مسمومیت ناشی از مصرف قارچ‌های سمی جدی است/ توصیه‌های وزارت بهداشت

فصل بهار، فصل رویش قارچ است و بسیاری از مردم در این ایام برای چیدن آن به مناطق کوهستانی می‌روند، اما تشخیص قارچ‌های خوارکی از سمی کار هر کسی نیست و این اشتباه می‌تواند خسارت جبران‌ناپذیری داشته باشد.

به گزارش خبرآنلاین، سال گذشته تا اواخر اردیبهشت ماه، حدود ۷۲۱ نفر به دلیل مصرف قارچ سمی مسموم شدند و از این تعداد، ۹ نفر جان خود را از دست دادند. در میان استان‌های مختلف کشور، کرمانشاه رکورددار مسمومیت با قارچ سمی بود و  از ۲۹۳ نفر مسموم ناشی از مصرف قارچ، ۷ نفر فوت شدند.

با توجه به اوضاع جوی و بارندگی‌های اخیر که شرایط رویش قارچ خودرو افزایش یافته، برخی از افراد ممکن است از این قارچ‌ها استفاده و یا افرادی برای تأمین معاش به چیدن قارچ‌های خودرو و فروش آن‌ها اقدام کنند.

به همین دلیل، معاون غذا و دارو ایلام درخصوص مسمومیت‌های ناشی از مصرف قارچ‌های خودرو در طبیعت هشدار داد و به مردم توصیه کرد که از مصرف قارچ‌های خودرو و یا فله‌ای خودداری کنند. 

مهتاب شاهماری با اعلام اینکه تشخیص قارچ سمی از قارچ خوراکی بر اساس ظاهر برای اغلب افراد دشوار بلکه ناممکن است به ایسنا گفت: در واقع معیار تشخیص دقیقی بر اساس ظاهر وجود ندارد و متأسفانه بخشی از قارچ‌هایی که در طبیعت بوده و افراد استفاده می‌کنند سمی است و هر ساله صدها نفر مسموم و متأسفانه تعدادی از هموطنان مان در اثر مصرف این قارچ‌ها جان خود را از دست می‌دهند.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام ادامه داد: توصیه می‌شود از قارچ‌های خودرو و فله‌ای استفاده نشود و مردم از قارچ‌های دارای بسته‌بندی مشخص و مجوز بهداشتی استفاده کنند و بدانند که مصرف قارچ‌ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان دهنده غیر سمی بودن قارچ برای انسان نیست.

شاهماری گفت: برخی از روش‌ها و معیارهای سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره در اثر تماس با قارچ، وجود حشرات در اطراف قارچ و محل رویش قارچ معیار علمی و صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ در همه موارد نیست.

او تاکید کرد: هر چند در برخی موارد حرارت برخی از مواد سمی موجود در قارچ‌ها را از بین می‌برد، با این وجود برخی از سموم موجود در قارچ‌ها مقاوم به گرما بوده و فرآیندهای آماده سازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در قارچ نیست.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی ایلام در خصوص علائم مسمومیت گوارشی ناشی از مصرف قارچ‌های سمی، گفت: تهوع، استفراغ، سرگیجه، دل درد، کاهش هشیاری، ضعف عضلانی، تشنج و زردی و … از علائم این نوع مسمومیت است و در صورت بروز علائم و نشانه‌های گوارشی به صورت تأخیری بین ۵ تا ۱۲ ساعت پس از مصرف خوراکی قارچ، فرد را باید هر چه سریع‌تر به مراکز درمانی منتقل کرد.

۴۷۲۳۴

کد خبر 1252724

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =