چگونه متوجه بشویم سوسیس و کالباس فاسد شده اند؟

باشگاه خبرنگاران به نقل از کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز نوشت: فرآورده‌های گوشتی به ویژه سوسیس و کالباس یکی از پرمصرف‌ترین مواد غذایی در جوامع مختلف هستند.

 الهام باباعلی ادامه داد: با توجه به ماهیت فساد پذیر محصولات گوشتی به ویژه از لحاظ رشد میکروارگانیسم‌ها و اکسیداسیون چربی ها، به روش‌های بازدارنده و استفاده از مواد نگهدارنده برای جلوگیری و یا کاهش سرعت فساد این محصولات نیاز است.

کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز اضافه کرد: مواد شیمیایی مختلفی برای افزایش زمان ماندگاری و حفظ کیفیت محصولات گوشتی استفاده می‌شود که یکی از پرمصرف‌ترین آن ها، نمک‌های نیتریت و نیترات است؛ نمک طعام باعث خوش طعمی و نگهداری غذا می‌شود.

او افزود: نیترات و نیتریت مواد نگهدارنده‌ای هستند که باعث ایجاد رنگ صورتی خوش رنگ می‌شوند.

الهام باباعلی بیان کرد: گوشت و فرآورده‌های گوشتی ممکن است به آسانی در اثر میکروارگانیسم‌های مختلف آلوده شود و اگر شرایط حمل و نقل و نگهداری آن مناسب نباشد، باکتری‌های مولد فساد و بیماریزا رشد می‌کند و در نهایت منجر به بیماری در انسان می‌شود.

او با بیان اینکه از روی برخی از علائم ظاهری می‌توان به فساد سوسیس و کالباس پی برد، تصریح کرد: ایجاد رنگ سبز، خاکستری در سطوح مجاور با هوا و لزج شدن سطح سوسیس و کالباس نشان دهنده رشد و فعالیت میکروارگانیسم‌ها است که در اکثر موارد به دلیل شرایط نامناسب نگهداری ایجاد می‌شود.

کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز ادامه داد: همچنین تغییر رنگ پوشش این محصولات نیز می‌تواند نشان دهنده رشد قارچ‌ها و کهنگی این فرآورده‌ها باشد.

او با بیان اینکه فرآورده‌های نیمه آماده گوشتی که در شرایط یخچال نگهداری می‌شود عمر ماندگاری محدودی دارد، گفت: بنابراین به تاریخ مصرف و انقضای این محصولات بر روی برچسب باید توجه، و هچنین از خریدن محصولاتی که در خارج از یخچال نگهداری می‌شود باید پرهیز کرد.

23302

کد خبر 1430487

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =