عده ای از مدیران جمهوری اسلامی را در قالب فرار مغز ها به خارج صادر کنیم تا بدون سروصدا بنیانهای اقتصادی و مدیریتی کشور های دشمن را بهم بریزند و کار مخرب تر از بمب اتمی را بدون هزینه و بی سروصدا انجام دهند. واقعیت این است شرایط امروز ما درعرصه ی مدیریتی ازآشفتگی های بسیار رنج می برد. نظام رابطه سالاری در سازمان ها و ادارات دولتی پس از گذشت 40سال ازانقلاب اسلامی فاصله زیادی با ارزش های اولیه انقلاب پیدا کرده است. قراربود همه در مقابل فساد حساسیت نشان دهند ، قراربود کارها به اهلش سپرده شود، قرار بود بی قانونی در عرصه اداره امور مردم رخت بر بندد و به تعبیر امام (ره) همه از قانون تمکین نمایند .حضور عده ای با کمترین پشتوانه علمی و اعتماد مردمی و درمهمترین مراکزحساس تصمیم گیری و بدتراز آن بی تجربگی ، شتابزدگی که برخوردهای واکنشی و احساسی جمع قابل توجهی ازاین قبیل افراد ، بنیان اعتمادهای جامعه را به سرعت فرومی ریزد.دربرخی از سازمان های مهم حاکمیتی افرادی با انگیزه های متفاوت ازتوجه به رضایت مردم و استحکام قدرت ملی بازمانده اند.
نظام جمهوری اسلامی برای بازسازی اعتماد عمومی و برگرداندن امید به جامعه بایدتمام گزینه های خود را روی میز بگذارد. حفظ نظام از اوجب واجبات است واین واجب مقدماتی دارد که همه باید به رعایت آنها ملتزم شوند. با فرافکنی ، رفتارهای غیر مسئولانه ،فقدان پاسخگوئی کافی درنظام ،مردم سالاری راه بجائی نمی برد . یک حرکت ناشیانه و شاید غیر عمد درروی جلد یک کتاب درسی ابتدائی این همه در فضای مجازی موج برانگیخته است که خوشبختانه با تدابیر و عذرخواهی سنجیده و به موقع وزیر مردمی آموزش و پرورش آثار منفی آن خنثی شد. این نشانگرحساسیت جامعه و افکار عمومی به رفتار های رسمی حکومت است .
امروز در اینکه ایران ازنظر نظامی به کشوری قدرتمند درمنطقه تبدیل شده دوست و دشمن اتفاق نظر دارند. این قدرت نظامی را باید دریک نظام مردم سالاری به اقتدار ملی تبدیل کنیم . رمز اقتدار ملی ما ، جلب مشارکت و اعتماد عمومی مردمی است که در قلمرو این سرزمین پهناورزندگی می کنند . همه پیشرفت های ما با اصلاح فرهنگ عمومی باید از سطوح مختلف مدیران حکومت درهمه رده ها آغاز شود. ایجاد نارضایتی و بی توجهی به افکار عمومی درشرایطی که مردم با مشکلات اقتصادی مواجه هستند می تواند بنیان های اعتقادی و اخلاقی جامعه را به سلامت و صلابت نظام متزلزل کند . پس بهوش باشیم دشمنان برای شکست آرمان های بلند انقلاب کمین کرده اند و عوامل ناکارآمد یا لجوج و خود محورهم برآن دامن می زنند. هریک نفری که امروز از اردوگاه میهن دوستی و تعلق خاطربه کشور و نظام سیاسی به هر دلیلی خارج می شود یک خشت ازبنای عظیم اقتدارملی ایران کاسته می شود. پس یادمان باشد
"یَدُ اللهِ مَعَ الجَماعَة"
عوامل موجده انقلاب اسلامی و نظام هم می توانند عوامل مبقیه نظام باشند و هم عدم تقید به آنها عوامل فروپاشی . نوع سلوک و رفتار سیاسی حکومتگران و صداقت آنان درگفتار و عمل می تواند نجات بخش افکار عمومی از هجمه های سنگین و بی رحمانه دشمنان ایران باشد.
برای جلوگیری از گسست پیوند اجتماعی طرحی نو باید اندیشید ه شود . بازگرداندن حس اعتماد عمومی نسبت به حاکمیت و توانمندی نظام درعرصه حل مشکلات مردم با توجه به وضعیت معیشتی اکثریت جامعه باید در دستورکارنهادهای مهم حاکمیتی باشد. به یاد می آورم جمله شهید رجائی راکه وقتی محافظانشان مردم را ازدور وی با خشونت کنارزدند وی اعتراض کرد وقتی به او گفتند اگرمراقبت نمی کردیم با هجوم مردم دست تان آسیب می دید. او با صراحت و صداقت تمام گفت : بدون دست می توان زندگی کرد بدون مردم هرگز !
* عضوهیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
نظر شما