رویدادی هنری که مردم در آن حرف اول را می‌زنند/ افتتاح جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی در کاشان

نوزدهمین دوره جشنواره نمایش‌های آیینی و سنتی در حالی شامگاه یکشنبه 20 مرداد با برگزاری مراسم افتتاحیه کار خود را آغاز کرد که مسئولان و مدیران حوزه هنرهای نمایشی بر جایگاه آیین‌های سنتی در فرهنگ کشور تاکید کردند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، شامگاه یکشنبه ۲۰ مرداد و همزمان با شب عید سعید قربان جشنواره نوزدهم نمایش‌های آیینی و سنتی در خانه طباطبایی‌ها در کاشان با حضور جمعی از مدیران هنری‌ از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،‌ مدیران کاشان و اصفهان و مردم شهر کاشان افتتاح شد.

در این مراسم که در بخش‌هایی از آن با بحر طویل خوانی بخشی حسین والی نژاد و سیاه بازی داود داداشی و علی فتحعلی همراه بود، سید مجتبی حسینی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، داود فتحعلی بیگی دبیر جشنواره، ابریشمی راد شهردار کاشان، حجت الاسلام انصاری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اصفهان و مرتضایی فرماندار کاشان به ایراد سخنرانی پرداختند و از دو هنرمند قدیمی هنرهای نمایشی کاشان هم تقدیر کردند.

سید مجتبی حسینی معاون هنری در این مراسم متنی را قرائت کرد که در بخشی از آن نوشته بود: «زادگاه نمایش، آیین‌هاست. آیین‌ها از گذشته‌های دور به عنوان عنصری معرفت آفرین و شکلی از ثبت و ضبط باورها، آداب، تاریخ و مناسک به شمار می‌آمد و تطابق خاستگاه این دو پدیده، منجر به شباهت‌هایی در بازتاب بیرونی و کارکرد اجتماعی آن شده است. سرزمین دیرین ایران زادگاه آیین‌های یگانه‌ای است که همواره به اصلا توحید، اصالت و همبستگی اجتماعی تاکید داشتند. آمیختگی جان و جهان ایرانی به آداب و آیین‌های برآمده از باورها در لایه‌های زندگی این ملت متبلور است و در این میان تئاتر به مثابه رویکردی فرهنگی هنری پیوند دهنده انسان دیروز و امروز است.»

او گفت: «بر این باورم کشف، حفظ و جایگاه آیین‌ها و سنت‌هابی که در جلوه‌گاه نیایش و مناسک دینی، جشن‌ها، سوگواره‌ها، آداب اجتماعی و مسئولیت‌های فرد نمود داشتند می‌توانند در اصلاح الگوهای اجتماعی امروز و نشاط آفرینی لازم، موثر باشد.»

سپس داود فتحعلی بیگی در این مراسم به ارائه‌ گزارشی کوتاه پرداخت و اینکه تفاوت نگاه بعد از انقلاب به این نوع از هنرهای نمایشی چقدر با تغییر مثبت همراه بوده است.

ابریشمی راد شهردار کاشان هم در سخنانی با ابراز خوشنودی از برگزاری جشنواره به طور همزمان در کاشان گفت: «جشنواره نمایش های آیینی متعلق به جامعه و یک اتفاق مردمی است. وقتی صحبت از یک جشنواره است فقط هدف برگزاری یک رویداد نیست چون در گذر زمان یکی از مسائلی که به وجود می‌آید گسست فرهنگی است و امیدواریم این نوع گسست‌ها از طریق جشنواره برطرف و کمک شود تا نسل جدید با هنرهای قدیمی این سرزمین بیشتر آشنا شوند.

همچنین حجت الاسلام انصاری، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اصفهان بیان کرد: «ما در کشور عزیزمان دو سرمایه بزرگ داریم؛ یکی سرمایه فرهنگ باستانی کشورمان و یکی‌ هم فرهنگ اسلام عزیز. آیین‌های سنتی را چه از زاویه ایران باستان و چه ایران اسلامی نگاه کنیم می‌بینیم دارای سرمایه‌های زیادی است و کشورهایی که قدمت عمرشان به سیصد سال هم نمی‌رسد قطعا در مقابل کشوری مثل ایران، قابل مقایسه نیستند.»

او افزود: «یکی از زبان‌هایی که این فرهنگ را می‌تواند معرفی و به نسل‌های آینده منتقل کند هنر نمایش یا همان تئاتر است. نظام جمهوری اسلامی با درک صحیح هنر و بخصوص هنر نمایش در تثبیت و انتقال فرهنگ چنان نقشی داشته که ۳۰ سال است این جشنواره را تدارک دیده و باید به اهالی هنر و هنرهای نمایشی تبریک گفت که آیین‌های ملی، خانوادگی و نیز مذهبی مثل تعزیه را در قالب هنر به مردم و دنیا منتقل می‌کنند.»

حسین حداد و رضا کریمی دو هنرمندی بودند که در این مراسم تقدیر شدند. همچنین محمدرضا اصلانی، سودابه فضائلی، بهزاد فراهانی و مجید قناد از جمله هنرمندان حاضر در این مراسم بودند.

پایان بخش این برنامه یک اجرای سیاه بازی بود و بعد مهمانان جشنواره به تپه های سیلک رفتند تا نمایشی از عروسک‌های غول پیکر را که همین هفته در تهران نیز اجرا می‌شود تماشا کنند.

بخش‌های مختلف جشنواره از ۲۱ مرداد در تهران آغاز می‌شود.‌

۲۵۸۲۴۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1288839

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 5 =