براساس آخرین تصمیم‌گیری‌ها، از این پس اعزام کودکان زیر پنج سال، سالمندان بالای 65 سال، زنان باردار و مبتلایان به بیماری‌های مزمن به حج عمره امسال ممنوع شد.

براساس آخرین تصمیم‌گیری‌های کمیته فنی کشوری آنفلوآنزا با حضور مسئولان حوزه سلامت و سازمان حج و زیارت کشور، از این پس اعزام کودکان زیر پنج سال، سالمندان بالای 65 سال، زنان باردار، مبتلایان به بیماری‌های مزمن قلبی، ریوی، کلیوی و دیابت به حج عمره امسال ممنوع شد.

دکتر محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت، در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه این تصمیم دوشنبه به سازمان حج و زیارت ابلاغ خواهد شد، اظهار کرد: این تصمیم‌گیری صرفاً برای حفظ جان زائران بیت‌الله‌الحرام است. چون در صورت ابتلا این افراد به آنفلوآنزای نوع A خطر مرگ آنان را تهدید می‌کند.

وی گفت: ‌بر اساس گزارش دو روز گذشته وجود 149 مبتلا در عربستان سعودی تأیید شده است. دکتر گویا در ادامه با تأکید بر رعایت بهداشت فردی از سوی مسافران حج عمره گفت: زائران در صورت بروز علائمی چون سرماخوردگی، گلودرد، سرفه، تب، بدن درد، کوفتگی یا حتی اسهال و استفراغ سریعاً به پزشکان مستقر در شهرهای مدینه منوره، مکه مکرمه و جده مراجعه کنند تا اقدامات تشخیصی و درمانی به موقع انجام شود. گفتنی است، اعلام محدودیت برای اعزام زائران ایرانی در حالی است که به گفته رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر ایران، تاکنون محدودیتی از سوی دولت سعودی برای عدم اعزام زائران به مناسک حج اعلام نشده است.

دکتر محمدتقی حلی‌ساز با بیان این که تاکنون موردی از ابتلا به آنفلوآنزای خوکی در بین زائران ایرانی گزارش نشده، به وجود حدود 170 مبتلا به آنفلوآنزای نوع (N1H1A) در شهرهای مکه، مدینه، ریاض و دیگر شهرهای عربستان سعودی اذعان کرد و افزود: بنا بر اعلام وزارت بهداشت عربستان سعودی 89 درصد از افراد مبتلا درمان و به کشورشان بازگشته‌ و مابقی نیز تحت درمانند که این افراد هیچ کدام بومی منطقه نبوده‌اند. اما دکتر حمید عمادی، متخصص بیماری‌های عفونی و استادیار دانشگاه تهران هم با تأیید احتمالاتی که دکتر گویا مطرح کرده است، هشدار می‌دهد که با توجه به مشاهده 114 مورد ابتلا در عربستان، جا دارد درباره امکان شیوع این بیماری از طریق مراسم حج نگران باشیم. دکتر عمادی یادآوری می‌کند که با توجه به تراکم جمعیتی زائران به‌خصوص در موسم حج عمره و همچنین جمعیت فشرده سکنی‌داده‌شده در هتل‌ها، احتمال همه‌گیرشدن این بیماری در این مراسم بالاست.

این استادیار دانشگاه تهران البته یادآوری می‌کند: در این قبیل موارد باید هزینه‌ها را سنجید. باید دید که با تعطیل‌نکردن مراسم حج چه هزینه‌هایی خواهیم داد و با تعطیل‌کردن آن چه هزینه‌هایی. البته به نظر من هنوز قدرت این ویروس در حدی نیست که لازم باشد حج را به‌کلی تعطیل کنیم. در حال حاضر که سازمان حج امکان اعمال محدودیت سنی برای اعزام حجاج را در دست بررسی دارد و به نظرم این اقدام، بجا است.

کد خبر 12601

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • دکتر کریمی IR ۰۸:۳۹ - ۱۳۸۸/۰۴/۲۳
    1 0
    بنده به عنوان پزشک متخصص داخلی فکر میکنم پیشگیری از ضرر احتمالی شرعا واجب است (البته ضرر قطعی است )پیشنهاد تعطیلی حج امسال را دارم

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین