۰ نفر
۷ مرداد ۱۳۸۸ - ۰۶:۵۰

کمتر از 3 درصد از ساختمان‌های کشور به روش صنعتی ساخته می‌شود.

سمیه فتحی: صنعتی‌سازی ساختمان که به‌زعم کارشناسان بخش مسکن تنها چاره برای پاسخگویی به نیاز مسکن کشور است اما علی رغم توجه مسئولان امر در دوسال اخیر نتوانسته پیشرفتی داشته باشد به طوری که تنها کمتر از 3 درصد از ساختمان‌های کشور به روش صنعتی ساخته می‌شود و تنها درمیان شعارهای متولیان بخش مسکن گم شده است که در این راستا قرار است همایش صنعتی‌سازی و توسعه ساختمان‌ها در ایران در روز8 مرداد برگزار شود که مسئولان برگزاری آن امیدوارند که بتوانند موانع صنعتی‌سازی ساختمان را برطرف کنند.

در این رابطه سیدعلیرضا قهاری دبیر شورای فناوری نوین ساختمان در یک نشست خبری به مناسبت برگزاری همایش صنعتی‌سازی و توسعه انبوه‌سازی در ایران با تأکید بر اینکه در زمینه صنعتی‌سازی بسیار عقب هستیم، اظهارداشت: صنعتی‌سازی ساختمان در ایران از سال 1354 آغاز شد و جالب است کشور ما جزو کشورهای پیشرو در آن زمان بود و نمونه آن را می‌توان به ساختمان‌های شهرک اکباتان اشاره کرد، اما پس از انقلاب این مسئله به فراموشی سپرده شد و به طور کلی مسئولان امر و افکار عمومی صنعتی‌سازی را فراموش کردند.

وی با بیان اینکه پس از سه دهه تأخیر در این زمینه در تبصره 6، قانون بودجه 86 موضوع صنعتی‌سازی مورد توجه قرار گرفت و وزارت مسکن و شهرسازی مکلف شد تا خانه‌های که در کشور ساخته می‌شوند را بر پایه تکنولوژی نوین بسازد. دبیر علمی دومین همایش صنعتی‌سازی و توسعه انبوه‌سازی در ایران با اشاره به عملکرد ضعیف وزارت مسکن و شهرسازی در ارتقا صنعتی‌سازی در ساختمان‌های کشور گفت: کمبود منابع مالی و عدم باور مسئولان امروز مسئله صنعتی‌سازی را با چالش مواجه کرده است به همین دلیل در این همایش موانع پیش‌رو صنعتی‌سازی ساختمان را بررسی خواهیم کرد.

قهاری با گلایه‌مندی از نبود متولی مشخص برای صنعتی‌سازی ساختمان گفت: وقتی مسئله صنعتی‌سازی پس از سال‌ها در کشور مطرح شد یک بار گفته شد بنیاد مسکن باید نهضت صنعتی‌سازی را آغاز کند و بار دیگر اعلام شد وزارت صنایع و معادن می‌خواهد 30 کارخانه صنعتی‌سازی در کشور احداث کند و یک روز هم وزارت مسکن متولی این بخش شناخته شد.

وی افزود: این مسائل نشان می‌دهد که ما اصلاً تفکر صنعتی‌سازی در کشور نداریم و می‌خواهیم با همان روش سنتی صنعتی‌سازی را اجرا کنیم که این امر همچون این است که بگویم چشم پزشکی چشم بیماری را با ابزارهای قدیمی عمل کند درحالی که علم پزشکی و ابزار آن هر روز در حال پیشرفت است.

قهاری با تأکید بر اینکه صنعتی‌سازی تغییر یک نوع نگرش است و باید مدیران آن را باور داشته باشند، گفت: بسیاری از کشورها حدود 100 سال است که به سمت صنعتی‌سازی رفته‌اند و ما هنوز در ابتدای راه قرار داریم و وقوع زلزله‌های چون زلزله بم باعث نشده باز هم صنعتی‌سازی را در کشور جدی بگیریم. وی با تأکید بر این که صنعتی‌سازی سرمایه‌های ملی را در بخش ساختمان تا 4 برابر افزایش می‌دهد، گفت: هنوزمردم با مسئله صنعتی‌سازی آشنایی ندارند و نمی‌دانند ساختن یک ساختمان بر پایه صنعتی‌سازی چه مزایایی برای آنها خواهد داشت.

همچنین در این نشست فرهاد سعدلو و دبیر و عضو هیأت مدیره سراسری انبوه‌سازان هم گفت: مخاطب اصلی صنعتی‌سازی در کشور انبوه‌سازان دارند اما متأسفانه متولیان بخش مسکن توجهی به این مسئله ندارند. وی افزود: مشکل ما در ساختمان‌سازی مسئله مهندسی نیست ما می‌توانیم 5/1 میلیون مسکنی را که نیاز داریم در کشور تأمین کنیم اما مسئله مدیریت‌ها در این بخش است چرا که در این سال‌ها ضعف مدیریت در عرصه ساختمان کشور سبب شده با چالش‌های جدی مواجه شویم.

سعدلو کمبود منابع مالی را از دیگر مشکلات بخش مسکن عنوان کرد و گفت: عدم همکاری بانک‌ها یکی از مسائلی است که سبب شده انبوه‌سازان نتوانند با خیال راحت به تولید بپردازند در نتیجه بدون توجه به صنعتی‌سازی با همان روش‌های سنتی خانه‌ها ساخته می‌شوند. وی گفت: در سال‌های اخیر انبوه‌سازان نیز در زمینه صنعت‌سازی گام برداشتند اما آنچه اهمیت دارد بومی‌سازی این نوع تکنولوژی در کشور است که متأسفانه متولیان امر توجهی به آن ندارند.

کد خبر 13590

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین