این گزارش به دنبال درخواست فراکسیون چپ ها از دولت آلمان درباره فروش تسلیحات نظامی از سوی دولت این کشور به دیکتاتور لیبی منتشر شده است.
بنابراین گزارش، برلین بین سال های 2005تا 2009 بالغ بر83 میلیون و500 هزار یورو مجوز صادرات تسلیحاتی به مقصد لیبی صادر کرده است.
طبق این گزارش، آلمان فقط درسال 2009حدود 53 میلیون و200هزار یورو صادرات نظامی به لیبی داشته است.
بالگرد، کامیون های مخصوص جاده های سخت و ناهموار، سیستم های راداری و ایجاد کننده اخلال درسیستم های ارتباطی عمده صادرات آلمان در کنار سلاح های سبک به لیبی بوده است.
آلمان همچنین برای ارسال تسلیحات به خاورمیانه و شمال آفریقا در سال 2009 حدود یک میلیارد و 100میلیون یورو مجوزصادر کرده است که درکنار لیبی، مصر، بحرین و عربستان سعودی عمده دریافت کنندگان این تسلیحات بوده اند.
پیش ازاین 'یان فان آکن' و 'ولفگانگ گرگه' دو تن از نمایندگان فراکسیون چپ ها در پارلمان آلمان در زمان اعتراضات مصر، دولت این کشور را متهم کرده بودند که با ارسال تجهیزات نظامی به مصر در سرکوب مخالفان در این کشور مشارکت می کند.
فان آکن با اشاره به تصاویر پخش شده از سرکوب مخالفان در مصر، دولت آلمان را متهم کرد که از خودروهای آب پاش 'مان' ساخت این کشور در سرکوب معترضین مصری استفاده می شود.
به گفته وی، آلمان ازسال2000 تاکنون بیش از270میلیون یورو تسلیحات به مصر صادر کرده که شامل 1726 فروند تانک و 6060 قبضه مسلسل نیز می شود.
گفتنی است در این گزارش به صادرات آلمان به رژیم صهیونیستی اشاره نشده است که معمولا محرمانه نگهداشته می شود، ولی در برخی خبرها میزان آن از سال 2000تاکنون میلیاردها یورو برآورد می شود.
این در حالی است که برلین همواره خود را مدعی دفاع از دمکراسی و حقو ملت ها معرفی می کند.16146
ایرنا:انتشار گزارشی از فروش تسلیحاتی آلمان به شمال آفریقا و خاورمیانه نشان می دهد که برلین یکی از تامین کنندگان عمده نیازهای تسلیحاتی دیکتاتورهای حاکم بر این کشورها است.
کد خبر 134886
نظر شما