کلیسای وانک که در منطقه نو جلفا در شهر اصفهان قرار دارد با نقاشیهای تاریخی که سقف و دیوارهایش را پوشانده است به عنوان یکی از زیباترین کلیساهای ایران شناخته میشود.
ساخت این بنا که همچنین به آمناپرکیج و کلیسای نجاتدهنده مقدس هم معروف است در دوره شاه عباس دوم و از سال ۱۶۵۵ تا ۱۶۶۴ میلادی بنا شده است.
معماری این سازه تاریخی در دنیای مسیحیت منحصربهفرد است زیرا توانسته به زیبایی، هنر و معماری دوره صفوی را با سبک طاقیهای بلند کلیساهای مسیحیت ترکیب کند به طوری که گنبد و کاشیکاریهای این کلیسا که به سبک مساجد صفوی است، جلوهای خاص به این سازه مذهبی بخشیده است.
این ساختمان امروزه یکی از جاذبههای گردشگری شهر اصفهان است که سالانه هزاران گردشگر داخلی و خارجی را جذب میکند.
انتهای حیاط کلیسای وانک اصفهان ساختمان موزه و کتابخانه قرار دارد. این کتابخانه محتوی بیش از ۷۰۰ نسخه خطی نایاب به زبان ارمنی و زبانهای اروپایی رایج در سدههای میانی است.
همچنین موزه این کلیسا که در سال ۱۸۷۱ ساخته شده میزبان انجیلهای نفیسی است که بهخصوص یکی از این انجیلها دارنده عنوانی جهانی است.
مینیاتوریستهای ارمنی این انجیل خطی قدیمی را که فقط ۰٫۷ گرم وزن دارد در ۱۴ صفحه و به هفت زبان انگلیسی بریتانیایی، انگلیسی آمریکایی، آلمانی، هلندی، اسپانیولی، سوئدی و فرانسوی نوشتهاند و این کتاب در واقع محتوی بخش «دعای ربانی» از انجیل است.
منبع: چمدان
2121
نظر شما