به گزارش خبرآنلاین، مشیت علایی منتقد ادبی، در این نشست ادبیات داستانی ایران را از دو منظر کمی و کیفی قابل بررسی دانست و گفت : ادبیات ایران از لحاظ کمی با مشکلی مواجه نیست، اما باید دید که آیا از لحاظ کیفیت هم در شرایط مطلوبی به سر میبرد.
این منتقد ادبی تاثیر پذیری ادبیات داستانی ایران از برخی جریانات ادبی را در تضعیف شدن روند داستان نویسی ما بی تاثیر ندانست.
محمد رضا گودرزی داستاننویس و منتقد ادبی نیز به تناسب بین تعداد نویسندگانی که کتابهایشان چاپ میشود با تیراژ کتابها اشاره کرد و گفت: این نسبت در ایران نسبت مناسبی نیست.
او از این مساله به عنوان یکی از ضعفهای رایج در حوزه تولید و انتشار ادبیات داستانی نام برد.
بلقیس سلیمانی دیگر منتقد و داستاننویس حاضر در این نشست هم به نبود آثار شاخص در جهان اشاره کرده و گفت: دوره غولها و آفرینش ادبی آنها به پایان رسیدهاست.
او یادآور شد: دورهی پدرسالارها تمام شده است و میشود در وجوه مختلف اجتماعی، سیاسی و ایدئولوژیک آن را دید که این موضوع در ادبیات نیز دیده میشود.
رضا رئیسی ،داستان نویس نیز در این نشست گفت: برای بررسی ادبیات باید آن را در قبل و بعد از انقلاب بررسی کرد، زیرا به هم وابسته و مرتبط هستند. چیزی که در ادبیات ما وجود دارد، حاکم بودن سلایق خاص است، هر کسی که آمده به هر شکلی که خواسته به ادبیات نگاه کرده است.
مشروح این نشست به زودی در خبرآنلاین منتشر میشود.
52
نظر شما