باقرزاده معتقد است که تا زمانی که مکان دائمی و با اسلوبی برای نمایشگاه کتاب تهران ساخته نشود، اوضاع برپایی این رویداد فرهنگی به همین روال است.

او یادآور شد: «از مدت‌ها پیش کلنگ چند مکان را برای برگزاری نمایشگاه کتاب زده‌اند، و قول داده‌اند که درفلان زمان خاص افتتاح خواهد شد، اما هنوز این اتفاق نیفتاده است؛ زیرا برای یک کار یک مسوول نیست، چند نفر مدیریت می‌کنند در نتیجه اعمال سلیقه‌ها باعث شده که کارهایمان جلو نرود.»

مدیر انتشارات توس ادامه داد: «امسال دو یا سه پارکینگ در مصلا بود که کتاب‌های آموزشی و کمک‌آموزشی در آن‌جا بودند. انبوه آلودگی هوا، شلوغی و برنامه نداشتن مردم برای سر زدن به غرفه‌ها و به دنبال آن سرازیر شدن خیل عظیمی از جمعیت، درست کار نکردن تهویه سالن از مشکلاتی بود که امسال نمایشگاه درگیر آن بود.»

مدیر انتشارات توس با اشاره به نبودن نظم در نمایشگاه کتاب امسال یادآور شد: «درب عباس‌آباد با انبوهی از جمعیت مواجه بود و پشت سر عابران ماشین‌های ون و چرخ‌دستی‌ها در حرکت بودند، این درحالی است که راه عابر پیاده باید جدا باشد، تا احساس امنیت کند. »

او با انتقاد از عادلانه نبودن اختصاص غرفه‌ها به ناشران تاکید کرد: «انتشارات بزرگ جاهای خوب را می‌گیرند و عده‌ای هم از همان اول همیشه در غرب شبستان هستند و جایشان ثابت است.»

باقرزاده همچنین درباره آمار فروش نمایشگاه کتاب امسال که از سوی مسوولان اعلام شده است اظهار داشت: «از هر کس در مورد این آمار و ارقام که درباره فروش دادند، همه می‌دانند که بیشتر این فروش برای کتاب‌های آموزشی و کمک آموزشی است. بلندگوها هم مدام در نمایشگاه کتاب مردم را بمباران تبلیغات کردند، و این آمار مربوط به کتاب‌های حوزه‌های دیگر نیست وتنها درصد کمی از آن به ناشران عمومی اختصاص دارد.»

او اعتقاد دارد: «با این برنامه‌ریزی‌ها و مدیریت‌ها نمی‌شود نمایشگاه برگزار کرد، شهر آفتاب که شهردار گفته برای نمایشگاه مناسب است، باید مترو و وسیله حمل و نقل درستی داشته باشد تا مردم را به آن‌جا کشاند.»

او با اشاره به تجربه حضورش در نمایشگاه فرانکفورت گفت: «نمایشگاه‌ فرانکفورت درست است که در مرکز شهر است، اما زیرش قطار دارد، تاکسی و اتوبوس ویژه دارد و بدون این‌که ترافیک باشد، نمایشگاه با نظم فراوان برگزار می‌شود. زیرا آن‌ها مدیریت درستی دارند، این‌جا تصمیم‌گیری با یک نفر یا ارگان نیست، هر کس حرف خودش را می‌زند. به نظرم تا ده سال دیگر امکان ندارد نمایشگاه در جایی راه بیفتد، هر وزیری که عوض می‌شود، کاروانی از تیم خودش را می‌آورد، وزارت ارشاد به اندازه چهار وزارتخانه کارمند دارد، اما آیا پیشبردی حاصل شده است؟»

باقرزاده ادامه داد: «من از اولین نمایشگاه کتاب بوده‌ام، با توجه به تجربه‌ای که دارم بر این باور هستم که تا وقتی مکانی با اسلوب برای نمایشگاه نسازند، وضع همین است. بهترین جا در زمان فعلی همان موسسه نمایشگاه‌هاست به هر حال فضای بازی داشت که اگر خسته می‌شدی می‌رفتی نفسی تازه می‌کردی. اگر آن مکان ایمنی نداشت و سوله‌ها خراب بود؛ الان چادرهایی که در مصلا برپا می‌کنند چقدر ایمنی دارند؟ افراد بازدیدکننده چقدر رفاه دارند؟»

او با انتقاد از کار نکردن دستگاه‌های کارتخوان در اغلب موارد متذکر شد: «امسال از ما 25 هزار تومان برای کارتخوان‌ها گرفتند اما در اکثر مواقع کار نمی‌کرد. اما چیزی که مایه تاسف من بود این است که جای کارت‌های شناسایی فروشنده‌ها مجموعه، از چین وارد شده بود، من خجالت کشیدم. وقتی ما می‌توانیم خودمان این کار را بکنیم چرا باید از چین این جای کارت‌ها را وارد کنیم؟ مگر مقام رهبری نفرمودند که این‌قدر به واردات توجه نکنید، بلکه به فکر تقویت محصولات داخلی باشید. مگر خودمان نمی‌توانیم این چیزها را درست کنیم که ارز خارج نشود؟»

 57244

کد خبر 151532

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار