فقر، فساد و فحشاء در ایران !

افزایش نگران کنندۀ فقر، فساد و فحشاء و گسترشِ روزافزون روابط جنسی نامشروع در ایران، پدیدۀ نام آشنایی جامعۀ امروزی است که با وجود اخطارها و تذکرات مکرر و مستمر کارشناسان و حقوقدانان، به لزوم توجه به این مهم و ضرورت اجماع ملی برای رفع آن، گویی به حال خود رها شده و جوانان و نیازمندان به ازدواج، اندر خم هزارانِ راه پُر پیچ و خم و آتیه سیاه و نافرجامی بوده که حتی، بدیهی ترین و طبیعی ترین نیازهای انسانی و بشری آنها برطرف نشده و در هاله ای از ابهام قرار دارد و امنیت انسانی شهروندان نیز...!

" امنیت انسانی"؛ از واژگان وارده بر ادبیات حقوق بین الملل و اسناد بین المللی سازمان ملل بوده که در سالهای اخیر، مورد استفاده متعدد این سازمان، نهادهای کمک رسان به توسعۀ ملی و سازمانهای غیردولتی و بین المللی قرار گرفته است. برنامه توسعۀ سازمان ملل(UNDP) بر لزوم تغییر نگرش، مبنی بر تاکید انحصاری از امنیت ملی به " امنیت مردم/ مردمی" اشاره داشته و بر ضرورت حرکت آن از طریق توسعه انسانی به " امنیت غذا، کار و محیط زیست" توجه دارد. امروزه، احساس ناامنی، بیشتر از زندگی روزمره ناشی می شود تا از وقایع نابه بهنگام جهانی. امنیت شغلی و خانوادگی، امنیت درآمد، بهداشت و سلامت، امنیت محیط زیست ، امنیت در برابر هر نوع خشونت و جنایت( فقر و افراطی گری) و مانند آنها، از نگرانی های جدی و در حال بروز برای امنیت انسان در جهان و ایران، به شمار می رود.(1). وضعیت نگران کنندۀ ایران، به شرح آتی؛ خود مزید بر علت بوده و موجب تعدیل و کاهش روزافزونِ امنیت انسانی شهروندان در ابعاد گوناگون آن می شود.


وجود موانع و محدودیت های متعدد و فراوان در سر راه ازدواج جوانان، بالا رفتن سن ازدواج و عدم تمایل جوانان به ازدواج و افزایشِ تجرد مطلق، روند فزایندۀ " ازدواج سفید" ، گسترش روزافزونِ آمار طلاق و از هم پاشیدگی خانواده ها، فاصلۀ فزایندۀ بین سن بلوغ و سن ازدواج آنها و افزایش ناباروری و نازایی در بین دختران ، افزایش تقاضا برای بهره مندی از رحم جانشین(جایگزین) و لقاح مصنوعی،نبود مکانیسم های متعارف،مشروع و ممکن برای ارضای نیازهای جنسی، عاطفی و طبیعی آنها و بلاتکلیف بودنِ وضعیت جوانان در کشور دراین رابطه، همه و همه نشان از " بحران خانواده در ایران" و " نقض حقوق سلامت و امنیت انسانی شهروندان" و عدم کارایی سازمانها و دوائر دولتی و ملی در بُرون رفت از این بحرانِ فزاینده و بلاثر بودنِ طرح ها و برنامه های مطروحه در این زمینه دارد.


مرکز پژوهش های مجلس در پژوهش اخیر خویش، ضمن ابراز نگرانی از افزایش روابط جنسی نامشروع در ایران، بر راهکار" ازدواج موقت" دراین رابطه، تاکید داشته است. براساس این پژوهش، با عنوان " ازدواج موقت و تاثیر آن در تعدیل روابط نامشروع جنسی" در سر فصل مهمی از آن با عنوان «وضعیت موجود در آیینه آمار»، شرایط روابط جنسی در ایران نیز تشریح شده است. این گزارش با استناد به نامه‌ای از وزارت آموزش و پرورش، نتایج تحقیق روی ۱۴۱هزار و ۵۵۵ دانش‌آموز دختر و پسر دوره متوسطه در سال تحصیلی ۱۳۸۷-۱۳۸۶ منتشر گردیده است. براساس این تحقیق، ۱۰۵ هزار و ۴۶ نفر دانش‌آموز یعنی 3/74درصد دارای رابطه «غیرمجاز با جنس مخالف» بوده‌اند!. همچنین، تعداد ۲۴ هزار و ۸۸۹ نفر که 5/17درصد دانش‌آموزان مورد تحقیق را در بر می‌گیرد که همجنس‌گرا بوده‌اند و ۱۱ هزار و ۶۸۲ نفر یعنی، 2/8درصد نیز دست به خودارضایی می‌زده‌اند!. گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس به نقل از کارشناسان و مسوولان، از کاهش سن روسپی گری به ۱۵ سال خبر داده است!!.(2)


در این میان،خطر ناباروری؛ دخترانی را که در سن بالا ازدواج می‌کنند، نیز به شدت تهدید می‌کند. آمار ارائه شده از سوی دکتر محمداسماعیل مطلق، رئیس مرکز سلامت خانواده و جمعیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، حکایت از قرار داشتن 11 میلیون جوان ایرانی در آستانۀ ناباروری دارد که به علت بالا رفتن سن ازدواج، زمان باروری آنها از دست می رود.(3) و همین امر، موجبات استفاده از رحم جانشین و جایگزین و تحمیل پیامدهای حاصل از آن را بر خانواده ها و جوانان سبب شده است.(4).


ازدواج موقت در ایران با وجود مزایای شرعی و قانونی مقرر در آن، با محدودیت ها و موانع جدی فرهنگی و اجتماعی در بین جوانان و خانواده ها همراه است(5). تعدد زوجات، علی رغم صبغۀ شرعی آن در تعارض با جنبه های حقوق بشر هنجارهای حقوقی و بین المللی نیز مطرح شده است. روابط آزاد جنسی و عاطفی بین پسران و دختران، با توجه به وضعیت فرهنگی و مذهبی حاکم در ایران، تقبیح شده و مجاز شمرده نمی شود و حداقل ارتباط متعارف و محدود اجتماعی بین آنها، ولو در مجامع عمومی و ملاء عام نیز با محدودیت ها و دخالت های جدی و روزمرۀ عوامل انتظامی به مانند گشت ارشاد و مانند آنها همراه بوده است.!(6)


امکان ازدواج به موقع در بین جوانان، نه تنها ممتنع بوده، بلکه اساساً، باور و تمایل آنها و خانواده ها به ازدواج فرزندان خویش در شرایط کنونی، روز به روز و در عمل، کم رنگ تر شده و مشاهدات روزمرۀ آنها در دادگاههای خانواده و در بین فامیل و جامعه، این دغدغه و عدم تمایل را نیز بیش از پیش، تقویت خواهد کرد. بروز و ظهور نابهنجاری های اخلاقی در بین جوانان در مدارس و مراکز آموزشی و فرهنگی و کودک آزاری و تعرض به کودکان و دانش آموزان در مدارس(7 )، فقر و فاصلۀ طبقاتی روزافزون بین طبقات و خانواده های شمال و جنوب، گسترش مستمر کودکان کار، بی سرپرست و بد سرپرست، افزایش فزایندۀ جرم و جنایت و آمار روزافزون پرونده های ارجاعی به دادسراها و محاکم کیفری و قضایی، همراه با تقویت فرهنگ " هیس؛ دولت و خانواده ها فریاد نمی زنند"!، خود موجبات تحمیل هزینه های پیدا و پنهان بی شماری بر دولت، ملت و خانواده ها در سطح ملی و بین المللی شده است.!


افزایش روزافزون طلاق و آمار تاسف بار و رو به گسترش مستمر اختلافات خانوادگی، طلاق و دعاوی خانوادگی و زناشوئی در محاکم قضایی و مراجع قانونی و انتظامی و پیامدهای مادی و معنوی حاصل از آن، آتش نیستی بر کانون هستی خانواده ها انداخته و هرگونه آسایش و آرامش را از آنها سلب نموده و می نماید. وجود فرزندان طلاق و آثار غیرقابل انکار این اختلافات و متارکۀ جنگ افزای بین پدران و مادران و خانواده ها آنها و نقش جامعه و مشکلات جاری در آن در این رابطه، خود حکایت تاسف بار دیگری است که در نگاه کودکان طلاق، " پدر، مادر و جامعه؛ متهم می شوند...."!!! (8)


در چنین شرایطی، گویی؛ روابط نامشروع؛ نَقل مجلس و نُقل محفل گشته و حتی، مرکز پژوهش های مجلس بعنوان رکن مطالعاتی و پژوهشی دستگاه تقنینی کشور، از انکار این واقعیت و گسترش فزایندۀ آن، نه تنها ابایی نداشته، بلکه مراتب نگرانی خود را در این باره، به ترتیب یاد شده، ابراز کرده و نسبت به گسترش روزافزونِ روابط جنسی نامشروع در ایران نیز هشدار می دهد.! به راستی، جامعۀ اصیل و با هویت ایرانی، چنین شتابان به کجا می رود...؟!.


پاسخ مسئولان و دست اندرکاران به " بحران خانواده در ایران" و توسعۀ روزافزون " فقر، فساد و فحشاء در کشور" و سلب " امنیت انسانی شهروندان" چیست و چرا و چگونه باید آنرا توجیه کرد؟! مسئولیت دولت و رئیس جمهور و دوائر دولتی، در راستای تکالیف قانونی مقرر در قانون اساسی و قوانین مربوطه چیست و عدم کارائی موثر آنها در این رابطه، چگونه باید توجیه شود؟ مسئولیت جبران این نابهنجاری ها و بحران خانواده و هویت ایرانی و پیامدهای حاصله بر سرنوشت خانواده ها، بهداشت و سلامت فردی و جمعی شهروندان، بعنوان یکی از حقوق اساسی، شهروندی و بشری آنها و نیز کودکان طلاق و ناباروری های تحمیلی به دختران و خانواده ها در اثر عوامل ذکر شده با کیست؟ دستاورد گشت های ارشاد و طرح های ارتقای امنیت اخلاقی و اجتماعی، با توجه به وضعیت موصوف در کشور چیست و چگونه باید ارزیابی گردد؟


باید واقع بین و صادق بود و چشم به روی واقعیت و حقیقت نبست!. اینجا، ایران است؛ مهد فرهنگ، هویت و تمدنی ارزشمند و فاخر ایرانی، جهانی و اسلامی. وضعیت یاد شده، نه در شان هویتِ نامی ایرانی است و نه شایستۀ جایگاه علمی و فرهنگی آن.! فرزندانمان باید به کدامین نگاه و قانون، نسبت به ما قضاوت کنند و ما نیز شرمسار آنها،تاریخ و وجدان خویش نباشیم؟!


کودکان، جوانان و نوجوانانمان، شایستۀ بهترین ها و برترین ها بوده و با موعظه و نصیحت و تهدید و ارعاب نمی توان، بر نیازهای جسمی، عاطفی، جنسی و طبیعی جاری و آتی آنها غلبه کرد و یا با وعده و وعید، آنها را هدایت نمود؟
آنها بایستۀ برخورداری از بالاترین استانداردهای حقوق بشری و جهانی در زمینۀ حقوق اساسی و شهروندی خویش بوده و ضروری است در جهت تامین و تضمین "حقوق مربوط به بهداشت و سلامت آنها" و " امنیت انسانی آنان و شهروندان" از هر حیث و جهت اقدام کرد و تضمین این مهم، قبل از هر چیزی بر عهدۀ رئیس جمهور و دولت در چهارچوب قانون اساسی بوده و سایر مسئولان کشور نیز مسئولیتی غیرقابل انکار دارند، والا، ماحصل صحبت؛ تکرار مکررات و افزایش مستمر و فزایندۀ " فقر، فساد و فحشاء و جرم و جنایت و سلب امنیت انسانی و نیز نیستی روزافزونِ هویت و فرهنگ ایرانی و از هم پاشیده شدن خانواده های پارسی " است که شایستۀ این وضعیت غیرمسئولانه نبوده و نخواهند بود....!!!!

 

محمد رضا زمانی درمزاری( فرهنگ)
حقوقدان و وکیل پایه یک دادگستری
Email : zamani.i.l.inst@gmail.com

 

پی نوشت ها و منابع :

1- محمود یزدان فام، دولتهای شکننده و امنیت انسانی، پژوهشکده مطالعات راهبردی، 1390، ص 14
2- http://mellatonline.ir/news/news.cfm?id=7144
3- http://mellatonline.ir/news/news.cfm?id=7672
4- محمد رضا زمانی درمزاری( فرهنگ)، نظام حقوقی رحم جانشین در ایران، مهرخانه،ش 1 و 2،21/10/1393 : http://mehrkhane.com/fa/news/9767 و http://mehrkhane.com/fa/news/9768
5- محمد رضا زمانی درمزاری(فرهنگ)،ازدواج موقت از منظر قانون و از نگاه عموم، http://www.khabaronline.ir/detail/253948/weblog/zamanidarmazari
6- محمد رضا زمانی درمزاری(فرهنگ)،حقوق مردم، گشت ارشاد و نیروی انتظامی، http://www.khabaronline.ir/detail/316039/weblog/zamanidarmazari
7- محمد رضا زمانی درمزاری(فرهنگ)، هشدار یک حقوقدان؛ تجاوز به کودکان و آزار جنسی دانش آموزان در مدارس!، http://www.khabaronline.ir/detail/359915/weblog/zamanidarmazari
8- محمد رضا زمانی درمزاری(فرهنگ)، پدر، مادر؛ جامعه، متهم می کنیم(قصۀ کودکان طلاق)، http://khabaronline.ir/detail/280575/weblog/zamanidarmazari

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 377909

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 43
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام ES ۲۱:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۶
    20 29
    هر خانه اي نياز به يك دستشويي دارد
  • بی نام IR ۲۱:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۶
    8 51
    چرا سیاه نمایی می کنید؟ کو فقر، فساد و فحشا؟؟ من که چیزی نمی بینم
  • مهدی A1 ۲۱:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۶
    38 3
    یا خدا اون آماره وحشتناک بود. تازه اون آمار مال سال 87 بود الانو دیگه خدا به خیر بگذرونه.
  • بی نام A1 ۲۲:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۶
    11 13
    فقر و فساد و فحشا.فشار میاره به چندجا
    • نادر A1 ۲۰:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۲/۲۴
      2 1
      خواهش میکنم مثل اکثر مردم ، همه چیز رو به سخره نگیرید.
  • احضارشده IR ۲۲:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۶
    4 13
    اگر از کسانی که خود بیمار جنسی و روانی هستند بگذریم بقیه روابط تنها معلول فقر و اقتباس فرهنگ غلط هستند که باعث آشفتگی ذهنی و سردرگمی نسل جوان شده
  • بی نام A1 ۲۲:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۶
    18 2
    یک‌نقل وقولی هست که میگه«درد انسان از فهمیدن»
  • فیضا A1 ۲۲:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۶
    8 4
    وقتی جامعه رو تشریفات و باکلاس بازی و اختلافات طبقاتی در بر بگیره و سن ازدواج بالا و بالا تر بره تا جایی که میل به ازدواج به خاطر مسائلی که بزرگترهایه خانواده و جامعه و مملکت به وجود میارن دوران زیبایه جوانی و رفع احساس و نیاز و میل به مسائل جنسی به صورت متعارف با عرف و شرع و قانون و اخلاق نباشه به و جود اومدن این مسائل به هر صورتی چه در اینترنت و چه خیابون عادیه ما که سوختیم ولی باید از ریشه درست بشه
  • مهدی EU ۰۰:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    25 3
    23 سالمه زن می خوام.به نظر شما منه 23 ساله که دانشجو هستم چطوری می تونم ازدواج کنم؟ شغل،زن کلا زندگی خوب یه چیزه نایاب شده برای ما و فکر کنم تا 30 سالگی و چه بسا بیشتر باید عذب بمونیم بعد تلوزیون هی بگه رشند جمعیت،فرزند آوری و.... شما مشکل مامسکن،شغل و... جونا رو حل کنید قول میدیم سر هر سال یه بچه بیاریم شما نگران نباشید :
  • امير IR ۰۲:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    31 1
    چه خوشمون بياد چه نياد ....... خانواده ايراني با سرعت غير قابل باوري رو به زواله ........ ولي متاسفانه چشم همه دولتمردان بسته است .........
  • فرهاد IR ۰۲:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    15 2
    امان از فقر و بيكاري ........
  • آتش نشان IR ۰۲:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    6 21
    سلام. زیاد شلوغش کردید این موارد سال ها و قرن ها پیشم بدتر از این بوده ولی الان رسانه ای شده.
  • محمدرضا A1 ۰۳:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    10 2
    من هم نگرانیمو ابراز میکنم.الان موضوع حل شد؟؟
  • بی نام DE ۰۳:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    14 1
    من الان ۲۵ سالمه فک نکنم تا ۳۰ سالگی هم بتونم زن بگیرم با این وضعیت اقتصادی مملکت...
  • بی نام DE ۰۳:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    18 0
    من ک پاکم
  • بی نام DE ۰۳:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    38 3
    اون وقت فرق ازدواج موقت با این روابط چیه؟؟
    • بی نام A1 ۰۸:۰۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۳۰
      3 4
      قبول مسئولیت
  • ادو IR ۰۳:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    17 5
    بعضی از درصدها کمی غیر واقعی به نظر می رسه، خود ارضایی قطعا خیلی بیشتر از این 8 درصد هست...ازدواج موقت هیچ مشکلی رو حل نمیکنه و حتی مشکلات بیشتری رو هم اضافه می کنه اینجا مهد فرهنگ و تمدن و فلان و اینها رو هم ول کنیم، کی می خوایم به خودمون بیایم که هرچیزی رو میخوایم بگیم دم از فرهنگ مون میزنیم فرهنگ ما از همین رانندگی گرفته تا سوار شدن تو مترو و وضعیت استادیوم های ورزشی و کثیف کردن طبیعت و اینهاست، همیشه میخوایم خودمون رو گول بزنیم، این شده فرهنگ ما...
    • نادر A1 ۲۰:۳۵ - ۱۳۹۶/۰۲/۲۴
      4 2
      عالی بود.
  • رضا A1 ۰۳:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    17 3
    مگه تو ایران هم ازین چیزا داریم ؟ فکر کنم آمریکا رو میگی ها قبول نداری از بیست و سی بپرس
  • بی نام A1 ۰۴:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    7 1
    برادرمن اینها که گفتی نتایج سحر است نون یک عده ای توی این شرایط است البته فیلم هندی تا بخواهید بازی می کنند
  • بی نام IR ۰۴:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    17 4
    وقتی که ما از سن مهد کودک تفکیک جنسیتی داریم و نمی گذاریم کودکانمان جنس مخالف را بشناسند و با همدیگر به عنوان دو انسان آشنایی پیدا کنند و همیشه آنان در حسرت شناخت یکدیگر قرار می دهیم معلوم است که با شروع دوران بلوغ و آزادی هایی که به ناچار در ارتباط با جامعه باید با آن مواجه شوند این حسرت ها منجر به روابط خواهد شد و چون با پدیده های امنیتی بازدارنده مواجه است به خلوتگاههایی کشانده می شود که عواقب آن قابل پیش بینی هر عقل سلیمی است. وقتی این اعتقاد وجود داشته باشد که زن و مرد مثل آتش و پنبه هستند نتیجه اش هم جز آتش افتادن به جامعه چیز دیگری نخواهد بود.
  • بی نام IR ۰۴:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    12 1
    کارمولد ، توسعه سازمانهای مردم نهاد ، گسترش فرهنگ امیدواری به آینده ، برپایی انواع جشنها و کارناوالها به مناسبتهای مختلف ، جلوگیری از ترویج خرافه گرایی و بدبینی به زندگی و برجسته کردن تلاشها و موفقیتهای انسانی در مقابله با مرگ و بلایای طبیعی و غیر طبیعی ، ترویج کار جمعی و مشارکت در امور و... بجای این همه نیروهای نهی کننده و بازدارنده
  • مهدي A1 ۰۴:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    6 1
    با سلام وعرض ادب مسئولين محترم به فكر باشيد والسلام
  • سینا IR ۰۴:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    8 4
    سلام مشکل جامعه ما میدونید چی هست؟ نبود اگاهی، اینکه شرم و حیا هایی وجود داره که باعث شده این نسل از حقایقی با خبربشه به نظر من باید گفته بشه که این روابط به خیر و صلاح نیست میدونم نیازه ولی آیا برای پسری که تا 15 سال میشه نیازه؟ ایا برای دختری که تا 15 سالش میشه نیازه؟ باید سعی کنیم تا اموزش بدیم بهشون بدون اینکه ترسی وجود داشته باشه از شرم و حیا دوری بشه تا بدونن این روابط به صلاحشون نیست باید کمکشون کنیم تا بدونن فرهنگ ایرانی با فرهنگ ازاد غربی فرق باید دولت کمک کنه منه جوان بتونم شرایط مالی و رفاهی یک خانواده رو تامین کنم که بتونم ازدواج کنم تا بتونم خودم رو از امیالی که از دورنم نشات میگیره حفظ کنم و در جای درست و موقعیت درست استفاده کنم ازدواج فقط رابطه جنسی نیست بلکه ارامش با همسرهه
  • طولابي A1 ۰۴:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    12 3
    فداي سرت ، در جايي كه مملكت با بي آبي روبرو شده ، انرژي هسته اي مهمتره و انشاالله با آمدنش همه چي درست ميشه ، موارد فوق كه مهم نيست
  • شهروند EU ۰۴:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    9 1
    گزارش منتشره مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، بیان بخشی از واقعیات هست. فاچعه، دردناک تر و وحشتناک تر از آن است. آیا آمار دقیقی از " فقر، فساد و فحشاء" در ایران وجود دارد؟ مرکز رسیدگی و انتشار این آمار کیست؟
  • بی نام A1 ۰۵:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    10 1
    راهش فقط فرود با راپل به پشت بامهاست....
  • ایرانی A1 ۰۵:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    9 1
    مولا علی ع میفرماید حاکمان جامعه بیش از آنکه شبیه والدینشان باشند مشابه مردم آن جامعه هستند . قطعا مقصود آن بزرگوار شباهت عملکردی است. فساد و فحشا با زور و شعار قابل اصلاح نیست. اول بایستی فساد سیستمی که متاسفانه در داخل مدیریت کشور وجود دارد ریشه کن شود و سپس با بهبود اقتصادی، فرهنگ سازی با فساد و فحشا بجنگیم.
  • بی نام IR ۰۵:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    4 1
    در صورته اين آمار با ديگر كشورها مقايسه مي شد گويا تر بود
  • محمد جواد IR ۰۵:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    3 2
    بالاخره ازادی باشه یا نباشه؟؟؟ روابط باشه یا نباشه؟؟؟ این مسایل اینقدر عادی شده که مردم دیگه واسشون مهم نیس دخترشون با کی میره با کی میاد و همچنین پسرشون
  • بی نام IR ۰۵:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    4 1
    شرایط ازدواج دائم جوانان فراهم شود .
  • بهداد A1 ۰۶:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    6 1
    عالی بود
  • kia A1 ۰۶:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    7 2
    در سال 58 درپی شروع تخریب قلعه در خیابان قزوین لازم بود که آلتر ناتیو مناسبی برای حل مشکل ازدواج وتخلیه جنسی جایگزین میشد ولی باتوجه بشرائط جنگ تحمیلی وفقر عمومی نتوانستیم که بمساله خوب بنگریم وازدواج سفید پاسخ مناسبی برای عدم حل مشکل ازدواج بود چون صیغه نیز باازدواج سفید فرقش فقط یک ذکر است
  • بی نام IR ۰۷:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    5 5
    بروید مشکل معیشت جونانان رو حل کنید ازدواج موقت چیه ؟ ازدواج دایم باید باشه. دولت به هر زوج 3میلیون بلاعوض یک تیکه زمین مقرری ماهی 150 تومن بده همه ازدواج می کنن. خیلی ها ؟
  • مینا IR ۰۷:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    11 1
    با سپاس فراوان از بیان شفاف واقعیت های موجود در جامعه امروز مان... امید که امیدتان را به ناامیدی پاسخ نداده و برای رفع مشکلات مطرح شده قدم بردارند
  • فرنوش EU ۰۷:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    7 4
    به این جور جاها که میرسه هویت ایرانی مطرح میشه
  • بی نام A1 ۰۷:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    8 2
    تا مسئله بیکاری جوانان حل نشود هر ادامی دراین خصوص بی فایده است
  • حمید IR ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۷
    6 1
    فوقالعاده جالب بود .خدا خیرت دهد.
  • سینا IR ۰۴:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۸
    11 2
    درود بر غیرت ایرانی، من داشتم همه ی کامنت ها رو میخوندم خیلی خوبه که ما مردها بیشتر روی این چیزها حساسیت به خرج میدیم دیدم همه ی کامنت ها ماله مردهاست ان شا الله که خدا به همه ادم های چشم و دل پاک کمک کنه تا موفق بشن تا ادمهایی که پا به مسیر غلط گذاشتن به راه راست هدایت بشن به نظر من اصلا عیب نیست کسی که گناه کرده توبه کنه اونم یک انسانه حق داره زندگی کنه هر وقت که بر گرده از مسیر اشتباه مطمئنم خدا هم خودش کمک میکنه خودمم که اینو میگم یک زمانی اشتباهیی کردم و توبه کردم و الان یک زندگی سالم و خوب در کنار همسرم دارم شاغلم خونه هم ندارم ماشینم ندارم اما با مشکلات با توکل به خدا با تلاش خودم کنار میام هم درس میخونم هم کار میکنم همسره منم به همین شکل داره تلاش میکنه امیدوارم همیشه موفق باشید
  • حقیقت EU ۰۴:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۸
    11 1
    کلیه فروشی، تن فروشی، ازدواج سفید، فرار از خانواده ها،فقر، فساد و فحشاء، بزهکاری و نبود امنیت انسانی مذکور در این مقاله، دستاورد مدیریت شعاری و غیر کارشناسی حاکم و بطلان وعده ها، شعارها و منفعت جویی های سیاسی و گروهی مشهود و موجود بوده و مردم و شهروندان، دستشان کوتاه و خرما بر نخیل.... اینگونه می خواستیم ارزشها و هنجارهای شعاری و مورد ادعای خویش را به جهان صادر کنیم....؟؟؟
  • زهرا A1 ۰۷:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۸
    4 1
    همه نظرات را خواندم .با تشکر از دقت نظر جناب زمانی .اگر فقط خدا کمک کند .
  • بی نام A1 ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۶/۰۱/۲۶
    0 1
    وقتی خانواده هیچ مصونیتی در برابر قانون ندارد وصدای ان در مورد خیانت اقایان به جائی نمیرسد بعد از این شاهد طلاق های بیشتر وازار های روحی وجسمی زنان سالم این جامعه هستیم انتظار نسل سالم ومفید آینده خیالی عبث است