۸۳ نفر
۲۲ مهر ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۷
چای یا قهوه؟ کدام یک سالم‌تر است؟

چای و قهوه، دو نوشدنی محبوب و پرمصرف در جهان هستند. هر کدام مزایایی برای سلامتی‌ دارند اما هنگام مصرف، مردم بسته به علاقه‌شان یکی از آن دو را انتخاب می‌کنند.

به گزارش خبرآنلاین، اما سوال اینجاست: بالاخره کدام یک برای سلامتی مفید است؟ بگذارید این بحث را یک بار برای همیشه خاتمه بخشیم.

کافئین به داشتن اثرات مثبت و منفی‌اش بر روی سلامتی انسان معروف است. این ماده در نوشیدنی‌های موردعلاقه مردم اعم از چای و قهوه یافت می‌شود. اما میزان تاثیرگذاری کافئین به روش آمادسازی، زمان دم کردن و مقدار مصرف آن بستگی دارد. مقدار مناسب کافئین برای سلامتی انسان، روزانه ۴۰۰ میلی‌گرم است. اگر بخواهیم مقدار کافئین موجود در این دو نوشیدنی را با هم‌دیگر مقایسه کنیم، میزان کافئین موجود در چای کمتر از قهوه است. یک فنجان چای سیاه حاوی ۱۴-۷۰ میلی‌گرم کافئین است در حالی که قوه حاوی ۹۵-۲۰۰ میلی‌گرم.

آنتی‌اکسیدان‌ها

چای و قهوه هر دو دارای آنتی اکسیدان‌هایی هستند که از بدن در برابر انواع صدمات محافظت می‌کند که همچنین ضررهای نیز دارد.

هر دو نوشیدنی در درجه اول حاوی ماده‌ای هستند که به آن‌ها عطر و طعم دلپذیری می‌دهد.

میزان انرژی

چای دارای مقدار کافئین کمتر و سرشار از تیانین است که مغز را تحریک می‌کند. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف تیانین همراه با کافئین، موجب حفط هوشیاری، تمرکز و توجه می‌شود.

کاهش وزن

طبق مطالعات، مصرف کافئین ممکن است به شما کمک کند که کالری بیشتری بسوزانید. این کاهش وزن حتی امکان دارد حدود ۳-۱۳ درصد باشد. جدای از این، قهوه با جلوگیری از تولید سلول‌های چربی، خاصیت چربی‌سوزی دارد. بنابراین اگر می‌خواهید روند کاهش وزن خود را سرعت بخشید، قهوه گزینه مناسبی است.

سلامتی دندان‌ها

هر دو نوشیدنی می‌توانند باعث ایجاد لکه روی دندان‌های شما شوند. به گفته کارشناسان اما، رنگ‌دانه‌های موجود در چای تاثیر بیشتری از قهوه روی دندان‌های شما می‌گذارد.

متخصصان چه می‌گویند؟

به گفته دکتر پریانکا روتاجی، متخصص تغذیه بالینی، چای به دلیل میزان کمتر کافئین نسبت به قهوه، بهتر است. اما روش تهیه آن نیز مهم است. وی می گوید:«مصرف بیش از حد هر کدام از این نوشیدنی‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد که برای سلامتی مضر است. به غیر از این ضرر، مقدار قندی هم که به نوشیدنی‌ها اضافه می‌کنید، در این مضر بودن نقش دارد.»

وی اضافه می‌کند:«افزودن مقدار زیادی قند به این دو نوشیدنی، برای سلامتی مفید نیست. علاوه بر این، وقتی شیر در چای یا قهوه خود می‌ریزید، میزان کلسیم شیر را نیز از بین می‌برید.»

در نهایت؛ کدام یک بهتر است؟

چای و قوه، هردو خواص و مضرات خود را دارند. با این حال، چای، انتخابی مناسب‌تر از قهوه است. اما این بدین معنا نیست که در مصرف آن زیاده‌روی کنید. اگر می‌خواهید سالم بمایند، روزانه بیش از دو فنجان چای مصرف نکنید.

منبع: timesofindia

مترجم:ملیکا قراگوزلو

۴۷۲۱۲

کد خبر 1310520

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۲:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۲
    21 8
    اصلا اينطورى نيست كه چاى بهتر از قهوه باشد. شما خواص ديگر قهوه را نگفتيد. يكى از بهترينهايش كمك به سلامت كبد و مقابله با كبد چرب است. به اضافه اينكه عادت به خوردن چاى در همه ساعات شبانه روز باعث كوتاه شدن قد ايرانى ها شده است. شما به قهوه شير اضافه كنيد ديگر تاثير بد ازبين بردن كلسيم را ندارد و خوشمزه هم هست ضررى هم ندارد. ولى چاى كلسيم و آهن بدن را از بين مى برد و اگر به آن شير اضافه كنيد ضرر هم دارد. به اضافه اينكه ما ايرانيها ملت قهوه خورى بوديم كه با ورود چاى به ايران در دويست سال گذشته و به خاطر ارزانتر و در دسترس بودن چاى، چاى خور شديم. من خودم مدتهاى طولانى چاى خور بودم كه ضرر زيادى برايم داشت به ويژه كه چاى سياه باعث تحريك اختلالات تيروئيد مى شود. الان چند سال است چاى را با قهوه صبح جايگزين كرده ام و از نتيجه اش بسيار راضى ام و بدنم كاركرد بهترى دارد.
    • اهل منطق IR ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۲
      4 4
      داداش فرمایشت درست اما قهوه با قدرت جیب ملت هماهنگی ندارد . راستی قهوه قجری هم پیدا میشه ؟!
    • NL ۱۳:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۷/۲۲
      7 5
      متاسفانه اطلاعاتتون اشتباهه . چای خیلی اگزالات نداره مثل اسفناج خام که روی کلسیم تاثیر بزاره با آهن گوشت لحم هم هیچ تداخلی نداره . چای بصورت سیاه خاصیتی آنچنان نداره همیشه سبز این درمورد قهوه هم صادقه وقتی محققان در مورد خواص آنتی اکسیدانی قهوه حرف میزنند منظور همون قهوه سبزه که هیچ طعمی هم نداره . تمام اینها مثل چای سبز یا خام یا قهوه سبز یا خام مثل مغزهای خوراکی بعد بو داده شدن خواص خودشون رو از دست میدن بعضا خطرناک هم هست مصرفش . چای معمولا بالای ۸۰ درجه خاصیتی نداره جز کافئین . من قهوه سیاه رو بخاطر مشکلاتی که داشتم گذاشتم کنار . صبح به اندازه سه تا لیوان بزرگ چای سبز نوش جون میکنم و تا شب سه بار تکرار میکنم . ایکارو سه ساله میکنم حسم نسبت به کار و زندگی بهتر شده

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین