استفاده از شبکه‌های اجتماعی می‌تواند به اعتیاد اینترنتی منجر شود، عادتی که یک پزشک چینی با شوک الکتریکی آن‌را درمان می‌کند

ذوالفقار دانشی: خبر اول امروز، این‌که بازار شبکه‌های اجتماعی روز‌به‌روز داغ‌تر می‌شود. فیس‌بوک، معروف‌ترین و پیشروترین شبکه اجتماعی اینترنتی اعلام کرده است ارزش سهام این شرکت با 3.5 درصد رشد به 6.5 میلیارد دلار رسیده است. از سوی دیگر، شرکت آر.آی.ام، سازنده گوشی همراه هوشمند بلک‌بری که بازار آمریکای شمالی را در اختیار دارد، اعلام کرده است که شبکه اجتماعی جدیدی را برای کاربران بلک‌بری راه‌اندازی می‌کند.
در این شبکه اجتماعی جدید که مای‌بلک‌بری نام دارد و شایع شده که امروز راه‌اندازی می‌شود، کاربران می‌توانند علاوه بر ثبت نظرات شخصی خود، در مورد ابزارهای جانبی و برنامه‌های جانبی دلخواه خود نیز اظهار نظر کنند. برخی کارشناسان، این اقدام آر.آی.ام را پاسخی به اپ‌استور، فروشگاه اینترنتی محصولات نرم‌افزاری اپل برای گوشی‌های آی‌فون می‌دانند. اپل که این فروشگاه را در سال گذشته راه‌اندازی کرد، هم‌اکنون بیش‌از 50هزار نرم‌افزار به کاربران ارایه می‌دهد و تاکنون میلیون‌ها دانلود از این سایت انجام شده است؛ درحالی‌که فروشگاه اینترنتی آر.آی.ام، بلک‌بری اپ‌ورلد استور، تنها دارای دوهزار نرم‌افزار است.

مایکروسافت، گوگل را به آتش می‌کشد
همان‌طور که بازار رقابت در نرم‌افزارهای گوشی همراه داغ شده، بازار جستجوگرهای اینترنتی نیز که مدت‌ها بود در انحصار گوگل درآمده بود، دو ماهی است تکان خورده است. نخستین آنها وولفرام آلفا بود، موتورجستجوی هوشمندی که با استفاده از ده‌هزار ریزپردازنده و پشتیبانی نرم‌افزار متمتیکا، اطلاعات را تحلیل می‌کند و مجموعه‌ای از اطلاعات تحلیلی و آماری را به نمایش درمی‌آورد. تازه‌ترین دستاورد کارشناسان این موتور جستجو، تحلیل آماری مسابقات بیس‌بال ایالات متحده در فصل 2009 است که تحسین کارشناسان را برانگیخته است. با مراجعه به پایگاه اینترنتی این موتور جستجو می‌توان اطلاعات آماری و مقایسه‌های مفیدی را در مورد عملکرد تیم‌ها و بازیکنان مشاهده کنید.
اما دومین شگفتی، بینگ، موتور جستجوی جدید مایکروسافت بود که دو ماه پیش به بازار عرضه شد. این موتور جستجو که از گرافیک زیباتری نسبت به گوگل بهره می‌برد، توانسته در همین زمان اندک نظر کاربران اینترنتی را جلب کند؛ به‌طوری‌که مایکروسافت دیروز گزارش کرد کاربران این موتورجستجو در یک ماه اخیر، 8درصد افزایش یافته است.
از قرار معلوم، دوران امپراطوری گوگل بر اینترنت که بیش از 66درصد جستجوهای اینترنتی را به خود اختصاص داده بود، به پایان رسیده است.

درمان با شوک الکتریکی
رونق فعالیت‌های اینترنتی به معنی افزایش فعالیت کاربران است، اما این افزایش بخصوص در میان نوجوانان منجر به اعتیاد اینترنتی شده است. این پدیده در چین به‌دلیل جمعیت بسیار زیادش و سیصد میلیون کاربر اینترنت، چشمگیرتر است، به‌طوری‌که بیش از 200 مرکز درمان اعتیاد به اینترنت در این کشور وجود دارد. مدتی پیش فاش شد روان‌شناسی در شهر لین‌یی در استان شاندونگ، سه‌هزار نوجوان را برای رهایی از اعتیاد به اینترنت با شوک الکتریکی درمان کرده است.
این خبر که جاروجنجال فراوانی به راه انداخت، سبب شد که دولت چین در این مورد موضوع بگیرد. وزارت بهداشت با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: درمان اعتیاد به اینترنت به‌روش شوک الکتریکی، فاقد پشتوانه تحقیقات آزمایشگاهی یا شواهدی دال بر موثر بودن است.

 

 

دختری که با 2 قلب زندگی می‌کرد
درحالی‌که این پزشک چینی، حتی دوره روان‌شناسی را تمام و کمال طی نکرده و آسیب‌های جدی به نوجوانان وارد می‌کند، از انگلستان خبر می‌رسد دختری 16 ساله به نام هانا که 10 سال با دو قلب زندگی می‌کرد، پس‌از عمل جراحی مجدد و خارج کردن یکی از این قلب‌ها از بدنش، در سلامت کامل به‌سر می‌برد.
هانا از ابتدا به بیماری‌ای دچار بود که سلول‌های قلبش را ضعیف کرده بود. پزشکان مجبور شدند هانا را در سال 1995 / 1374 و در سن 2 سالگی عمل کنند و قلب نوزاد دختر 5 ماهه‌ای را به او پیوند بزنند. اما ده سال بعد از آن، درمان قلب اصلی هانا کامل شد و او بهبودی کامل یافت! اما این‌بار، قلب پیوندی بود که نشانه‌های ازکارافتادگی نشان می‌داد.
از سوی دیگر، استفاده از داروهای تضعیف سیستم ایمنی بدن که برای جلوگیری از پس‌زدن پیوند قلب استفاده می‌شد، سبب شده بود هانا به سرطان غدد لنفاوی مبتلا شود؛ از این‌رو در زمستان 1384 پزشکان تصمیم گرفتند هانا را دوباره عمل کنند و قلب پیوندی را از بدنش خارج کنند. استفاده از داروی تضعیف سیستم ایمنی بدن نیز قطع شد و پس از چند روز، سرطان او نیز از بین رفت. اکنون که 3 سال از این اتفاق گذشته، هانا در سلامت کامل به‌سر می‌برد و اولین انسانی است که پس از برداشتن قلب دوم، زنده مانده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 12701

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 12 =