بین عمل و گفته‌های مسئولان تعارض جدی وجود دارد .

مرتضی الویری در گفت‌و‌گو باایلنا، برخی دلایل عدم حضور کروبی در جلسه مشترک کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری با شورای نگهبان را تشریح کرد.

وی که به نمایندگی از کروبی در جلسه نمایندگان کاندیداها با مقام معظم رهبری شرکت کرده بود، گفت:‌ در آن جلسه نمایندگان کروبی و موسوی جمع‌بندی مستندات و دلایل خویش برای ابطال انتخابات را ارائه کردند و در نامه‌ای به امضای کروبی که برای شورای نگهبان ارسال شد، دلایل این درخواست تشریح شد.

الویری افزود: شالوده اعتراض ستاد انتخاباتی کروبی به نتایج انتخابات را این نکته شکل می‌داد که اعداد و ارقامی که توسط وزارت کشور و بدون حضور نمایندگان کاندیداها، مبنای تجمیع آرا قرار گرفته است، با اعداد و ارقام صندوق‌ها مغایرت دارد و به همین دلیل درخواست شد که اطلاعات صندوق‌ها به تفکیک در اختیار ستادهای کاندیداها قرار گیرد.

وی گفت: به این درخواست توجهی نشد و حتی زمانی که وزیر کشور هم اعلام کرد که اطلاعات را در اختیار کاندیداها قرار می‌دهیم، ما باز هم درخواست کردیم ولی گفته‌های وزیر کشور عملی نشد و پاسخی به ما ندادند.

وی افزود: در نهایت زمانی وزارت کشور اطلاعات صندوق‌ها را آن‌هم به صورت قطره‌ای از طریق سایت وزارت کشور منتشر کرد که مهلت قانونی نمایندگان برای شکایت به شورای نگهبان به پایان رسیده بود و عملا کاندیداها را از جامع‌کردن شکایتشان ناتوان ساخت.

الویری خاطرنشان کرد: این اقدام شبهه‌انگیز در حالی صورت گرفت که صبح روز انتخابات، اطلاعات صندوق‌ها در وزارت کشور موجود بود و ستاد انتخابات قادر بود آن را در اختیار کاندیداها قرار دهد، نه اینکه پس از 8 روز، فقط اطلاعات 13 استان را از طریق سایت وزارت کشور اعلام کنند.

وی افزود: این مسئله به شدت مورد اعتراض محسن رضایی نیز هست و وقتی کاندیداها را از بدیهی‌ترین اطلاعات درخواستی محروم می‌کنند، چگونه می‌توان به حسن‌نیت آقایان خوش‌بین بود.

الویری ناامیدی از رسیدگی عادلانه به شکایات مطرح‌شده را یکی دیگر از دلایل عدم حضور کروبی در شورای نگهبان دانست و افزود: بین عمل و گفته‌های مسئولان تعارض جدی وجود دارد و همین امر فضا را ناامیدانه می‌سازد.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به تصریح قانون اساسی مبنی بر آزاد بودن اجتماعات آرام و مدنی، افزود: افراد و مسئولان که دنبال بازگشت آرامش به فضای سیاسی و اجتماعی هستند، باید بدانند که اجتماعات و گردهمایی‌های مردمی می‌تواند یک سوپاپ اطمینان باشد. مردم اگر احساس کنند حرفشان شنیده می‌شود و جایی هست که حرف دلشان را بزنند، اجتماع می‌کنند و به طور قانونی اعتراض خویش را بیان می‌کنند.

الویری با تاکید بر اینکه بخشی زیادی از مردم احساس ناخوشایندی درباره نتیجه انتخابات دارند و بر این گمان هستند که نتیجه اعلام شده با آرای واقعی تفاوت دارد، اظهار داشت:‌ در این شرایط، اگر به طور غیرقانونی جلوی اجتماع مدنی و مردمی گرفته شود و آنها احساس کنند که حاکمیت به نگرانی‌ آنها توجه لازم را ندارد، مسلم است که تلاش‌های مسئولان واقعا در راستای بازگشت آرامش به جامعه نیست و وضع را ملتهب‌تر می‌کند.

وی تداوم بازداشت برخی فعالان سیاسی و روزنامه‌نگاران در شرایط فعلی را نیز فاقد توجیه قانونی و عقلانی دانست و افزود: این اقدامات تعارض جدی با مردم‌سالاری دارد و گسترده‌تر شدن دامنه این اقدامات، این ظن را تقویت می‌کند که برخی مایل هستند کشور در شرایط بحرانی قرار گیرد.

کد خبر 11199

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۷:۵۵ - ۱۳۸۸/۰۴/۰۱
    0 2
    وقتی خاتمی 21میلیون رای اورد هیچ کس ازاقایان اظهارفضل نکرد حالا

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین