیجه ای در این انتخابات حیرت زده شویم».
-
" ایران"
بگذارید هر چه می خواهند تبلیغات کنند. اما دیدیم که تمامیت اسرائیل و غرب صهیونیسم که در نابودگری و نسل کشی و ارعاب زبانزد است، به رغم شقاوت ایدئولوژیک و تبختر تکنولوژیک، وادار شدند در برابر شکوه ایران با همه تنهایی اش، شیوه ای دیگر در پیش بگیرند.
-
ضرورت تدبیر فوری در برابر ایده ی « پیروزی بدون جنگ» امارات
موضوع جزایر سه گانه ی ایرانی هر دم پیچیده تر می شود. متاسفانه، اقدامات وزارت خارجه در کنترل تهاجم سیاسی و حقوقی به تمامیت ارضی کشورمان نتیجه بخش نبوده است و هر چه می گذرد، امارات گام هایی به پیش می گذارد که در مغایرت کامل با ملیت و غرور ملی ایرانیان است و چه بسا اگر بیم از قدرت نظامی ایران و پیامدهای آن نبود پیشتر هم می آمد.
-
مرگ اسطوره ای و شهادت سنواری
انسان ها سه روز دارند؛ «روزی که می آیند و روزی که می روند و روزی که مبعوث می شوند». خواه در سوی او باشی یا نباشی، تنها اسطوره ها می توانند، رفتن خود را چنین معماری کنند.
-
جنبش ضد اشغالگری و جنگ بی پایان؛ ضرورت مخالفت مدنی با احتمال تهاجم اسرائیل به ایران
«جنگ اشغالگری» جنگی است که استقلال، هویت، ارزش ها و جغرافیای یک ملت را به تمامی هدف قرار می دهد. طبیعی است در برابر این جنگ ها، جنبش های ضد اشغالگری و جنگ استقلال، پای می گیرد. فهم آنچه در غزه می گذرد، بدون مطالعه جنبش های ضد اشغال میسر نخواهد بود.
-
انسان و جان در گفتمان ما : سخنی با رسانه ها
آنچه از رسانهها در این مرحله انتظار میرود، توجه دادن مستمر به منزلت والای «انسان» و «جان انسان» و ترویج فرهنگ عدالت اجتماعی است.
-
اربعین؛ مهمانی خدا و رستاخیز انسانیت
اربعین مشارکتی همگانی است و کسی را نمی توان از آن منع کرد و البته این توجه درستی است که اربعین، محل رقابت و جنگ احزاب نیست و لذا هیچ حزب و گروه و جناحی نمی تواند آن را به نام خود مصادره کند و هیچ حزب و جناحی نیز نمی تواند روح بلند اربعین را تخطئه کند که در حقیقت تخطئه مردم و معنویت گرایی است و هردو دیدگاه، اسراف و بی حاصل است اما کماکان نگاه اصلاحی و مراقبت از افراط و انحراف ضرورتی دائمی است…..
-
مراقب شمشیرهای آخته باشیم
همچنان بر این باورم که مهمترین شاخصه ی انتخابات اخیر، تولد «ضلع سوم» بود. زایش ضلع سوم، تحولاتی در پی خواهد داشت که فراتر از کابینه با همه اهمیتش خواهد بود.
-
رسانه، پیشران جامعه چند ضلعی؛ به مناسبت روز خبرنگار
ایران عزیز ما به دلیل ظرفیت های فرهنگی، سیاسی، جمعیتی، اقتصادی و جغرافیایی و به دلیل نقش آفرینی های منطقه ای می توانست و می تواند آقای رسانه در منطقه باشد، مشروط به آن که مفهوم آزادی، استقلال تحریری و رسانه ی حرفه ای به رسمیت شناخته می شد. سالهاست از «مرجعیت رسانه ای» می گوییم، اما از مقتضیات آن یا بی خبریم و یا نادیده می گیریم.
-
انتخابات آمریکا؛ همچنان در سایه ی فشردگی حداکثری و عدم قطعیت
در نخستین یادداشت درباره انتخابات آمریکا که در اسفندماه گذشته منتشر شد، موضوع سلامت فیزیکی و آمادگی ذهنی «بایدن» برای شکست رقیبی چون ترامپ، به عنوان مهمترین نگرانی حزب دموکرات از نامزدی مجدد او بیان شد.
-
مقدمه ای بر انتخابات انگلستان / شکست تاریخی در انتظار محافظه کاران! / تغییر چهره ی سیاسی اروپا؟
در بحبوحه انتخابات ایران، روز پنج شنبه ۴ جولای (۱۴ تیر) دقیقا یک روز پیش از دومین دور انتخابات ریاست جمهوری ایران، انتخابات پارلمانی انگلستان برگزار خواهد شد.
-
در تهدید اقلیت ترین دولت / پرده چهارم بیگانگی با حاکمیت
بیگانگی اکثریت مردم با حاکمیت وارد پرده ی چهارم خود شد؛ چهار انتخابات پی در پی! بی تردید عدم مشارکت هدفمند اکثریت، مفهوم و کیفیت انتخابات را با چالشی بزرگ مواجه ساخته است.
-
پیشنهادهایی به کمپین های انتخاباتی از پزشکیان تا قالیباف و جلیلی و پورمحمدی و ....
این روزها با نظرسنجی های گوناگونی مواجه هستیم. متاسفانه آشفتگی ها، و ناهمخوانی های این نظرسنجی ها، دید روشنی از وضعیت کاندیداها ارائه نمی دهد و بی اعتمادی هایی را دامن زده است.
-
خدعه هدفمند اسرائیل
حمله رژیم اشغالگر به کنسولگری ایران در دمشق که بخشی از سرزمین کشور عزیزمان محسوب می شود و هدف قرار دادن تعدادی از هموطنان نظامی مان، مغایر با همه قوانین بین المللی و از هر نظر محکوم است. گرچه کام های بسیاری از مردم از کاستی های حکمرانی تلخ است، اما این محکومیت، فراتر از اختلاف نظرها و فارغ از هرگونه نگاه حزبی و سیاسی و جریانی، و به اقتضای تعلق و تعهد به وطن است.
-
نظام اولویت ها و «بُعد سوم» حادثه ی درمانگاه؛ مصائب ترجیح «افکار خصوصی» بر « افکار عمومی»
درباره ی ماجرای غم انگیز درمانگاه قم و دو سوی حادثه فراوان گفته شد. اما، از دیدگاه نگارنده، نکته ی مغفول، بُعد سوم ماجرا، یعنی رفتار مردمان حاضر و ناظر در درمانگاه است، که متاسفانه کمتر مورد توجه تحلیل گران قرار گرفته یا اصلا دیده نشد.
-
مقدمه ای بر انتخابات آمریکا؛ فشردگی حداکثری در سایه ی عدم قطعیت!
انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا در ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳) برگزار خواهد شد. گرچه تا این انتخابات هشت ماه باقی مانده است، اما با توجه به تاثیرات بین المللی آن، از هم اکنون گمانه زنی هایی درباره ی نتیجه ی احتمالی آن آغاز شده است.
-
بیگانگی با حاکمیت!
رفتار انتخاباتی حاکمیت و مردم در یازدهم اسفند، با آمیزه ای از مهندسی، مشارکت ایجابی و اعتراضی، و عدم مشارکت، و نسبت آراء باطله و ترکیب برندگان و بازندگان، می تواند نقطه ی عطفی در تحولات سیاسی اخیر ایران محسوب شود.
-
تاکسیدرمی سیاسی؛ و خطر شکاف ملت – ملت ؛ تجزیه ی ملت، کم تر از تجزیه ی خاک و سرزمین نیست
چنان که می دانیم، تاکسیدرمی، شیوه ای است که در آن موجودی را از درون تهی ساخته، اما پوسته و حجم آن را حفظ و در معرض دید عموم می گذارند.
-
مراقب اتحادیه جهانی جنایتکاران جنگ طلب باشیم
در یادداشت روز سه شنبه هفته گذشته از احتمال تشدید تنش ها در منطقه به صورت پلکانی و ضرورت گفت و گوی قدرت های درگیر برای هشدار نسبت به پیامدها و ضرورت پیشگیری از ورود به این مرحله سخن به میان آمد. گرچه باب های گفت و گوی مستقیم بسته بود، اما از مجموع آنچه در پشت پرده برای کنترل سطح تنش ها گذشت و سیگنال های علنی که رد و بدل شد، نتیجه آن شد که شاهد هستیم؛ پرهیز از درگیری مستقیم با تهران و درگیری های وسیع اما کنترل شده با گروه های مرتبط با ایران.
-
ضرورت گفت و گوی فوری ایران و آمریکا / احتمال فزاینده ی تنش های پلکانی و غیر قابل پیش بینی
در این لحظات که خبرهای رسانه های آمریکایی را مرور می کنم، همه حاکی از آن است که بایدن را در آستانه تصمیم نظامی برای پاسخ به حمله پهپادی به پایگاه موسوم به برج ۲۲ در اردن قرار داده اند و جنگ طلبان آمریکایی بر طبل آن می کوبند.
-
ضرورت دیپلماسی مستقیم ایران و آمریکا در موضوع فلسطین
۹۰ روز است که ارتش نابودگر اسرائیل، نه تنها غزه که همه ی نظامات انسانی و اخلاقی پذیرفته ی جهان مدرن را بمباران می کند.
-
در سوگ کرمان؛ کینهورزیها پایان نمییابد
فاجعه غم بار تروریستی کرمان در سالگرد شهید سلیمانی، قلوب ملت شریف ایران را جریحه دار ساخت. بیش از یکصد تن از شریف ترین مردم میهنمان قطعه قطعه شده و مظلومانه و بیگناه از میان ما پرکشیدند.
-
«تردستی لاوروف» و سادهاندیشی ما
دستگاه وزرات خارجه ی ما باید بداند، که نماینده منافع ایران است، نه نماینده روسیه در ایران!
-
پدیده عجیب « عشق و تنفر» در دیپلماسی ایران
سابقه ی پنج قدرت دارای رای ناحق «وتو» در شورای امنیت، مملو از نسل کشی، اشغالگری، جنگ های سلطه طلبانه، کودتا و دخالت در امور داخلی کشورها است. آنها بخش بزرگی از قدرت امروز خود را از مسیر همین چپاول ها و شکاف ها بدست آورده اند.
-
تروریسم، تروریسم است و محکوم
خبر شهادت ۱۱ تن و مصدومیت هفت تن از مرزبانان میهن در منطقه انتظامی راسک، موجب تاثر بسیار است. حملات مسلحانه به سربازان و مرزبانان وطن، اقدامی غیر انسانی و ضد میهنی و ضد دینی است.
-
«دروغ رسانی» سیاسی و دوگانگی های «ما»
حق انتخاب، از بنیادی ترین حقوق انسان است و اساسا مفهوم انسان و فلسفه ی اندیشه و ایمان، با آزادی و تصمیم و یقین گره خورده است. سلب حق انتخاب، به معنی سلب حق تصمیم است و کسی که «تصمیم» ندارد، هر آینه منفعل و یا «تسلیم» خواهد بود، اما نه لزوما تسلیم من و شما!
-
شرف ملت بودن و میهن داشتن؛ «۴۴ روز پس از حادثه »
۴۴ روز از حادثه هفتم اکتبر می گذرد و همچنان غزه و فلسطین مسئله ی نخست جهان است. درسه یادداشت تفصیلی گذشته به اهداف و احتمالات جنگ غزه پرداخته شد.
-
حماسه ی اربعین غزه، جایگزینی یقین با تردید پرتگاهی مهلک است
اربعین غزه یک رمز است. چهل روز است که از زمین و آسمان بر غزه می بارند. همه ی وعده هایی که خدایگان غرب به بشریت داده بودند، یکجا به حراج گذاشتند. از زنان باردار و کودکان تازه متولد شده نیز نگذشتند.
-
قیامت غزه و قضاوت ما؛ بالاتر از این بمبها ، خدایی هم هست!
راه حل فلسطین، هیروشیمایی ساختن غزه نیست، بلکه به رسمیت شناختن مفهوم «ملت و جغرافیای فلسطین» است.
-
بررسی احتمال پیروزی و شکست در جنگ غزه
دو هفته پس از آغاز درگیری های حماس و اسرائیل، چنان چه از ادبیات سران این ٰرژیم دریافت می شود، استراتژی اصلی و بلند مدت اسرائیل، اسقاط دولت حماس و یک پارچه کردن آن با سیستم کرانه باختری و یا جایگزین کردن حاکمیت به سبکی است که در عراق (پل برمر) و افغانستان پس از اشغال شاهد بودیم.