به گزارش خبرآنلاین، روشنفکران نزدیک به کریستینا کرشنر، رئیس جمهور آرژانتین روز سهشنبه برای جلوگیری از افتتاح نمایشگاه کتاب این کشور توسط ماریو بارگاس یوسا کمپینی اعتراضی تشکیل دادند. دلیل واکنش این افراد انتقاد شدید یوسا از دولت آرژانتین است.
بارگاس یوسا، نویسنده اهل پرو و برنده نوبل ادبیات در سال 2010 برای افتتاح نمایشگاه بینالمللی کتاب بوینس آیرس در اواسط آوریل سال جاری به این کشور دعوت شده است. یونسکو اعلام کرده بیش از یک میلیون نفر از این نمایشگاه بازدید خواهند کرد.
هوراسیو گونزالس، مدیر کتابخانه ملی آرژانتین با صفت «لیبرال خودکامه» به بارگاس یوسا تاخت و گفت او نباید در این رویداد شرکت کند، از طرف دیگر خورخه کوسیا، وزیر فرهنگ آرژانتین این نویسنده را «دشمن صنایع فرهنگی» خواند.
خوزه پابلو فِینمان، فیلسوف گفت اینکه بارگاس یوسا این رویداد فرهنگی را افتتاح کند یک «توهین» است و آئورلیو نارواخا، ناشر تاثیرگذار نیز یوسا را «تبلیغاتچی» نظرات و سیاستهای لیبرال خواند.
دلیل عصبانیت روشنفکران آرژانتینی انتقاد شدید یوسا در بیانیهای از سیاست آرژانیتن و همچنین حمله به شخص کرشنر است.
این نویسنده در مصاحبهای که اخیرا با روزنامه ایتالیایی زبان «کوریر دلا سرا» انجام داده کرشنر را «فاجعه محض» معرفی کرده است. این روزنامه به بازار آزاد و لیبرال دموکراسی تمایل دارد.
نویسنده «گفتوگو در کاتدرال» به این روزنامه گفت: «آرژانیتن بدترین تجربه پوپولیسم و هرج و مرج را پشت سر میگذارد. به نظرم وضعیت این کشور قابل درمان نیست.»
نویسنده «دختری از پرو» در مصاحبه با «ال پاییز» اسپانیا گفت کرشنر و همسرش نستور کرشنر که او هم رئیس جمهور این کشور بود، «نمونه عینی سرمایهدارانی هستند که اندوخته خود را چندین و چند برابر کردند.»
انتقاد یوسا به همینجا ختم نمی شود. او در گفتوگو با رادیو «لا رِد» آرژانتین انتخاب کرشنر را از سوی مردم آرژانتین زیر سئوال برد و رئیس جمهور این کشور را فردی خواند «که بیسوادی و فقر فرهنگی را افزایش داده است.»
ماریو بارگاس یوسا همچون دیگر نویسندگان آمریکای لاتین همنسل خود طرفدار رژیم کمونیستی کوبا بود، اما در اوایل دهه 1970 از چپها زده شد.
این نویسنده 74 سال سال 1990 برای ریاست جمهوری پرو نامزد انتخاباتی شد و طرفدار راستها بود، اما مبارزه را به آلبرتو فوجیمورو که از تباری ژاپنی بود و شهرت چندانی نداشت باخت. فوجیمورو در حال حاضر به دلیل نقض حقوق بشر به 25 سال زندان محکوم شده و در زندان به سر میبرد.
«گفتوگو در کاتدرال»، «سور بز» و «چه کسی پالومینو مولرو را کشت؟» از رمانهای مشهور این نویسنده هستند.
خبرگزاریفرانسه / 1 مارس
54141
نظر شما