در طول چهل سال گذشته از سویی توطئه های دشمن خارجی به طور طبیعی جدی تر و پیچیده تر شده و از سوی دیگر مشکلات و گرفتاریهای داخلی روز به روز افزایش یافته و موانع جدیدی بر سر راه پیشرفت و رشد انقلاب قرار داده است.
نسل جدید که دغدغه ها و آرمانهای آغاز انقلاب را ندارد بیشتر مشکلات و چالش ها را می بیند و در پی پاسخ های منطقی و شفاف برای پرسشهای واقعی است و تنها با شعارها و حرف ها قانع نمی شود.
اکنون دیگر کوتاهی ها و تقصیرهای برخی مسؤولان که زمینه ساز فساد و بی عدالتی در میان قشرهای محروم جامعه شده و شکاف طبقاتی وحشتناکی را رقم زده قابل توجیه نیست.
چهل سالگی سن رشد و کمال است و همان گونه که توقع می رود افراد بعد از چهار دهه زندگی بتوانند از خطاهای خود درس بگیرند و رفتاری حکیمانه و معقول داشته باشند، به همان ترتیب از یک نظام اجتماعی و ساختار حکومتی انتظار می رود که بعد از چهار دهه تجربه و آزمون عملکردی متفاوت داشته باشد.
در سالهای آینده نسل های اول و دوم انقلاب که یاران امام خمینی و همراهان انقلاب بوده اند به مرور جای خود را به نسلهای جدید خواهند داد و سیمای کارگزاران نظام کاملا تغییر خواهد کرد.
این تغییر خواسته یا ناخواسته تنها در اشخاص و ظواهر امور نخواهد بود بلکه بسیاری از راهبردها و سازکار ها نیز به اقتضای تحولات اجتماعی و گذشت زمان دچار تنوع و تغییر خواهد گردید.
آنچه اهمیت دارد، باقی ماندن اصول و بنیان های اساسی و استواری است که ارکان انقلاب اسلامی را تشکیل می دهد؛ استقلال و عدم وابستگی، آزادی، مشارکت مردم، اسلامی بودن هویت نظام، دوری از اشرافیگری و رفتار طاغوتی، گسترش عدالت!
اگر فرزندان این مرز و بوم - با تفاوت های طبیعی ظاهری- به این اصول و آرمانها وفادار باشند، انقلاب اسلامی در مقابل همه حمله ها و هجوم ها مقاومت خواهد کرد و پایدار خواهد ماند و روزی که ما نیستیم صدسالگی انقلاب اسلامی را جشن خواهند گرفت!
* منتشر شده در روزنامه خراسان
نظر شما