مرگ 3 بیمار هموفیلی به‌علت عدم‌دسترسی به فاکتور 7 در 2 هفته گذشته، شاید یکی از تکان‌دهنده‌ترین خبرها در میان خبرهای تلخ یا هیجان انگیز این روزها باشد.

در میان خبرهای تلخ یا هیجان‌انگیزی که این روزها شنیده می‌شود، مرگ 3 بیمار هموفیلی به‌علت عدم‌دسترسی به فاکتور 7 در 2 هفته گذشته، شاید یکی از تکان‌دهنده‌ترین خبرها باشد. مدیرعامل کانون هموفیلی ایران با اشاره به این خبر گفته بود: مرگ این بیماران ناشی از بهای گران این داروست. احمد قویدل دخالت‌های غیرقانونی در امور درمان بیماران هموفیلی را از اصلی‌ترین دلایلی دانسته بود که موجب صدمه جدی به بیماران به‌خصوص در حوزه فاکتور ‌7 شده است، این در حالی است که این دارو به گفته کارشناسان در تحریم نیست و به میزان کافی در انبار موجود است.

فاکتور 7 از جمله فرآورده‌های خونی بسیار گران‌قیمت است و هزینه ریالی 8/4 میلی‌گرم از این دارو بالغ بر 40‌میلیون ریال است. به گفته قوید‌ل، دارو الان در انبارها وجود دارد ولی مسئولان این دارو را به بیماران تحویل نمی‌دهند و این امر باعث شده بیماران به وضعیت غیرقابل برگشتی برسند؛ به‌گونه‌ای که سال گذشته نیز در استان گیلان بیمار مبتلا به هموفیلی داشتیم که بعد از اینکه تا‌مدتی به او فاکتور 7 رسانده شد، اعلام شد که هزینه این بیمار سنگین شده و از ادامه دارو‌رسانی جلوگیری به عمل آمد و تلاش‌های ما هم برای توقف این روند منفی بی‌نتیجه بود.

اما روز گذشته روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با صدور اطلاعیه‌ای در توضیح علت مرگ سه بیمار هموفیلی گفت: مرگ این افراد به علت عدم دریافت به موقع داروی فاکتور۷ نبوده بلکه در اثر سیر بیماری بوده است.
در جوابیه وزارت بهداشت آمده است: یکی از بیماران که آقای قویدل (مدیرعامل کانون هموفیلی ایران) با عنوان پزشک گیلانی از ایشان یاد کرده‌اند تا قبل از فوت، حدود یک میلیارد تومان فاکتور۷ دریافت کرده و کمبود فاکتور۷ علت فوت وی نبوده است.

این روابط عمومی همچنین اظهارداشت: علت فوت یکی دیگر از بیماران، خونریزی وسیع داخل شکمی در اتاق عمل بوده و در زمان عمل نیز فاکتور 7 به اندازه کافی به ارزش ۶۰۰ میلیون تومان دریافت نموده است.

براساس این گزارش، بیمار دیگر نیز تا قبل از مرگ به دلیل خونریزی گوارش، فاکتور 7 لازم را دریافت کرده است. وزارت بهداشت در مورد گران بودن قیمت فاکتور 7 توضیح داد: فاکتور 7 جزو داروهایی است که با توجه به یارانه سنگینی که توسط دولت برای آن پرداخت می‌شود کاملاً به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار می‌گیرد. احمد قویدل مدیرعامل کانون هموفیلی ایران به ایرنا گفت: هزینه چهار و هشت دهم میلی​گرم فاکتور7 بالغ بر ۴۰ میلیون ریال است.

قویدل افزود: بیمار هموفیلی استفاده‌کننده فاکتور 7 اگر دچار خونریزی شود مجبوراست هر ۴ ساعت، چهار و هشت‌دهم میلی​گرم این دارو را استفاده کند که در ۲۴ ساعت حدود ۲۴ میلیون تومان هزینه خواهد داشت. فاکتور 7 دارویی برای انعقاد خون است که از داروهای حیاتی و بسیار گران‌قیمت برای بیماران هموفیلی محسوب می‌شود.

کد خبر 11175

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • h.r.m IR ۱۴:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۲
    0 0
    آه و آه تورم و گرانی بر قیمت انسان اثر گذاشته! خانم وزیر بهداشت با کلیه کارمندان و آقای قویدل روی انسان قیمت نگذارید و انسان را به پول نفروشیم... و ای مردم بدانید و آگاه باشید که انسانیت مرد من هم بیمار هموفیل هستم فردا که نوبت من شد برای من دارو تهیه نکنید بگذارید ارزان بمیرم ....

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین