۳۷ نفر
۲ آذر ۱۳۹۸ - ۰۷:۳۵
صدای مردم و اصلاح طلبان سوسول و اصولگرایان فرصت طلب

مگر می توان خاموش ماند و دم نزد؟ گیرم بهانه قطعی اینترنت بهانه خوبی باشد برای سکوت. با آن نویسنده شروری که درون تو نفس می کشد و مدام نهیب می زند: چرا خفقان گرفته ای چه می توان کرد؟

 چطور می توان توجیهش کرد که در زمانه فتنه هم چون شتر نر دوساله می باید بود تا نه شیری برای دوشیدن مغرضان و معاندان داشته باشی و نه پشتی برای سواری دادن به اهل سیاست. هیچ رقمه توی کتش نمی رود. می گوید: عمری به سیاه نمایی و همدستی با دشمنان انقلاب متهم بوده ای و تا به خاطر داری مردرندان سیاست باز از گرده ات بالا رفته اند، حالا که دیده ای هوا پس است اهل حکمت شده ای؟ می گویی: ماهی را هر وقت از آب بگیری تازه است. می گوید: اول این که ماهی را هر وقت از آب بگیری می میرد، دوم این که آب که از سر گذشت چه یک نیزه چه صد نیزه،شما این بار هم ناپرهیزی کن وقت برای توبه بسیار است. ظاهرا چاره ای نیست. بچه گرگ پروریده ای و حالا باید به تبعاتش هم تن دهی. این جوری هاست که مجبور می شوی علیرغم قولی که به خودت داده ای یک بار دیگر خام آن نویسنده شرور شوی و دست به قلم که:
من عقلم به خیلی چیزها قد نمی دهد از جمله اقتصاد. نه این که خودم بخواهم، نه، بارها و بارها از دوستان اهل فن خواسته ام به زبان ساده به من توضیح دهند که فی المثل چرا باید قیمت دلار هی بالا و پایین شود؟ یا این که بنزین اگر گران بشود دقیقا چه اتفاقی می افتد؟ آن بندگان خدا هم همه سعی شان را به کار برده اند تا موضوع را به ساده ترین شکل ممکن توضیح دهند و بنده را شیرفهم کنند اما تلاششان ثمری نداشته و مسائلی از این دست کماکان برایم لاینحل مانده.

این را گفتم تا بگویم چون در ماجرای افزایش قیمت بنزین از بیخ عربم اصلا موضعی ندارم که آن را بیان کنم. اما این را خیلی خوب می فهمم که خیلی ها نسبت به این موضوع اعتراض دارند. درست یا غلط بودن این اعتراض ها اصلا مهم نیست. مهم این است که این اعتراض ها باید شنیده شود.

من نه طرف این اصلاح طلبان سوسول مزاجم که هرگاه کار بیخ پیدا می کند پیشنهاد می دهند هایدپارک درست کنیم تا ملت بروند آن جا و حنجره پاره کنند و نه طرف این اصولگراهایی که هرگاه معترضان علیه رقبایشان به خیابان می آیند ته دلشان غنج می رود و سرخوردگی مردم را فرصتی می دانند برای انتخابات بعدی. من اگر قرار باشد طرف کسی باشم طرف مردم پابرهنه ای هستم که چهل سال است در سودای تحقق عدالت از بذل جان و مال خود دریغ نورزیده اند و هیچ وقت شایسته و بایسته مقام و منزلتی که داشته اند قدر ندیده اند. حالا که سر و صداها خوابیده و به قول داروغه چی ها: شهر در امن و امان است، بد نیست زعمای قوم عقلشان را بگذارند روی هم و برای اعتراضات آینده فکری کنند.

این که عده ای فرصت طلب همواره در کمینند تا به اعتراضات به حق مردم سمت و سوی دیگری بدهند که چیز عجیبی نیست. اصلا اگر غیر از این باشد باید تعجب کرد. اما کسی برای همان معترضان اولیه که تقریبا همگان به بی غل و غش بودنشان گواهی داده اند فکری کرده است؟ چطور می توان صدای آن ها را شنید؟چگونه می توان با آن ها وارد گفت و گو شد؟ چه تمهیدی می توان اندیشید تا مطالبات آن ها به قول شما به آشوب و اغتشاش منتهی نشود؟ بیش از چهل سال از عمر انقلاب می گذرد اما هنوز فکری برای این موضوع مهم نکرده ایم.

اگر اوضاع بر همین قرار و قاعده بماند چهل سال دیگر هم فکری نخواهیم کرد چرا که ظاهرا در سیستم ما چیزی به عنوان گوش تعریف نشده. سر تا پا دهان بوده ایم و همه عمر متکلم وحده. این روزها مدام با خودم فکر می کردم که عیب کار کجا بوده که به این جا رسیده ایم؟

الحمدلله قطعی اینترنت باعث شد چندروزی با کتاب هایم انس و الفت بیشتری برقرار کنم. گفتم شاید پاسخ چنین پرسشی را در کتاب انقلاب اسلامی و وضع کنونی عالم بیابم.

دکتر رضاداوری اردکانی از سوی دشمنانش متهم است که تئوریسین نظام کنونی است و هرچه بر سر ما می رود زیر سر نوشته های اوست. کتاب در سال های نخست انقلاب نوشته شده و طبیعتا همدلی با انقلاب در آن آشکار است. کاملا پیداست متفکر غریب روزگار ما نیز همانند بسیاری از دیگر دردمندان به انقلاب دلبسته بود و گمان می کرد عصر دیگری در تاریخ آغاز شده و با ظهور بشر دیگر و تفکر جدیدی مواجه خواهیم بود.

با این حال تذکرهای بسیار در خور توجهی در همین کتاب یافت می شود که ظاهرا هیچ گوشی برای شنیدن آن ها یافت نشد. و یا آن ها که باید می شنیدند نشیدند و لاجرم کار به جایی رسید که نباید می رسید.

این چند خط را بخوانید: نباید فکر کنیم اگر جنگ تمام شد می توانیم فارغ البال باشیم. آن وقت گرفتاری های دیگری مطرح خواهد شد که شاید بزرگ تر از جنگ باشد. اگر ما این طور فکر کنیم که انقلاب کرده ایم و همه کارها تمام شده است و غرور مارا بگیرد که هر کاری که بخواهیم می توانیم بکنیم در این صورت انقلاب منتفی شده است. اگر واقعا فکر کنیم که مسئله صرفا احراز قدرت حکومت واداره کشور است و عمده این است که چه کسانی در راس قدرت باشند یا چه کسانی نباشند، در این صورت با تاسف باید گفت که انقلاب دچار آفت شده است. آمریکا و انگلیس و فرانسه و آلمان و ژاپن و شوروی موافق با ما نیستند. دیگران هم علاقه ای به جمهوری اسلامی ندارند. مستضعفان عالم هم گرفتارند و اگر بتوانند مارا یاری کنند، چشم امید و یاری به انقلاب ما نیز بسته اند. اگر ما مثلا به نزاع قدرت مشغول شویم جمهوری اسلامی را چه کسانی باید حفظ کنند؟ اگر قدرت طلبی بیاید مردم خدای ناکرده دیر یا زود صحنه را ترک می کنند. مردم بازیچه نمی شوند. با اسم و رسم و لفظ هم نمی توان مردم را فریب داد. بی تردید جمهوری اسلامی مراقبان و محافظان صمیمی و صدیقی دارد که قصد ایشان احراز قدرت برای قدرتمندی نیست. در شرایطی که آزادی بهانه دشمن می شود و در عین حال سلب آزادی با روح انقلاب اسلامی مناسبت ندارد، خردمندی بسیار لازم است.( چاپ اول مهر نیوشا. صفحات ۹۶ و ۹۷)

اگر این انذارها در زمانه خود شنیده و جدی گرفته می شد نه ناآرامی های مشهد و اسلامشهر در آغاز دهه هفتاد به وقوع می پیوست و نه بلوای آبان ماه در سال های پایانی دهه نود.

بی شک آنان که در نخستین سال های انقلاب گوشی برای شنیدن نداشتند هم اکنون نیز حوصله شنیدن سخنی غیر از سخنان چرب و شیرین ندارند اما زمانه همیشه حرف هایش را از زبان یک فیلسوف آرام و متین بر زبان نمی آورد و خدا نکند که زمانه شیوه دیگر کند و به جای لطف با زبان قهر سخن بگوید. آن هنگام پنبه در گوش ها نیز می شنوند آن چه را باید بشنوند.

2525

کد خبر 1323626

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 28
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۰:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
    66 76
    درود بر شرفت
  • IR ۱۰:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
    55 23
    آفرین آزاده گی یعنی همین... اتفاقا دلسوز انقلاب امثال این قلم ها و ده ها قلم شکسته اینچنین است که از وجوه مختلف می نویسد تا بگوید حفظ قدرت اصل نیست و با قدرتمندترین چسپ ها هم نمی تونید به این قدرت اصالت و اسلامیت را وصله کنید مگر با حفظ ارزش های انسانی اسلامی این ارزش ها میگه باید عدالت پیشه ضعیف نواز آزادی گستر باشید غیر از این محکوم به شکستید حتی اگه کا گ ب شوروی هم داشته باشید اینو از یک دلسوز واقعی نظام بخوانید
  • سعید ترک IR ۱۰:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
    77 30
    اگر چشمانمان را خوب باز کنیم و با دلی بی کینه قضاوت کنیم انسان جدید با تفکر جدید از درگاه انقلاب اسلامی برای ساختن جامعه در حال تکوین هست دیر و زود دارد ولی سوخت و سوز ندارد .....آقای موسوی دلی شیر میخواهد تا تحلیل کند این پنهان کاری رییس قوه مجریه و مقننه را در اتخاذ تصمیم طرح مدیریت سوخت... کسانیکه دم از همه پرسی برای تعاملات جهانی با جهان همه را غرق کرده بود چطور شد به یکباره بدون مشورت با نمایندگان مردم در مجلس وارد این پرو سه شک برانگیز شدند ؟؟؟؟
  • IR ۱۱:۱۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
    27 97
    همه چیز به بهترین شکل ممکن در این مقال گفته شده
  • م-ا -ی IR ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
    عزیزم خدا رحمت کند امام ره را که انتخابات را سر لوحه کار نظام قرار داده است اگر هر بار اشتباه کنید بنی صدر و روحانی و کسانی را انتخاب کنید که بویی از مردم سالاری و انقلاب و اسلام و امام نبرده اند اش همی ن اشو کاسه همی کاسه است سوسول و متحجر و را انها ساختند که با فریب مخ هارا زدند و دلار 1000تومانی را علم کردند و رقصیدند و به خدا پیامبر و ولایت توهین کردند را تو کجای مطلبت روشنگری کردی عزیزم یک بار انها را پیدا کن شیر فهمشان کن تا خودت روشن شوی و بشناسیشان که الان در دولت اجاره ایند
    • IR ۱۵:۴۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
      84 29
      دلار و گرانی را اونها علم کردند که شصت درصد ثروت را دارند و مالیات نمی‌دهند معلومه دولت باید دست کنه تو جیب مردم که دیوارش از همه کوتاه تره.
    • IR ۰۱:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۳
      4 2
      منفی اشتباهی!
  • IR ۱۱:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
    29 38
    درود بر شما
  • بینام IR ۱۱:۳۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
    41 26
    احسنت عالی بود وچقدر زیبا حرف دل مردم را نوشتید. کاش این گوشها باز شوند و دهانها بسته کاش کمی به حرف و درد مردم گوش کنند و اعتراض به اینهمه بدبختی را به آشوبگری و اغتشاش نسبت ندهند و دنبال مقصر در انسوی دنیا نباشند مقصر واقعی کسانی هستند که بالا نشسته اند و گوششان درد مردم را نمیشنود چون شکمشان سیر است و جیبشان پراز پول. مثل معروفی داریم گرسنه از سیر خبر ندارد و سواره از پیاده!!
  • فریاد IR ۱۴:۲۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
    27 25
    احسنت جناب موسوی
  • IR ۱۵:۱۵ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
    33 35
    به قول معروف كسي كه خوابه را ميشه از خواب بلند كرد اما كسي كه خودش را زده به خوابي نميشه بيدارش كرد. اقاي موسوي همه خواب اين مسايلند.
  • علی IR ۱۵:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
    هه هه هه خوش بحالت آقای موسوی برای امثال شماها که هر جفنگی را به اسم تحلیل به خورد ملت می دهید خوب شد.
  • مهدی IR ۱۵:۵۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
    64 13
    جسارت نباشه، ولی چون شما خودتون فرمودید اطلاعی از مسایل اقتصادی ندارید میگم. اعتراضات دهه هفتاد، 96 و 98 برخلاف 78 و 88 زمینه اقتصادی داشت. در این دوران دولت‌ها دقیقا یک رویکرد اقتصادی داشتند، یعنی اتکا به اقتصاد آزاد و فراموش کردن وجه حمایتی دولت در اقتصاد. بسیاری از افراد هم این اغتشاش رو پیش‌بینی می‌کردن، چون تجربه‌ی دهه هفتاد رو در ذهن داشتن. حق اعتراض و... درست و به جا هست، ولی نکته‌ی پایه‌ای رویکردهای اقتصادی هست که چنین فضایی رو ایجاد می‌کنه. باید قبول کرد رویکرد اقتصادی دولت‌های سازندگی و روحانی اشتباه بوده و با ادامه روند فعلی خسارت‌های بیشتر اقتصادی و اجتماعی به کشور وارد میشه
  • IR ۱۸:۲۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
    24 5
    حرف های بدی نبود ولی به هر حال جبر تاریخ را فراموش نکنیم همانطور که جبر اتومبیل آن را قدیمی و فرسوده می کند جبر خانه آن را فرسوده و ویرانه می کند چطور ممکن است چیزی ساخته بشود ولی خراب نشود
  • مهاجری IR ۲۰:۱۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
    4 1
    در یک جمله امان از دایره محدود و بی انتها از نظر زمانی خودی ها ....قدرت مثل آب میماند ، اگر در یک دایره اسیر شود ، زلال ترینش هم میگندد ..
  • دانیال IR ۲۰:۳۰ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
    27 2
    بالا خسنه نشدین،خجالت نمیکشین هر کی اعتراض میکنه میشه فتنه گر،اغتشاش گر،اونجوری باشه ک همه فتنه گرن،وقتی این حرفارو میزنید مشخصه ب مردم بر میخوره میان بیرون،بابا گزشت این حرفا دیگه خنده داره،مردم اگاه شدند
  • محمدرضا IR ۲۰:۴۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
    2 2
    با این که از دکتر داوری اردکانی خوشم نمیاد، ولی یادداشت خوبی بود. مخصوصا پاراگراف آخر!
  • ۲۲:۵۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۲
    21 3
    در عجبم که شمای به اصطلاح منتقد، هنوز متوجه نشده اید که اصلاح طلب و اصول گرا با هم اصلا تفاوتی ندارند.
  • شمس تبریزی IR ۰۳:۱۲ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۳
    8 9
    سلام آقا سید عزیز. فرمایش استاد داوری متین اما به جای صحبتهای کلی و فیلسوفانه، راه ارایه دهید. من میخوام راهی پیشنهاد بدم. شما اسم هر کسی را درآمریکا به من ایرانی بدید، همین الان به شما خواهم گفت که طی حداقل30 سال گذشته، در کدوم خانه ها بوده، آیا سابقه کیفری داره یا نه، میزان حقوق سالانه اش چقدره، در کدام ایالتها اموال داره. مدل ماشین، مالیات پرداختی و بدهی اش به بانک.... در ایران چنین سیستمی نداریم. وقتی هم پیشنهاد داده میشه فرضا حساب مردم را سرک بکشیم، جناب روحانی مخالفت میکنه. مگه از شفافیت حرف نمیزنیم؟ کدام یک از این مدعیان شفافیت حاضرن بانک اطلاعاتی مشابه آمریکا را در ایران درست کنن؟ هیچکدام. شما وقتی اطلاعات از زندگی مردم ندارید، طبیعی هست که روی هوا برنامه ریزی کنید و حرف بزنید و هر کسی هم که از راه میرسه، به راحتی یه سوراخی در بدنه کشتی ما درست میکنه. درآمریکا، برخلاف باور عمومی، دولت آمریکا کنترل و نظارت فوق العاده ای روی زندگی مردم داره، بدون اینکه خود مردم متوجه شوند. در ایران برخلاف باور رایج، دولت و حکومت نظارتی بر شهروندان ندارن. حاصل همین اوضاع میشه که ملاحظه میفرمایید
    • شمس تبریزی IR ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۳
      8 5
      و به نظرم فقط با نظریه حمله گاز انبری میشه به مردم حکومت کرد
    • IR ۱۴:۳۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۳
      6 4
      دقیقا درست فرمودید جناب شمس تبریزی .
  • حجت ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۳
    16 3
    یکی به میخ یکی به نعل این است ژورنالیست وطنی
  • IR ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۳
    26 1
    آنان که در نخستین سال های انقلاب گوشی برای شنیدن نداشتند , و اكنون هم ندارند چه كساني هستند؟! اگر جرات نوشتن نداريد ننوشتن بهتر.
  • مهدی IR ۱۱:۳۶ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۳
    7 10
    همین که موج سواری نکردی و مثل خیلی ها حزب باد نبودی و نون به نرخ روز نخوردی دمت گرم
  • علي IR ۱۴:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۳
    16 1
    خدا لعنت كند مسببان گراني ها را
  • IR ۱۵:۱۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۳
    0 0
    سید نشد جواب بدم اما ما فکر میکردیم شمعی رو خاموش میکنن و شمعی رو روشن اما نشد که نشد !1
  • IR ۱۵:۳۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۳
    0 0
    احسنت . آفرین
  • IR ۰۶:۲۳ - ۱۳۹۸/۰۹/۰۴
    0 0
    آقاسید، اگه یک صدم درصد در پیروزی این دولت درانتخابات سهم داشتین، برین استغفار کنین...لیلا ونهارا...