۰ نفر
۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۰

ایرنا نوشت: محققان دریافتند ماده‌ای موسوم به بتا سایکلوسیترال که به عنوان یک افزودنی خوراکی در بازار عرضه شده است، موجب تسریع رشد ریشه برنج و گوجه فرنگی می‌شود.

این ماده که یک هورمون طبیعی بوده و درون گیاهان یافت می‌شود، مقاومت برنج را در برابر خاک شور نیز افزایش می‌دهد و ابزار مناسبی برای تولید گیاهان مقاوم تر و سالم‌تر برای کشاورزان محسوب می شود. 
ریشه، تقریبا نیمی از گیاه را تشکیل می‌دهد اما معمولا توسط کشاورزان نادیده گرفته می‌شود. محققان پیش از این در تلاش برای کشف هورمون‌های موثر بر رشد ریشه گیاهان دریافتند انواعی از مولکول‌ها وجود دارند که با کارتنوئیدها مرتبط هستند. کارتنوئیدها در واقع نوعی رنگدانه موثر در جذب نور توسط گیاهان هستند. در آن تحقیقات گروهی از مولکول‌ها مشخص شد، اما به درستی معلوم نشد کدام یک از آن‌ها بیشترین ارتباط را با کارتنوئیدها دارند. 
بسیاری از این مولکول‌ها در حال حاضر به عنوان افزودنی‌های خوراکی و مکمل‌های رژیمی در بازار عرضه می شوند. محققان 20 نوع از این مولکول‌ها را جداسازی کرده و آن‌ها را با ژل آگار که از نوعی جلبک به دست می‌آید و به عنوان بستر پرورش گیاه از آن استفاده می‌شود ترکیب کردند. سپس گیاهانی را درون این ژل‌ها قرار دادند و میزان رشد گیاهان را در طول یک دوره 10 روزه مورد بررسی قرار دادند. در نتیجه این آزمایش مشخص شد مولکول بتا سایکلوسیترال موجب رشد سریع‌تر ریشه گیاه گوجه فرنگی و برنج و همچنین افزایش تعداد شاخه‌های آن می‌شود. اثر دیگر این مولکول در مورد برنج، افزایش مقاومت گیاه در برابر خاک شور است. 
محققان امیدوارند این مولکول زمینه را برای توسعه کشاورزی و افزایش محصول گیاهان موردنیاز بشر فراهم کند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Proceedings of the National Academy of Sciences منتشر شده است.

5656

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1259714

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 10 =