۰ نفر
۲۰ مهر ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۰
دیپلماسی ملی به کمک مدیریت شهری تهران بیاید

باید تهران را به عنوان پایتخت کشور بیشتر بشناسیم و در مسیر تبدیل پایتخت ایران به شهری در طراز کلانشهر جهان اسلام، تلاش کنیم. البته باید گفت این ارتقا تنها در اختیار شورای شهر تهران و شهرداری پایتخت و مدیران شهری نیست و دیپلماسی ملی هم باید به کمک بیاید.

 در هفته گذشته، روز بزرگداشت تهران بود و این روز را به مردم تهران و هم وطنان تبریک می گویم. امیدوارم این نامگذاری ها سبب شود در رتبه جهانی، ما بتوانیم پایتخت کشور خود را به سطح پایتخهای طراز اول جهانی برسانیم و بتوانیم این شهر را مقصد گردشگری گردشگران بین المللی قرار دهیم. ارتقا که حاصل شود، دیگر گردشگران با هواپیما در فرودگاه امام پیاده نمی شوند و از آن جا به سمت سایر شهرهای ایران بروند، بلکه در شهر تهران توقف می کنند و دیپلماسی شهری از طریق گردشگری تقویت می شود.

این نکته را هم باید توجه داشت که ۲۰ درصد جمعیت کشور در استان تهران اقامت دارند. سئوالات زیادی اینجا مطرح می شود. از آن جمله می توان پرسید آیا از کل بودجه های عمومی، ۲۰ درصد در تهران خرج می شود؟ آیا از نگاه دولت، لازمه پایتخت بودن کشور و اجرای وظایف دولت مرکزی در کلانشهر تهران اتفاق می افتد؟ آیا دیپلماسی ملی ما در ارتباط با ارتقای سطح تهران در رتبه بندی بین المللی پایتختهای مقاصد گردشگری فعال و همراه است؟

بگذارید مثالی بزنم. تمامی کشورهای دنیا در تهران، سفارتخانه دارند ولی به یکایک این سفارتخانه ها که مراجعه می کنید از تهران هیچ نماد و نمودی وجود ندارد. حتی در حد یک عکس یا تابلو نقاشی هم درباره تهران، نمادی در سفارتخانه های خارجی نمی بینید.

در این میان، مدیریت شهری چه اقداماتی باید انجام دهد؟ نظارتی که وجود دارد در این باره خیلی مهم و اثربخش است. این نظارت باید مستمر باشد. نباید بگوییم گروهی آمده اند و با آنها همراه هستیم، پس از آنها انتقاد نکنیم یا نظارت را رها کنیم یا گروه دیگری آمده اند که با آنها به لحاظ سیاسی همراه نیستیم، پس نظارت را تشدید کنیم.

اینجانب به عنوان عضو شورای شهر و عضو کمیسیون نظارت بر سفرهای خارجی مدیران شهری با همین دید نظارتی در کمیسیون نظارت بر سفرهای خارجی مدیران شهری حضور دارم و در این راستا الزاماتی را برای سفر خارجی کارکنان شهرداری تهران تعیین کرده ایم.

اولا باید بررسی کنیم سفرهای مدیران و کارشناسان ما چه نیازی را از مدیریت شهری رفع می کند و چه دستاوردی دارد. با توجه به شرایط مالی شهرداری، باید گفت واقعا خیلی از این سفرها در حد بلیت رفت و برگشت، تامین اعتبار می شوند و حتی برخی از عزیزان، حق ماموریت هم دریافت نمی کنند.

ما الزاماتی در این باره وضع کرده ایم، از آن جمله هر کسی که سفر می رود باید دستاورد سفر خود را به دیگر همکاران منتقل کند. همچنین پیشنهاد دادیم اجلاسها و نمایشگاه هایی که برگزار می شود، واحدهای زیرمجموعه شهرداری باید اعلام کنند چرا باید به این کنفرانسها بروند یا چه نیازی از شهر را رفع می کند. از این رو، با برخی سفرهای خارجی چون دستاوردهای ملموسی ندارند در کمیسیون نظارت سفرهای خارجی موافقت نمی شود. علاوه بر این، کشور مقصد سفر هم مهم است. مثلا در فناوری اطلاعات (IT) نمایشگاه یا کنفرانس بین المللی برگزار می شود که می تواند بخشی از نیازهای ما را در راستای رسیدن به شهر هوشمند، رفع کند یا روند هوشمندسازی شهر تهران را تسریع ببخشد. از این رو، منطقی و درست است که سفرهای برون مرزی مدیران شهری در راستای افزایش دیپلماسی عمومی شهر، به تصویب برسد و با آن موافقت شود.

از سوی دیگر ما پیشنهاد داده ایم هیات های اعزامی که تعداد محدودی دارند در هر سفر خود بررسی کنند چطور می توانند در آینده روابط با کشور مقصد سفر را دوجانبه کرده و تعمیق بخشند و سطح دیپلماسی شهری را در تهران ارتقا بخشند.

*عضو شورای شهر تهران

۴۷۲۳۱

کد خبر 1309614

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین