۰ نفر
۱۴ تیر ۱۳۸۸ - ۰۶:۵۵

حسن ملک محمدی

سازمان ملی جوانان وعملکردش در سال‌های اخیر یکی از مواردی بوده است که بسیاری از کارشناسان درموردش حرف و حدیث داشته‌اند. اینکه با توجه به بودجه‌ای که این سازمان دارد و با توجه به حمایتی که از آن می‌شود، چرا هنوز به طور محسوسی تأثیر اقدامات این سازمان در جامعه احساس نمی‌شود. در این مورد باید گفت که قبل از اینکه بخواهیم در مورد اقدامات این سازمان وتأثیر آنها نظربدهیم. مثلاً باید سرفصل‌ها و اهداف اصلی این سازمان را بررسی کرد. در مورد اینکه برنامه‌ها واهدافش برای ابعاد مختلف زندگی جوانان چه بوده است.

واقعیت آن است که کشور ما (جمهوری اسلامی ایران)به لحاظ جمعیتی، از جوان‌ترین کشورهای دنیاست و نسل جوان، بر اساس آمارهای موجود، تقریباً نیمی از جمعیت کشورمان را تشکیل می‌دهد. علاوه بر آن، ظهور و گسترش پدیده‌ «دوره‌ جوانی» در جهان معاصر از جمله کشور ما چنین ایجاب می‌کند که به خواسته‌ها، نیازها، دغدغه‌ها و آمال نسل جوان، اهتمامی ویژه مبذول گردد.

از سوی دیگر، جوانان، سرمایه‌های اصلی جامعه‌ ایران اسلامی محسوب می‌شوند که بهره‌گیری صحیح از توانمندی‌های آنان می‌تواند تضمین‌کننده‌ رشد و توسعه‌ کشور باشد؛ چنان که اولویت بخشی به امور جوانان در برنامه‌های سوم و چهارم «توسعه‌ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران» و اقدامات مختلف دولت را می‌توان نشانه‌ جایگاه خاص و تأثیرگذاری بسزای جوانان در عرصه‌های گوناگون فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی دانست.

بدیهی است که ایجاد فضایی مناسب جهت فراهم آوردن فرصت‌ها و تحقق نیازها و خواسته‌های جوانان، نیازمند مدیریت و برنامه‌ریزی از سوی تشکیلاتی قوی و مقتدر است که بی‌تردید، «سازمان ملی جوانان»، مهم‌ترین نهاد مسئول تحقق این مهم خواهد بود.

همچنین اهتمام به امور جوانان به دلیل فرابخشی بودن آن، یک وظیفه‌ ملی و همگانی است و اهتمام همه جانبه به آن، اولویت بخشی در برنامه‌ریزی و اجرا و ایجاد یک عزم و اراده‌ فرابخشی در تحقق اهداف و مأموریت‌های اساسی امور جوانان است.

در نتیجه مهم‌ترین وظیفه‌ «سازمان ملی جوانان»، مدیریت و برنامه‌ریزی و تلاش همه جانبه برای بهینه نمودن ظرفیت‌ها و قابلیت‌های دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌های غیردولتی است. سازمان ملی جوانان موظف است برنامه جامع ملی ساماندهی امور جوانان کشور را با عنایت به جایگاه، نقش و مأموریت‌های اساسی دستگاه‌های مختلف دولتی و غیردولتی مرتبط با امور جوانان نظیر نیروی مقاومت بسیج و توجه اساسی به نیازهای جوانان در حوزه‏های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، شغلی، علمی، تفریحی وتحصیلی را تهیه و تدوین کند. با تمام انتقاداتی که به عملکرد این سازمان وجود دارد نباید بی‌انصافی کرد و گفت که تمامی عملکرد این سازمان مثبت نبوده است و بنابراین کل اقداماتش منفی است.

سازمان ملی جوانان در ارتقای بینش سیاسی جوانان، تقویت بنیه دینی آنها وبرنامه‌ریزی درسطوح علمی و آموزشی جوانان نقش خوبی داشته است. ما شاهد شکوفایی استعداد بسیاری از جوانان در سال‌های اخیر بوده‌ایم، به صورتی که در عرض دوسه سال هزار اختراع در کشور به ثبت رسیده است و این مسئله یک خیزش نسبتاً بزرگی برای نسل جوان محسوب می‌شود.

هرچند نباید از این نکته صرف نظر کنیم که این سازمان باید در جهت‌های ارزشمند دیگری حرکت کند و بتواند سطوح بیشتری از جوانان در حال تحصیل و در بخش‌های مختلف دولتی و خصوصی که در حال فعالیت هستند را زیر پوشش خود ببرد. در مورد اینکه چرا تأثیر برنامه‌های این سازمان محسوس نبوده است نیز باید بگوییم که معمولاً فعالیت‌های فرهنگی، فعالیتی نیست که به طور ملموس و فوری قابل ارزیابی باشد و نیاز به زمان دارد تا به تأثیرش پی ببریم.

این سازمان در حال انجام فعالیت‌های زیربنایی است و باید همچنان به آن زمان داد تا تأثیر لازم خود را در میان جوانان بگذارد. هرچند از این نکته هم نباید غافل شد که مسائل و کم و کاستی‌هایی نیز در فعالیت‌های آن وجود داشته است و باید بیشتر آنها را بررسی کرد.

عضوکمیسیون فرهنگی مجلس

کد خبر 12063

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 14 =