-
محمدحسن قدیری ابیانه، سفیر پیشین ایران در مکزیک و استرالیا، در گفتگو با «خبرآنلاین»:
جواد لاریجانی گزینه مناسبی برای هدایت مذاکرات است / در اوج جنگ هم با دشمن مذاکره کردیم/ نباید افراد مرعوب، مجذوب یا دروغگو را به مذاکره بفرستیم
دیپلماسیسفیر سابق ایران در استرالیا و مکزیک معتقد است باید بااروپایی ها مذاکره کنیم؛ امّا نه از موضع ضعف، بلکه از موضع برابر. افزون بر این، دستور کار مذاکره، مکان، سطح و تیم مذاکرهکننده باید از سوی خودمان تعیین شود.
-
دیاکو حسینی، کارشناس مسائل آمریکا در گفتگو با «خبرآنلاین»:
ترامپ و نتانیاهو در همه مسائل هم نظر نیستند / سرمایهگذاری روی شکاف آمریکا و اسرائیل هوشمندانه است / اسرائیل میخواست چشمانداز دیپلماسی را نابود کند
دیپلماسییک کارشناس مسائل آمریکا میگوید: «دستگاه سیاست خارجی ایران هوشمندانه تشخیص دادهاست که به رغم قدرت لابی اسرائیل در آمریکا، هنوز جایی برای تنفس وجود دارد و هنوز راههایی وجود دارد که جلوی افتادن امریکا در دام اسرائیل را گرفت. آمادگی ایران برای مذاکره تحت هر شرایطی، دقیقا همان چیزی بود که اسرائیل تلاش کرد با این جنگ از بین ببرد. این انتخاب هوشمندانه است که بتواند از رسیدن اسرائیل به این هدف جلوگیری کند و همچنان بر آمادگی ایران برای مذاکره و ترسیم افقی برای مصالحه و توافق با غرب که منافع ایران و آمریکا را تامین کند، پافشاری کند.»
-
رحمن قهرمانپور، کارشناس مسائل بینالملل در گفتوگو با «خبرآنلاین»:
غرب برای توافق باید امتیازهای ملموسی به ایران پیشنهاد بدهد/ توافق ایران و آمریکا جلوی فعالسازی مکانیسم ماشه را میگیرد
دیپلماسییک کارشناس مسائل بینالملل به خبرآنلاین گفت: شرط موفقیت دیپلماسی قهری این است که آمریکا بخواهد امتیازی به ایران بدهد و نخواهد که تهران تسلیم خواسته های آنها شود چراکه بار دیگر روند دیپلماتیک به شکست می انجامد.
-
مسیر رئیسجمهور آمریکا از بتسازی از رهبر روسیه تا سرزنش او
ملودرام ترامپ با پوتین میتواند عواقب مرگباری داشته باشد / رهبر روسیه شمشیرهای هستهای خود را به صدا درآورده است
آمریکایک شبکه خبری آمریکایی در تحلیلی عنوان کرد: هیچ چیز در رفتار پوتین نشان نمیدهد که او خواهان رویارویی با ترامپ یا ایالات متحده است. اما رهبر روسیه بارها در طول درگیری اوکراین، ظاهراً برای ترساندن مردم غرب، شمشیرهای هستهای خود را به صدا درآورده است. ابراز وحشت مکرر ترامپ از نتایج فاجعهبار هرگونه درگیری هستهای به این معنی است که اگر تنشها واقعاً تشدید شوند، رهبر روسیه ممکن است از این کارت استفاده کند.
-
وزیر امور خارجه ایران پیش شرطهای ایران را برای مذاکره تشریح کرد:
شروط ایران برای بازگشت به میز مذاکره / تهران زیر سایه تهدید گفت و گو نمیکند
دیپلماسیوزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با انتشار یادداشتی که روز چهارشنبه در روزنامه فایننشیال تایمز انگلیس منتشر شد و مصاحبهای که روز جمعه در روزنامه لوموند فرانسه منتشر شد، ضمن اعلام آمادگی ایران برای استمرار مذاکرات و دیپلماسی به صورت مشروح شروط ایران را برای بازگشت به میز مذاکره با آمریکا و سه کشور اروپایی تبیین کردهاست.
-
یک نظرسنجی جدید نشان میدهد که شهروندان در سراسر جهان نسبت به دموکراسی بدبین شدهاند
نارضایتی از دموکراسی / چرا رضایت از کارکرد نهادهای دموکراتیک در جهان کاهش یافته است؟
اروپانارضایتی از شیوه اجرا و کارکرد دموکراسی در ۱۲ کشور ثروتمند جهان به بالاترین سطح از زمان آغاز بررسی این مسئله در سال ۲۰۱۷ رسیده است.
-
عبدالرضا فرجیراد، استاد جغرافیای سیاسی در گفتگو با «خبرآنلاین»:
مخالفان مذاکره یا درکی از واقعیت ندارند یا منافع گروهی را بر منافع ملی ترجیح میدهند / تصمیم به مذاکره در سطح عالی امنیتی نظام گرفتهشدهاست
دیپلماسیعبدالرضا فرجی زاد معتقد است ایران میخواهد بداند دستور کار مذاکرات چیست. نباید مذاکرهای بیهدف یا بر پایه خواستههای ناپایدار آغاز شود. مثلاً ایران تمایلی به گفتوگو درباره برنامه موشکیاش ندارد، بنابراین این موارد باید از ابتدا مشخص و مورد توافق قرار گیرد.
-
ابوالقاسم دلفی، سفیر پیشین ایران در فرانسه در گفتگو با «خبرآنلاین» مطرح کرد:
مذاکره برای کشور امکانات ایجاد میکند / از اهرمهای دیپلماتیک خود استفاده نکردیم / تجاوز اسرائیل بهانه است؛ منتقدان همیشه مخالف مذاکره بودند
دیپلماسیسفیر پیشین ایران در فرانسه معتقد است: «مهمترین دستاوردِ فوری مذاکره، کاهش احتمال جنگ و تثبیت آتشبس فعلی است. تجربه نشان داده که گفتوگو دستکم میتواند زمان بخرد و فضای تنش را کنترل کند؛ هرچند تضمینی برای جلوگیری کامل از درگیری نیست.» ابوالقاسم دلفی میگوید: «گروهی هستند که الآن به صورت انحصاری نفت را میبرند و میفروشند. معلوم نیست کجا میبرند، به چه قیمتی میفروشند و چقدر از درآمد آنها به اقتصاد کشور بر میگردند. معلوم است که اینها علاقهای به مذاکره و رفع تحریم نداشته باشند.»
-
چرا آلمان از جنگ ١٢ روزه آشکارا از اسرائیل حمایت کرد؟
آلمان با حمایت صریح از تجاوز اسرائیل جایگاه دیپلماتیک خود را مقابل ایران تنزل داد / «مصلحت دولت» در حمایت از جنایتکار
اروپاحمایت آشکار آلمان از اسرائیل در جنگ با ایران یکی از برجسته ترین رویکردهای سیاسی اروپا در قبال خاورمیانه در ماههای گذشته بود. دلایل تاریخی و سیاسی این حمایت چیست؟ چرا آلمان آشکارا از جنایات و اقدامهای خلاف حقوق بینالملل اسرائیل حمایت میکند؟
-
در دیدار عراقچی و محمد بن سلمان مطرح شد
قدردانی ایران از موضع عربستان در محکومیت تجاوز اسرائیل / حمایت بن سلمان از گفت و گوهای دیپلماتیک
دیپلماسیسید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران در سفر به عربستان سعودی با محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی دیدار و گفت و گو کرد.
-
حمله آمریکا به تاسیسات هستهای ایران چه پیامی برای شرق آسیا داست:
پیام ترامپ به چین و کره شمالی با حمله به ایران / چین باید ذهنیت «جنگگریز» بودن ترامپ را کنار بگذارد
آسیااسوشیتدپرس در گزارشی بررسی کردهاست که حمله آمریکا به ایران چه تاثیری میتواند بر روابط آمریکا با چین و کره شمالی برجا بگذارد. گروهی از تحلیلگران معتقدند که تجاوز آمریکا به ایران یک پیام هشدار قوی به کشورهای متحد و رقیب در شرق آسیا و اقیانوسیه بود و با این اقدام نظامی احتمالا چین، روسیه و کره شمالی احتمالا حساب کار دستشان آمد.
-
آیا مذاکرات هستهای ایران و آمریکا از سر گرفتهمیشود؟
تاثیر جنگ ۱۲ روزه بر مذاکرات غیرمستقیم عمان / چه زمانی ایران با ترامپ مجددا پای میز مذاکره خواهند رفت؟
انرژی هستهایدر پی حملات نظامی اسرائیل و آمریکا به تأسیسات هستهای ایران در ژوئن ۲۰۲۵، مواضع متناقض دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، درباره مذاکره یا تشدید فشار بر ایران، بحثهای گستردهای را برانگیخته است. راهکار برون رفت از بحران کنونی چیست؟
-
بررسی مواضع سران گروه بریکس در مورد بحران جاری خاورمیانه
موضع بریکس در برابر حمله اسرائیل به ایران و جنگ غزه / حمایت از عضو تازهوارد بدون نام بردن از متجاوز
آسیاهفدهمین اجلاس سران بریکس در ریودوژانیرو، برزیل، بستری برای ابراز مواضع کشورهای عضو درباره جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل و مسئله فلسطین بود. سخنرانان چه مواضعی درباره جنگ ایران و اسرائیل داشتند؟ در پاراگراف ۲۱ بیانیه سران بریکس، حمله ۱۳ ژوئن به ایران محکوم شدهاست، اما نامی از متجاوز برده نشدهاست و سران بریکس حاضر به نام بردن از اسرائیل و آمریکا و محکوم کردن مستقیم این دو طرف نشدند.
-
بررسی انگیزهها و برنامههای ایلان ماسک در تاسیس حزب جدید در آمریکا:
تلاشی جدید برای راهاندازی حزب سوم / «حزب آمریکا» چیست و ایلان ماسک چگونه میتواند بر انتخابات اثر بگذارد؟
آمریکاثروتمندترین مرد جهان معتقد است سیستم دو حزبی آمریکا یک سیستم شکست خورده است و میخواهد با تشکیل یک حزب جدید این موضوع را به همه ثابت کند.
-
واکنش رسانههای خارجی به حضور عمومی رهبر انقلاب در مراسم محرم پس از جنگ ۱۲ روزه
پیامی قوی از تداوم رهبری / استراتژی آمریکا در تضعیف نظام ایران شکست خورد
خاورمیانهحضور عمومی رهبر انقلاب، در مراسم عزاداری شب عاشورا، پس از جنگ ۱۲ روزه با اسرائیل و آمریکا، بازتاب گستردهای در رسانههای آمریکایی، اروپایی و عربی داشته است.
-
اهداف نتانیاهو از سفر به امریکا چیست؟
ایران، غزه و توافقهای ابراهیم در دستور کار واشنگتن و تلآویو / نتانیاهو هنوز از توان هستهای ایران هراس دارد / پارادوکس در غزه
آمریکااولین سفر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، به واشنگتن پس از حملات ١٢روزه به ایران که با حمایت آمریکا انجام شد، در رسانههای آمریکایی، اسرائیلی و اروپایی بازتاب گستردهای داشته است.
-
بررسی انگیزهها و برنامههای بنیامین نتانیاهو در دیدار روز دوشنبه با دونالد ترامپ
تئاتر سیاسی یا نتایج عملی؟ / آیا نتانیاهو در واشنگتن به خواستههایش میرسد؟
آمریکاروز دوشنبه، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، برای سومین سفر خود در دورهی دوم ریاست جمهوری ترامپ، وارد واشنگتن میشود. این سفر همچنین همزمان با بیست و یکمین ماه از جنگ اسرائیل علیه غزه انجام میشود. پایگاه ریسپانسیبل استیتکرفت در گزارشی دستور کار این دیدار دو جانبه را بررسی کردهاست.
-
امیرعلی ابوالفتح، کارشناس مسائل آمریکا در گفتوگو با خبرآنلاین بررسی کرد:
هدف از اظهارات متناقض ترامپ چیست؟/ آمریکا میخواهد کانال گفتوگو با ایران را باز نگه دارد/ وظیفه ماست که فریب نخوریم
دیپلماسیکارشناس ارشد مسائل آمریکا معتقد است قرائن نشان میدهد که دستکم بخشی از نخبگان ایران تصور میکردند تهدیدهای ترامپ صرفاً بلوف است؛ من نیز شخصاً چنین میپنداشتم تا زمانی که حمله واقعاً انجام شد. سوال اینجاست که حتی اگر فریب نمیخوردیم، آیا میتوانستیم مانع عملیات شویم؟ در هر جنگی عنصر غافلگیری، جنگ روانی و فریب وجود دارد؛ در واقع این وظیفه ما بود که فریب نخوریم.
-
بررسی دلایل تصویب قانون تعلیق همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی:
چرا ایران دسترسی بازرسان بینالمللی را به تاسیسات بمباران شده را تعلیق کرد؟
انرژی هستهایدر فضای پرتنشی که پس از حمله موشکی اسرائیل به استان اصفهان و مرکز غنیسازی نطنز رقم خورد، جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفت، دسترسی بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) به محلهای تحت حمله را تعلیق کند. این تصمیم، با واکنشهای متفاوتی از سوی جامعه بینالمللی همراه بود.
-
اندیشکده چتمهاوس آیند گروه بریکس پلاس را پس از تحولات اخیر خاورمیانه بررسی میکند
آیا بریکس پلاس مانعی در مقابل چشمانداز مطلوب برزیل برای بریکس است؟ / دوراهی بریکس پس از جنگ اسرائیل و آمریکا علیه ایران
دیپلماسیاندیشکده چتم هاوس در یادداشتی اثر جنگ اخیر اسرائیل علیه ایران در رسیدن گروه بریکس به اهدافش را بررسی کردهاست. نویسنده این یادداشت معتقد است که اختلاف نظرهای اساسی و بزرگی در گروه بریکس وجود دارد که جنگ اسرائیل علیه ایران و جنگ روسیه علیه اوکراین، به ویژه پس از پذیرش اعضای جدید در بریکس پلاس، این اختلافها را دامن زدهاست.
-
بررسی انگیزههای آمریکا در بازگشت به قاره آفریقا و تلاش برای نفوذ دیپلماتیک در جمهوری دموکراتیک کنگو و رواندا:
طمع آمریکا به مواد معدنی شرق آفریقا / صلح کنگو و رواندا یک عملیات امنیتی علیه چین بود
آفریقادر حالی که دنیا به تنشهای خاورمیانه و جنگ ایران و اسرائیل توجه کرده است، در شرق آفریقا، یک توافق صلح غیرمنتظره میان رواندا و جمهوری دموکراتیک کنگو با میانجیگری آمریکا، اتفاق افتاد.
-
فارینپالیسی: قمار متهورانه نتانیاهو علیه ایران شکست خورد
دیپلماسینشریه فارینپالیسی در گزارشی نوشت که بهرغم ادعاها درباره موفقیتآمیز بودن حملات رژیم صهیونیستی علیه ایران، اسرائیل در این جنگ موفق به دستیابی به اهدافش نشد.
-
دیپلماسی اخلاقی و زبان مسئولانه در عصر همهگیری سیاست
دیپلماسیدر گذشته، دیپلماسی یک فعالیت متخصصانه بود که توسط سفرا، وزیران امور خارجه و گروههای مشاورهای انجام میشد. اما امروزه با ظهور شبکههای اجتماعی، رسانههای دیجیتال و فضای عمومی سیاسی، هر فردی میتواند در دیپلماسی مشارکت کند.
-
احمد دستمالچیان سفیر پیشین ایران در اردن و لبنان در گفت و گو با «خبرآنلاین»:
صلح رسمی دمشق و تلآویو در کوتاه مدت بعید است / توقف سازش به دلیل خشم بن سلمان از اسرائیل / طرحی که حقوق فلسطینیان را در نظر نگیرد محکوم به شکست است
دیپلماسیسفیر پیشین ایران در اردن و لبنان معتقد است که دولت افراطیِ کنونیِ اسرائیل حتی به طرح تشکیل دو دولت که آمریکا و اروپا پیشنهاد میکنند روی خوش نشان نداده و با لحن توهینآمیز به ریاض گفته است «اگر خواهان دولت فلسطینی هستید، آن را در سرزمینهای وسیع خودتان ایجاد کنید». همین موضع، خشم محمد بن سلمان را برانگیخت. احمد دستمالچیان میگوید: «تا وقتی اشغال ادامه دارد، مقاومت نیز ادامه خواهد یافت؛ و هر توافقی که حقوق اساسی فلسطینیان را نادیده بگیرد، محکوم به شکست است.»
-
افشای یک دیدار در ابوظبی/الجولانی با چه کسی ملاقات کرد؟
خاورمیانهیک وبگاه عبری نوشت نشست «ابومحمد الجولانی» با مقامات اسرائیل در ابوظبی در ماه آوریل زمینه برقراری روابط با سوریه را بررسی کرده بود.
-
درخواست تلآویو از اروپا: مکانیسم ماشه را اجرا کنید
دیپلماسیدرحالیکه رژیم اسرائیل تنها دارنده زرادخانه هستهای در منطقه به شمار میآید، وزیر امور خارجه آن از اروپا خواست تا پس از تعلیق همکاری ایران با آژانس اتمی، تحریمها علیه این کشور را بازگرداند.
-
بررسی آثار تحریمهای گسترده اتحادیه اروپا بر اقتصاد روسیه و کشورهای اروپایی
تحریم روسیه ابزار موثری نبود/ اتحادیه اروپا بیشترین آسیب را از تحریمهای خودش دید
اروپادر آغاز تهاجم نظامی روسیه علیه اوکراین در سال ۲۰۲۲ اتحادیه اروپا ادعا میکرد «با قطع واردات نفت و گاز روسیه، میتواند اقتصاد این کشور را زانو زند»، اما سه سال و نیم پس از آغاز این تجاوز نظامی و اعمال گسترده تحریمهای انرژی علیه روسیه کشورهای عضو اتحادیه اروپا خودشان با مشکلات انرژی و تورم مواجه شدهاند. استمرار بیش از سه سال جنگ در اوکراین و آمادگی ارتش روسیه این سوال را پدید میاورد که تحریمها علیه روسیه چه میزان موثر بود؟
-
استمرار نقشه نتانیاهو و ترامپ برای خاورمیانه جدید
سرزمین به ازای رفع تحریم / جولانی جولان را به اسرائیل فروخت؟
خاورمیانهاحمد الشرع مشهور به ابو محمد الجولانی، رئیس جمهور انتقالی سوریه، آیا حاضر میشود در ازای لغو تحریمهای آمریکا اشغال دائمی یا ضمیمهسازی بخشهایی از خاک سوریه را به اسرائیل بپذیرد؟ هر چند گزارشهای متعددی در مورد آمادگی حاکمان جدید سوریه برای پیوستن به طرح توافقهای ابراهیم و امضای توافقنامه صلح با اسرائیل وجود دارد، اما این سوال هنوز پاسخ روشنی پیدا نکردهاست.
-
دیوانگی یا سیاست؟
آمریکابرخلاف آنانکه رئیسجمهور آمریکا را دلقک و نادان فرض میکنند؛ اما بهنظر میآید که از یک تیم رسانهای قدرتمند و پیشلحظهای تبعیت دارد.
-
ژنرال بازنشسته آمریکا مطرح کرد؛دیپلماسی هنر ممکنات است،جنگ همیشه یک قمار است
جنگ طولانی جدید آمریکا / موفقیت ناچیز در حوزه دیپلماتیک بهتر از قمار روی موفقیت بزرگ در جنگ است
آمریکایک سرهنگ بازنشسته آمریکایی و مشاور سابق پنتاگون در در دولت اول ترامپ در یادداشتی عنوان کرده است که آمریکا در هیچ جنگی پیروز نبوده بلکه شرایط را خرابتر هم کرده است. او در نهایت میگوید آمریکایی ها باید دولت را به شهروندان پاسخگو کند.