فارس: یک روزنامه صهیونیستی با اشاره به عبور ناوهای ایران از کانال سوئز تصریح کرد که جمهوری اسلامی سرنگونی دیکتاتور مصر را با عبور دادن دو ناو نظامی خود از کانال سوئز جشن گرفت.

"عاموس هارل " در مقاله‌ای در روزنامه صهیونیستی هاآرتص نوشت که اسرائیل و ایران روز سه شنبه سیگنال‌هایی را در حواشی تحولات لیبی، رد و بدل کردند. در آمریکا آزمایش مشترک اسرائیلی-آمریکایی سامانه موشک رهگیر آروی 2 با موفقیت انجام شد.

در عین حال، دو ناو جنگی ایرانی از کانال سوئز به سوی آبهای مدیترانه از طریق بندر لازقیه سوریه و با یک تمرین مشترک نظامی با نیروی دریایی این کشور حرکت کرد.

این روزنامه نوشت: نزدیکی این دو رویداد تصادفی بود. در خصوص اسرائیل، آزمایش سامانه آروی 2 حتی به صورت غیرمستقیم نیز مربوط به ناآرامی‌های اخیر در خاورمیانه نبود؛ چرا که این آزمایش مدتها پیش از سقوط رژیم‌های تونس و مصر برنامه ریزی شده بود.

هاآرتص ادعا کرد: مورد ایران تفاوت دارد. رژیم حسنی مبارک سالها از عبور کشتی‌های نظامی ایران از طریق کانال سوئز جلوگیری به عمل آورده بود. در واقع، در طی دو سال گذشته مبارک به ناوهای جنگی و زیردریایی‌های اسرائیل اجازه عبور در جهت مخالف یعنی برای بازدارندگی ایران داده بود. عبور ناوهای ایرانی دارای پیامی است یعنی ایران در حال جشن گرفتن سقوط مبارک است. جمهوری اسلامی همچنین با این اقدام بر بهبود روابط با مصر تاکید می‌کند.

در عین حال، ایران همچنین به صورت غیرمستقیم اسرائیل را تهدید می‌کند با اینکه خطر واقعی از جانب این اقدام عملا هیچ چیز نیست. انتظار نمی‌رود این ناوها نزدیک اسرائیل بیایند و نیروی دریایی اسرائیل قادر هستند در صورتیکه آنها تصمیم به کار دیگری بگیرند، مراقب آنها باشند.

بسیار دورتر از منطقه، در کالیفرنیا سامانه آروی 2 با موفقیت موشکی را که از دریا شلیک شده بود، رهگیری کرد. این آزمایش به منظور تست قابلیت‌های سامانه آرو و توانایی آن برای مقابله با آنچه "تهدیدهای بیشتر " موشک‌های سطح به سطح خواند شده، انجام شد. به عبارت دیگر، باید فرض کنیم که منظور موشک شهاب ایران بوده است.

آزمایشی شبیه به آن شش ماه قبل انجام شد که موفقیت آمیز نبود چرا که سامانه فوق پرتاب موشک رهگیر را در آخرین لحظه پس از آنکه مشخص کرده بود اطلاعات واضح نیست، لغو شده بود. این بار پرتاب موشک رهگیر سامانه آروی 2 بی عیب و نقص بود. حدود یه هفته قبل سامانه رهگیر "گنبد آهنین " در صحرای نقب علیه راکت‌های کوتاه برد آزمایش شد.

اما اخیرا مجله آمریکایی "دیفنس نیوز " اعلام کرد اسرائیل سفارش ساخت موشک‌های آرو را پس از مشخص شدن حداکثر ظرفیت تولید آن متوقف کرد. همچنین پیشنهاد بوئین برای تولید موشک‌های بیشتر در راستای کمک آمریکا به اسرائیل از سوی ارتش اسرائیل رد شد چرا که به نظر می‌رسد ارتش اسرائیل ترجیح می‌دهد این کمک‌ها به صورت جنگنده اف-35 باشد حتی اگر ذخیره موشک‌های بالستیک ایران روز به روز افزایش یابد.

به نظر می‌رسد پروژه گنبد آهنین نیز در همان باتلاق گیر افتاده است چرا که فقط دو سکوی پرتاب آن تا کنون تولید شده است و از سوی دیگر تیمی از کمیته امور خارجی و دفاعی اعلام کرده‌اند 13 سکوی پرتاب برای حفاظت از اسرائیل مورد نیاز است.

وعده دولت اوباما برای کمک 205 میلیون دلاری به پروژه گنبد آهنین نیز به دلیل مقررات دست و پاگیر هنوز محقق نشده است.16146

کد خبر 132492

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 1 =