علی باقرزاده رئیس سازمان نهضت سوادآموزی هر چند مخالف این ادغام است اما می گوید این قانون در برنامه پنجم توسعه تدوین شد: "همان زمان هم ما مخالفت خود را اعلام کردیم. سازمان نهضت سواد آموزی وظیفه دارد به افراد بیسواد، آموزشهای ابتدایی را بیاموزد که برای آن نیاز به معلمان خبره و مجرب ندارد و میتواند از افراد با مدرکهای غیر مرتبط هم استفاده کند این در حالی است که آموزش در مدارس خاص است و باید معلمان از سطح علمی بالایی برخوردار باشند."
گفتگوی او با خبرآنلاین را بخوانید؛
همانطور که می دانید مطابق ماده 28 مکرر سه برنامه پنجم مبنی سازمان نهضت سوادآموزی در آموزش و پرورش ادغام می شود. شما این اقدام را مناسب می دانید؟
این اقدام اشتباه است و به نفع نظام تعلیم و تربیت نیست.آموزش و پرورش یک کشتی اقیانوس پیما و نهضت سواد آموزی همچون یک قایق تندور است که کاملا متفاوت از هم عمل میکنند و اهداف مختلفی دارند. سازمان نهضت سوادآموزی وظیفه دارد به افراد بیسواد، آموزشهای ابتدایی را بیاموزد که برای آن نیاز به معلمان خبره و مجرب ندارد و میتواند از افراد با مدرکهای غیر مرتبط هم استفاده کند این در حالی است که آموزش در مدارس، خاص است و باید معلمان از سطح علمی بالایی برخوردار باشند. اما ادغام این دو با یکدیگر موجب میشود که استانداردهای لازم در آموزش و پرورش کاهش یابد. به نظر من هر چقدر که نهادهای اجتماعی همچون نهضت سواد آموزی را به بدنه وزارتخانه مرتبط کنیم انعطاف و قدرت فعالیت آن را کاهش میدهیم.
برخی عقیده دارند پوشش تحصیلی آنقدر گسترده شده که نیاز به نهضت سواداموزی وجود ندارد. با این نظر موافقید؟
به دلیل شرایط جغرافیایی و گستردگی کشور هنوز هم افراد بازمانده از تحصیل در کشور وجود دارند که نهضت سوادآموزی باید آنها را تحت پوشش قرار دهد بنابراین نمیتوان درباره ادامه پایان کار این سازمان به سرعت تصمیم گرفت. متاسفانه دو درصد از کودکان واجبالتعلیم از تحصیل باز میمانند. این سازمان باید به شکلی عمل کند که فرد بیسواد برای تحصیل احساس ضرورت کند نه اینکه از روی اجبار به کلاس درس برود.
درصورت ادغام نهضت سواد آموزی در ادارات کل استانی آموزش و پرورش، وظیفه شناسایی بی سوادان به عهده چه ارگانی گذاشته می شود؟
مدیران مدرسه در شناسایی و جذب سوادآموز مسئول می شوند و در مجتمع هایی که بیش از 75نفر بی سواد وجود داشته باشد یک نفر به عنوان معاون سواد آموزی که آموزشیار تمام وقت است، فعالیت می کند.
این ادغام کی اتفاق می افتد؟
هنوز مشخص نیست، اما تصور می کنم از سال تحصیلی جدید این اتفاق رخ دهد.
در این صورت آیا نرخ بی سوادی کشور در برنامه پنجم توسعه که باید به صفر برسد قابل تحقق است؟
به هر حال ادغام هم مطابق برنامه پنجم انجام می شود و حتما نمایندگان این موضوع را مدنظر دارند. در حال حاضر میزان باسوادی گروه سنی 10 تا 49 ساله کشور 92 درصد است و صفر رساندن آن بعید نیست. برنامههایی برای تحقق این هدف در نهضت سوادآموزی کشور تدوین شده که از سال آینده اجرایی میشود.
47232
نظر شما