تاریخ ایراننیم قرن پیش سازمان موسوم به «مجاهدین خلق ایران»... میسرودند: «سر کوچه کمینه، مجاهد پرکینه/ آمریکایی بیرون شو، خونِت روی زمینه» ولی حالا مهمترین لابی آشکار و پنهان انگلیسیزبان این فرقه ضدایرانی، با قورت دادن حیا و قی کردن آبرو... رسما مینویسد: «سپاس مستر پرزیدنت، سپاس آمریکا، سپاس اسرائیل»!
تاریخ ایرانامروز زمان تأسی به قائممقام فراهانی است که با زور میرزایی از ایران دفاع میکرد و میگفت با نام و ننگ در برابر تجاوز به ایران ایستادگی خواهم کرد.
تاریخ ایرانواقعیت این است که اعضای اقلیت جبهه ملی از پشتیبانی فضلالله زاهدی که ریاست شهربانی را برعهده داشت و با رزمآرا نیز اختلاف و به مصدق علاقه داشت، برخوردار بودند.
تاریخ ایرانبعد از پیروزی بر حریف آمریکایی روزنامه سوئیسی نوشت: «علی شیطان بزرگ را شکست داد» تا بعد از المپیک ملبورن و طلای غلامرضا تختی، برای دومین بار پرچم ایران فراتر از آمریکا و شوروی قرار گرفت.
تاریخ ایرانآنها با این حال در تبلیغاتشان مصدق را ”Dr. No” تبلیغ میکردند و عواملشان نیز در داخل اصطلاح «پیرمرد لجوج» را به کار میبردند و متاسفانه با قلب و تحریف همه واقعیتهای تاریخی و بیاعتنا به همه فکتهای تاریخی همچنان در ایران امروز تلاش میکنند تا انگلیس را بیتقصیر و آن «پیرمرد لجوج» را مسبب همه مشکلاتی که در ایران معاصر پیش آمد معرفی کنند.
تاریخ ایرانحسن پاکروان دومین رئیس ساواک تنها فرزند فتحالله پاکروان (ملقب به مشیرحضور نوه دختری میرزا تقیخان امیرکبیر) است. یعنی برادر و خواهری ندارد، خودش نیز یک فرزند به نام سعیده دارد... سعیده نیز هیچ فرزندی ندارد. تینا پاکروان نه میتواند فرزند حسن پاکروان باشد، نه نوهاش و نه حتی بردارزادهاش.
تاریخ ایرانیکی از مهمترین ضرباتی که خودکامگی رضاشاه به ایران زد، انعقاد قرارداد نفتی ۱۳۱۲ بود؛ قراردادی که بسیار خسارتبارتر از امتیاز دارسی بود. اگر این قرارداد... نبود، امتیاز دارسی در ۱۹۶۱ منقضی میشد و تمام دارایی شرکت بدون هرگونه غرامتی به ایران تعلق میگرفت...
تاریخ ایرانرضاخان اگر بعد از کودتا ظرف چهارسال بعدی توانست شخص اول مملکت و «رضاشاه» شود به واسطه طرحهای لندن نبود. بلکه او چکمه از پای درنیاورد تا مجدداً وحدت و یکپارچگی ایران را رقم زد.
تاریخ ایراندر گفتوگوی او [عالیخانی] ۱۵ خرداد نقطه مهمی در این ماجراست. او از جلسهای میگوید که گروهی از کارگزاران دلسوز حکومت برگزار میکنند تا راهحلی بیابند و پیامد این جلسه برکناری تقریبا تمام اعضای آن جلسه است.
تاریخ ایرانانتقال نسخههای خطی و نفایس و گنجینههای ایرانی به موزهها، کتابخانهها و کلکسیونهای دیگر کشورها ازجمله دردهایی است که گاهی با دیدن وضعیت ناامیدکننده موزهها و کتابخانههای ایرانی شیرین میآید.
تاریخ ایرانمطالعه کتاب «سیری در اندیشه سیاسی عرب» به عنوان نخستین اثر در بررسی تاریخی اصلاحطلبی دینی بر هر دانشجویی واجب است تا با این نگاه تاریخی آشنا شود.
تاریخ ایران تغییر نام خیابانها و برخی گذرها، چند سالی است که هرازگاهی نقل محافل شده و واکنش موافقان و مخالفان را برمیانگیزد. در آخرین مورد هم تغییر نام خیابان «بیستون» به «یحیی سنوار» بود که با انتقادات فراوانی مواجه شد و در نهایت شورای شهر از آن عقب نشست.
تاریخ ایرانشوربختانه تبلیغات رسمی و کتابهای درسی ملالآور با مدرس همان کرده که با جلال آلاحمد. تا نام دومی میآید همه تنها به یاد «غربزدگی» میافتند و تا از اولی یاد میشود تنها همان جملهی مشهور: «سیاست ما عین دیانت ماست و دیانت ما عین سیاست ما» که داستان آن بهکلی با آنچه تبلیغ شده متفاوت است.
تاریخ ایراندکتر زیباکلام با برکشیدن گفتمان تجزیهطلبی، پاس گلی طلایی به طرفدران استبداد میدهد که ببینید هدف و منظور آزادیخواهان از آزادی همین نابودی کشور است و تنها راه برای حفظ موجودیت کشور نابودی جمهوریت و دوری جستن از آزادی و دموکراسی است.
تاریخ ایراندر نزدیکی روزهای تسخیر دوم سفارت به این نتیجه رسیدم که نهتنها آقای [امام] خمینی و پیروانش حرف اول و آخر را میزنند بلکه این باید مورد پشتیبانی قرار بگیرد.
تاریخ ایران[شاه] بعد از اعدام [دکتر فاطمی] برای جبران دستور داد به فرزند او رسیدگی کنند. سیروس در لندن وکیل شد و حاضر نشد اعلامیههای علیه شاه را امضا کند. مادرش یادگار فاطمی را در حال و هوایی دیگر بزرگ کرده بود.
تاریخ ایرانعکاسی ایران بیشتر مدیون ناصرالدینشاه است و هرچه پیشرفت در این رشته رخ داده همه از دولت او بوده. او بود که آموزش عکاسی را در دارالفنون راهاندازی کرد.
تاریخ ایراناین روز آغاز بنیادِ ایران است و همانی است که همهی پادشاهان و شاهنشاهان و سرداران بزرگ تاریخِ ما، در گذر تاریخ، همواره برای زندهسازیاش کوشیدند و آرمانِ این یگانگی را در سر داشتند.
تاریخ ایراندر هیچیک از سالهای گذشته فضا تا این اندازه برای یاد کوروش مناسب نبوده است. چراکه ایرانیان بر سر هر چه اختلاف داشته باشند چندان که شهرهایم به اهل کار جمعی نبودن و میل به انشعاب بعد از هر اتحاد و تشکل میتوانند حول برخی نمادها و مفاهیم متحد شوند و کوروش یکی از آنهاست و این گونه است که از مناسبت هفتم آبان فراتر میرود و ایرانیان را از هر گرایش و مذهب و حتی اگر چندان دل باخته زبان پارسی نباشند گرد هم میآورد.