بلایی که کودتای ترکیه بر سر کتاب‌های این کشور آورد

مهر نوشت: بر اساس اطلاعات منتشر شده از سوی وزارت آموزش و پرورش ترکیه از کودتای ۲۰۱۶ در ترکیه تا کنون ۳۰۰ هزار کتاب نابود شده اند.

ضیا سلچوک وزیر آموزش و پرورش ترکیه هفته گذشته اعلام کرد ۳۰۱,۸۷۸ کتاب در راستای برخورد جدی دولت با هرگونه آثار مرتبط با فتح‌الله گولن در ترکیه نابود شده است. دولت ترکیه فتح‌الله گولن را مسبب اصلی کودتای نافرجام سال ۲۰۱۶ می‌داند، این در حالی است که گولن هرگونه دخالت در ماجرای کودتا را رد کرده است.

آمار کتاب‌های نابودشده‌ ترکیه برای اولین‌بار توسط روزنامه مشهور حریت و با چاپ تصاویر کتاب‌های سوزانده‌شده اعلام شد.

روزنامه ترکیه‌ای بیر گون در دسامبر سال ۲۰۱۶ اعلام کرد، یک میلیون و ۸۰۰ هزار کتاب درسی به دلیل آن‌که کلمه پنسیلوانیا در آن‌ها به کار برده شده است نابود شده‌اند و پس از ایجاد تغییرات، دوباره به چاپ رسیدند. پنسیلوانیا جایی است که فتح‌الله گولن در آن تحت تدابیر امنیتی زندگی می‌کند. نام خیابان‌هایی از آنکارا که گولن نام داشت نیز تغییر داده شده‌اند.

انجمن پن انگلیسی در سال ۲۰۱۸ در گزارشی اعلام کرد، در مجموع ۲۰۰ رسانه و ارگان‌های انتشاراتی تعطیل شده‌اند،‌ ۸۰ نویسنده تحت بازجویی قرار گرفته‌اند و آثارشان بررسی شده است و ۵,۸۲۲ استاد دانشگاه از ۱۱۸ دانشگاه‌ دولتی محروم شده‌اند. این گزارش به بحران آزادی بیان در ترکیه نیز اشاره داشت.

۲۵۸۲۴۳
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1287702

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۲:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۵/۱۷
    2 2
    اردغوان نماد دیکتاتوری است که از مذهب نهایت سو استفاده را می کند